Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεύτερη ευκαιρία για όσους...

Δεύτερη ευκαιρία για όσους...
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Πιερ Κούντε. Πριν από περίπου ένα χρόνο αποκτούσε και τον Χένρι Ονιεκουρού. Και τους δύο είχε προσπαθήσει να τους πάρει και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους δίχως επιτυχία για διαφόρους λόγους. Οι συνθήκες ωρίμασαν και για τους δύο πριν από περίπου ένα χρόνο. Για λόγους που, λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος κατάφεραν να ανταποκριθούν. Ο Καμερουνέζος βεβαίως έπαιξε λιγότερο, 800 και κάτι λεπτά ενώ ο Νιγηριανός 1.400 και κάτι.

Η συνισταμένη ωστόσο είναι ίδια. Ο Ολυμπιακός πόνταρε αρκετά πάνω τους και πήρα λίγα έως ελάχιστα. Καμιά φορά βεβαίως, επειδή μιλάμε για ανθρώπους και όχι μηχανές, οι μεταγραφές ενδέχεται να αποδώσουν μετά από καιρό, όταν συνηθίσουν στο νέο περιβάλλον. Θυμηθείτε, οι παλαιότεροι, την περίπτωση του Παρ Ζέτερμπεργκ. Υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και άρχισε να αποδίδει μετά από 1,5 χρόνο. Από την άλλη βεβαίως, επειδή μιλάμε για τον Ολυμπιακό και ο χρόνος πιέζει για αποτελέσματα, να γίνεται υπομονή δεν είναι πάντα ρεαλιστικό.

Και εκτός όλων των άλλων, την υπομονή ή την δεύτερη ευκαιρία την κερδίζουν οι παίκτες με τη συμπεριφορά τους. Ο Ονιεκουρού δεν ήταν (τουλάχιστον εγώ δεν μάθαινα κάτι τέτοιο) τεμπέλης στο Ρέντη. Ήταν άχρωμος, άοσμος και άγευστος στους αγώνες. Προφανώς ούτε ο Κούντε ήταν τεμπέλης. Και σε αντίθεση με τον Νιγηριανό, στους αγώνες ακόμα και όταν δεν έπαιζε καλά, προσπαθούσε. Πάσχιζε. Είχε ένταση στο παιχνίδι του, την ένταση του: να δείξω για να πείσω να παίζω συχνότερα.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι και στον Ολυμπιακό, αυτή την άκρως απαιτητική και δίχως πολλά περιθώρια για υπομονή ομάδα πρέπει να δίνονται δεύτερες ευκαιρίες. Μόνο που πρέπει να δίνονται σε όλους όσοι τις αξίζουν και προσπαθούν να πείσουν γι' αυτές.

ΥΓ: Τα... αδέσμευτα πληκτρολόγια χαρακτηρίζουν επιτυχία τις νίκες της εθνικής με ομάδες της... β' και γ' κατηγορίας της Ευρώπης εκεί όπου υποβιβαστήκαμε εξαιτίας των «υπέροχων» χειρισμών των... εξυγιαντικών ΕΠΟ τις οποίες αποθεώνουν. Επιτυχία που έγιναν τα αυτονόητα και ανεβαίνει στην κατηγορία που ήταν μόνιμα επί διοικήσεων άλλων ΕΠΟ τις οποίες κατέκριναν οι... συλλέκτες Πούλιτζερ. Κάντε μας τη χάρη ρε.

ΥΓ2: «Ο Ολυμπιακός, λέει, ήταν ανέκαθεν ένα προσωποκεντρικό κλαμπ, όπου ο πρόεδρος αποφάσιζε για τα πάντα -τα υπόλοιπα στελέχη είχαν πάντα γνωμοδοτικό χαρακτήρα». Ενώ στον ΠΑΟΚ ξέρω 'γω αποφασίζει ο Καρυπίδης και όχι το... skype. Γράψτε και καμιά επιθεώρηση, το 'χετε. Μην πηγαίνει τόσο ταλέντο χαμένο.

ΥΓ3: Σοβαρότητα, συγκέντρωση, σοβαρότητα, συγκέντρωση. Αυτά να έχει απόψε η ομάδα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης