Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

12 χρόνια ξεγνοιασιάς

12 χρόνια ξεγνοιασιάς
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 14:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα αποτελεί ευκαιρία για απολογισμό. Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια ο Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Λογικό είναι να γίνεται απ' όλους μια... βουτιά στο παρελθόν για το τι συνέβη ως τώρα.

Ξέρετε κάτι; Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της θητείας που συνεχίζεται δεν είναι μετρήσιμη. Δεν είναι ούτε τα πρωταθλήματα, ούτε τα κύπελλα, ούτε οι προκρίσεις και η συνέπεια στην Ευρώπη.

Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη ως τιμονιέρη του Ολυμπιακού είναι η ξεγνοιασιά. Ρίχνεις μια ματιά τριγύρω και (αν έχεις κοινό νου και σκέφτεσαι έστω τα βασικά) καταλαβαίνεις. Στον ΠΑΟΚ η διοίκηση γίνεται μέσω skype. Στην ΑΕΚ στον... βωμό δημιουργίας του νέου γηπέδου η ομάδα έγινε σάκος του μποξ, αληθινή κατάντια. Ο ΠΑΟ κατέκτησε φέτος έναν τίτλο μετά από 8 χρόνια ενώ τα διαβατήρια για να παίξουν στην Ευρώπη παραμένουν ξεχασμένα και σκονισμένα σε συρτάρια. Όσο για μεταγραφές, το πιο φθηνό και αμφιβόλου ποιότητας συνιστά την πρώτη τους επιλογή.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν δεν υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες από τη μέρα που ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το αύριο δεν τρομάζει. Αντιθέτως αποτελεί μια αφορμή για προσμονή και ελπίδα ότι μπορεί να έρθει κάτι ακόμα καλύτερο. Αν συνυπολογιστεί και η χρονική συγκυρία που ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδωσε τέτοια σιγουριά στον σύλλογο η αξία του γίνεται απείρως μεγαλύτερη. Σε εποχές που η Ελλάδα αλλά και γενικότερα ο πλανήτης μαστίζεται από οικονομική (και όχι μόνο οικονομική) κρίση, κάθε οπαδός του Ολυμπιακού αισθάνεται βέβαιος ότι θα μπουν τα λεφτά που χρειάζονται για να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός. Αυτά τα 12 χρόνια λοιπόν είναι ΚΑΙ χρόνια ξεγνοιασιάς πέρα από χρόνια επιτυχιών και δόξας. Κι αυτό καθιστά την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη ανεκτίμητη. Σαν την κοινωνική του προσφορά που αποτελεί ένα λαμπερό παράσημο στο πέτο του.

ΥΓ: Τι να πει κανείς για τον Γιώργο Πρίντεζη; Πώς να χωρέσει το μεγαλείο του αθλητή και ανθρώπου σε μερικές λέξεις; Δύσκολο. Αδύνατο. Να είναι καλά για τις στιγμές που μας χάρισε. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, όταν τερματίσει το κοντέρ του χρόνου του καθενός σ' αυτή τη ζωή, μόνο αυτές θα πάρει μαζί, τις στιγμές. Προσωπικές, κοινωνικές, αθλητικές.

ΥΓ2: Ακόμα και σ' αυτή τη βραδιά οι υπο-ταγμένοι «εργάζονται» ακατάπαυστα για την προπαγ... ε ενημέρωση. Μας ενημερώνουν ότι ο νόμος του μπάσκετ ισχύει και πάντα κερδίζει ο καλύτερος. Επιχειρούν δηλαδή πλαγίως να μας πουν πως όταν γίνονταν ιστορικές κλοπές στο παρελθόν κέρδιζε ο καλύτερος, όχι ο καλύτερα... σπρωγμένος.

ΥΓ3: Τι να πρωτοπεί κανείς και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο; Αυτή την ψυχάρα, αυτόν τον τεράστιο μάγκα. Όσο υπάρχουν παίκτες τύπου Αβραάμ στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (και Πρίντεζη στο μπάσκετ) πάντα θα υπάρχει ελπίδα για το καλύτερο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης