Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Fuel (για γκολ) pass

Fuel (για γκολ) pass
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 10:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η απόκτηση του Φίλιπ Ζίνκερναγκελ από τον Ολυμπιακό μοιάζει με μια... επιδότηση καυσίμου για γκολ τη νέα σεζόν. Σε όλη του την καριέρα ο Δανός εξτρέμ μοιράζει ασίστ αλλά και σκοράρει ο ίδιος ταυτόχρονα. Συνολικά 59 γκολ και 65 ασίστ μετράει ως τώρα στην επαγγελματική του καριέρα και τα νούμερα μόνο αμελητέα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Βεβαίως μια μεταγραφή χαρακτηρίζεται επιτυχημένη ή αποτυχημένη μόνο όταν ο παίκτης αρχίσει να παίζει και δείξει τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Ο Ζίνκερναγκελ ξέρουμε τι μπορεί να κάνει κι αυτό που μένει είναι να το κάνει και με τον Ολυμπιακό.

Το λέω αυτό επειδή ζήσαμε, με αρνητικό τρόπο, και το παράδειγμα του Χένρι Ονιεκουρού ο οποίος θεωρητικά ήταν μια σωστή μεταγραφή έχοντας παραπάνω γκολ (63) από τον Ζίνκερναγκελ όντας μάλιστα και δύο χρόνια μικρότερος. Ωστόσο κάποιες μεταγραφές δεν αποδίδουν σε συγκεκριμένο περιβάλλον δίχως να υπάρχει σαφής εξήγηση γι' αυτό, απλά συμβαίνει.

Ας αφήσουμε ωστόσο τον Νιγηριανό και ας ασχοληθούμε με τον Δανό που είναι το παρόν και το μέλλον. Ο Ζίνκερναγκελ είναι ένα εργαλείο με πολλές διαφορετικές χρήσεις. Παίζει παντού από τη θέση «8» και πάνω. Η καλή του θέση είναι του δεξιού εξτρέμ αλλά τα καταφέρνει από αξιοπρεπώς μέχρι αρκετά καλά και σε όλες τις υπόλοιπες κι αυτό μόνο να χαμογελάει μπορεί να κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμα και η εθνικότητα του παίκτη αποτελεί έναν λόγο αισιοδοξίας αφού οι Σκανδιναβοί, αν μη τι άλλο, φημίζονται για τον επαγγελματισμό και τη δουλειά στις προπονήσεις ενώ παράλληλα δύσκολα θα δεις κάποιον να διαταράσσει την ισορροπία στα αποδυτήρια.

ΥΓ: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα δείγματα γραφής από ορισμένους παίκτες και οι αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς για 'κείνους. Στην πρώτη γραμμή είναι ο Λεονάρντο Κούτρης όπως και ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς. Κανείς δεν αμφισβήτησε το ταλέντο τους απλά ο πρώτος έδειξε να μη βελτιώνει την αμυντική του λειτουργία και ο δεύτερος έμεινε στάσιμος ενώ είχε αρχίσει εντυπωσιακά την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τον Κώστα Τσιμίκα το... αγροτικό σε δύο «ταπεινές» ομάδες του εξωτερικού του έκανε πολύ καλό, να δούμε τι επίδραση είχε σε Κούτρη και Ρατζέλοβιτς...

ΥΓ2: Επειδή πλησιάζουν τα φιλικά της ομάδας, να μην ξεχάσουμε ότι πρόκειται ακριβώς γι' αυτό: φιλικά. Άρα ούτε να... κεντήσει περιμένουμε η ομάδα ούτε, στον αντίποδα, να δείξει ότι είναι του... πεταματού. Δοκιμές θα γίνουν σε πρόσωπα και πράγματα. Μια... προσομοίωση κανονικών πτήσεων είναι τα φιλικά και δε χρειάζεται να σας πω ότι έχουμε δει ομάδες να πετάνε ή να σέρνονται στα φιλικά και να έχουν την αντίστροφη εικόνα στα επίσημα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Τα supercar της ενημέρωσης και ο υπερήρωας της Marvel

Τα supercar της ενημέρωσης και ο υπερήρωας της Marvel

Πόσο σπουδαίες είναι μερικές «νίκες» παίρνει προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το διαπιστώνεις απ' όσα λένε/γράφουν εκείνου που ονειρεύονται να τον δουν να αποτυγχάνει και όλο μένουν με το όνειρο… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα κεφάλια πολύ μέσα

Τα κεφάλια πολύ μέσα

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού και ό,τι δίνεις... παίρνεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης