Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Νομίζω, ακόμα, δεν έχουμε αντιληφθεί στο 100% πόσο σπουδαία είναι η μεταγραφή Βρσάλικο για τον Ολυμπιακό και κατ' επέκταση όλη την ελληνική Super League. Ο Κροάτης μπαίνει στη λίστα με τους παίκτες πρώτης γραμμής, από το πιο πάνω ράφι που υπάρχει. Να είναι καλά η google που βοηθάει τον οποιονδήποτε, δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα, με μια απλή αναζήτηση δευτερολέπτων να μάθει σχεδόν τα πάντα.

Διαβάζοντας κανείς τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί σοβαρά για 'κείνον ή τα όσα έχουν λεχθεί για 'κείνον από σπουδαίους ποδοσφαιρανθρώπους αλλά και τα scouting report που έχουν συνταχθεί όταν έκανε τις πρώτες του σπουδαίες εμφανίσεις σε νεαρή ηλικία και τραβούσε τα βλέμματα, δεν έχει παρά να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται.

Ο Βρσάλικο είναι ταυτόχρονα ένας μοντέρνος μπακ αφού εκτός του ότι παίζει σε όλες τις θέσεις της άμυνας βοηθάει και στο άλλο μισό του γηπέδου, της επίθεσης, αλλά και παλιάς κοπής. Μαχητικός. Σκληρός. Αλύγιστος. Νικητής. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένη περίπτωση ο Σίμε και θα το διαπιστώσουμε από τις πρώτες του εμφανίσεις. Η Ατλέτικο, να τονίσουμε, δεν ήθελε ο Βρσάλικο να φύγει. Του κατέθεσε πρόταση για να ανανεώσει, απλά αυτή η πρόταση ήταν με αναμενόμενη μείωση αποδοχών που δεν άγγιζε μόνο τον Κροάτη αλλά και όλους τους παίκτες αφού οι Μαδριλένοι κάνουν περικοπές λόγω της μείωσης εσόδων που επέφερε η πανδημία covid-19.

ΥΓ: Κόντρα στην Αρμίνια ούτε ο τερματοφύλακας ούτε η 4άδα της άμυνας «περιείχε» κάποιον απ' αυτούς που θα είναι βασικοί τη νέα σεζόν. Ούτε στον άξονα ήταν όλοι υποψήφιοι βασικοί. Ούτε στα φτερά της επίθεσης φυσικά. Ούτε στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά για πολύ κόσμο το δείγμα με τη γερμανική ομάδα συνιστούσε αφορμή για -υποτίθεται- σοβαρή κριτική και μουρμούρα. Αν κάποιος νομίζει πως είναι σωστό να κρίνει μια παράσταση από τις πρόβες και μάλιστα όταν δεν μπορούν καν να είναι σ' αυτές οι πρωταγωνιστές, με γεια το με χαρά του. Εγώ προφανώς δεν θα το κάνω. Γενικώς δεν συνηθίζω να βγάζω ασφαλή συμπεράσματα από φιλικά προετοιμασίας ακόμα κι αν παίζουν οι υποτιθέμενοι βασικοί πόσο μάλλον από φιλικά σαν αυτό με την Αρμίνια.

ΥΓ2: Γνώμη μου είναι πως αν ένας παίκτης (ή προπονητής) δεν θέλει να μείνει με την καρδιά του σε μία ομάδα και κάνει δεύτερες σκέψεις ή ζητάει χρόνο να εξετάσει κι άλλες τυχόν προτάσεις, τότε πρέπει να στέλνεται στην ευχή του Θεού και της Παναγίας. Δίχως γκρίνια και με φιλικό τρόπο. Στον Ολυμπιακό ή μένεις με την καρδιά σου και όλο σου το είναι αντιλαμβανόμενος τι σπουδαίο προνόμιο σου δίνεται, ή αντίο. Παρακαλετό, δεν...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Είναι ωραίο να μιλάνε ανοιχτά οι προπονητές. Γιατί έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο και μικραίνει το περιθώριο για ακατάσχετη φημολογία. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.