Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η αίσθηση και η ψευδαίσθηση της προετοιμασίας

Η αίσθηση και η ψευδαίσθηση της προετοιμασίας
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 09:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολοκληρώθηκε με το φιλικό κόντρα στη Σάλτσμπουργκ των 200+ εκατ.ευρώ χρηματιστηριακής αξίας (στα 50 εκατ.ήταν η αρχική 11άδα της...) η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Πως κρίνω την προετοιμασία; Ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε και χρειάζονταν στην παρούσα φάση ο πρωταθλητής Ελλάδας. Μια προετοιμασία στην οποία έγινε πολλή και σκληρή δουλειά. Μια προετοιμασία που δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ψευδαισθήσεις αλλά αντιθέτως φρόντισε να αποκομίσουν εκείνοι που πρέπει τη σωστή αίσθηση για την ομάδα. Και η σωστή αίσθηση δεν είναι αυτή η ατελείωτη καφενοκουβέντα στα social media σύμφωνα με την οποία τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα... παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.

Νομίζω είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ο ίδιος δεν γνωρίζει τι κομμάτια λείπουν από το παζλ του και σε ποιούς τομείς υστερεί. Νομίζω είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την προετοιμασία και τα φιλικά για να μάθει τον εαυτό του. Τον ξέρει πολύ καλά και γι' αυτό ο μεταγραφικός σχεδιασμός άρχισε από πέρυσι, όχι τώρα που προετοιμάζονταν στην Αυστρία και έδινε φιλικά. Μα, θα πει κανείς, δεν είχε τότε κάτι χρήσιμο η προετοιμασία; Φυσικά και είχε. Η ομάδα δούλεψε τη φυσική της κατάσταση και τη δούλεψε σκληρά. Οι νέοι παίκτες άρχισαν να παίρνουν ώρες... πτήσεις με τους καινούργιους συμπαίκτες τους και να μαθαίνουν ο ένας τον άλλο. Και οι υπό δοκιμή / τεστ παίκτες του ρόστερ είχαν την ευκαιρία να πείσουν ότι αξίζουν να μείνουν στο ρόστερ ή το αντίθετο, να πείσουν ότι δεν... χωράνε και πως θα πρέπει να αναζητηθεί μια άλλη στέγη.

Είμαι σίγουρος (όσο σίγουρος μπορώ να είμαι βεβαίως) ότι ο Ολυμπιακός σ' αυτή την προετοιμασία δεν έμαθε κάτι που δεν γνώριζε και δεν φροντίζει ήδη γι' αυτό. Τα προβλήματά του τα ξέρει, τις λύσεις προσπαθεί να αποκτήσει στο πρόσωπο παικτών και συνόλου. Γιατί είναι αστείο να λέμε ότι θα έρθει ένας... Μέσι και ξαφνικά θα κυλήσουν όλα ρολόι δημιουργικά. Όπως έχουμε συζητήσει ξανά, η δημιουργία, όπως και η άμυνα, είναι υπόθεση όλων. Άρα πέρα από τον όποιο ποιοτικό μέσο, δημιουργία θα δώσει και το καλύτερο «δέσιμο» των υπολοίπων κομματιών. Όπως θα δώσει το καλύτερο «δέσιμο» και περισσότερη αμυντική σταθερότητα. Δεν αμύνονται μόνο οι τέσσερις πίσω, αμύνονται όλοι με πρώτο τον φορ.

Έχω την αίσθηση πως στο επόμενο φιλικό που είναι σε περίπου μία εβδομάδα η ομάδα θα είναι καλύτερη «δεμένη» και καλύτερη γενικώς. Οι μέρες που θα μεσολαβήσουν θα λειτουργήσουν θετικά αφού και οι πιο πρόσφατοι παίκτες (Ζίνκερναγκελ, Αμπουμπακάρ, Άβιλα) και ο πλέον φρέσκος (Βρσάλικο) θα αποκτήσουν μεγαλύτεροι οικειότητα με το σύνολο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Είναι ωραίο να μιλάνε ανοιχτά οι προπονητές. Γιατί έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο και μικραίνει το περιθώριο για ακατάσχετη φημολογία. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...

Νομίζω, ακόμα, δεν έχουμε αντιληφθεί στο 100% πόσο σπουδαία είναι η μεταγραφή Βρσάλικο για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.