Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 13:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι ωραίο να μιλάνε ανοιχτά οι προπονητές. Γιατί έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο και μικραίνει το περιθώριο για ακατάσχετη φημολογία η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Γράφω συχνά, έως και κουραστικά συχνά αλλά νομίζω ότι έχει αξία και είναι χρήσιμο, ότι για τις μεταγραφές καλό θα είναι να ακούτε / διαβάζετε τα πάντα αλλά να πιστεύετε απόλυτα ό,τι ανακοινώνει ο Ολυμπιακός. Αυτός ο κανόνας ισχύει για πολλά πράγματα που αφορούν στην καθημερινότητα μιας ομάδας. Για να γίνω πιο σαφής θα σας αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.

Στο πρώτο ξέσπασμα covid-19, όταν είχαν κολλήσει κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού, οι Χασάν και Μπρούνο που ήταν ανάμεσά τους, υπέφεραν πολύ. Θα το θυμάστε φυσικά. Ο ιός τους είχε επηρεάσει πολύ σοβαρά, μάλιστα υπήρξε και για ένα διάστημα αμφιβολία για το αν θα καταφέρουν να επιστρέψουν πλήρως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο Ολυμπιακός, για προφανείς λόγους που αφορούν στο ιατρικό απόρρητο, δεν είχε ενημερώσει. Τότε λοιπόν που είχε σταματήσει η δράση, στο Ρέντη γίνονταν προπονήσεις ανά μικρά γκρουπ ενώ για να μη... σκουριάσουν εντελώς οι παίκτες, οργανώνονταν και εσωτερικά φιλικά ματσάκια με την ομάδα Νέων. Τότε λοιπόν που ο Μπρούνο έδινε τη μάχη του, υπήρξε δημοσιεύμα (υποτίθεται) ενημερωμένης και ψαγμένης στήλης που (και καλά) μαθαίνει τα πάντα στο παρασκήνιο, σύμφωνα με το οποίο ο Μαρτίνς είχε στείλει... μήνυμα στον Μπρούνο ότι δεν του κάνει αφού προφανώς και δεν τον είχε χρησιμοποιήσει.

Και κάτω απ' αυτό το «ρεπορτάζ» που ποσταρίστηκε και σε social media, είχε γίνει ένας μικρός χαμός σε σχόλια. Άλλοι έλεγαν μπράβο Μαρτίνς αφού ο παίκτης είναι «λίγος», άλλοι τι λάθος που κάνεις Μαρτίνς. Ολόκληρη κουβέντα και... μάχη στα «μαρμαρένια» αλώνια επειδή θεωρήθηκε δεδομένο ένα «ρεπορτάζ» βουτηγμένο στην (πολύ σοβαρή για την περίπτωση) ανακρίβεια. Μπορώ να φέρω κι άλλα άπειρα τέτοια παραδείγματα, δεν έχει νόημα. Το έκανα με αυτό αφενός για να γίνω πιο σαφής και αφετέρου επειδή ήταν πολύ ιδιαίτερο και πολύ χαρακτηριστικό. Διαβάστε και ακούστε τα πάντα, να έχετε πάντα αμφιβολίες και ξεκινήστε τις αμφιβολίες πρώτα από 'μένα, για να μην παρεξηγηθώ.

Γι' αυτό λοιπόν επαναλαμβάνω ότι είναι ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, καλό οι προπονητές να μιλάνε ανοιχτά αλλά και οι άνθρωποι των ομάδων που γνωρίζουν πράγματα. Όσο λιγότερη... θολούρα υπάρχει στον ορίζοντα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Μπορεί σε κάποιον τα όσα είπε ο Μαρτίνς στους απεσταλμένους και μπορείτε να τα διαβάσετε σε συγκεκριμένες εφημερίδες που είχαν άνθρωπο εκεί, να μην αρέσουν ή να μην πείθουν. Αυτό είναι άλλο θέμα. Ωστόσο έχουν όλοι την ευκαιρία να μάθουν τι εκτιμά και πιστεύει ο προπονητής της ομάδας. Κι αυτό είναι πολύτιμο και πολύ χρήσιμο για όλους, και τον οπαδό και τον δημοσιογράφο βεβαίως.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...

Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει...

Νομίζω, ακόμα, δεν έχουμε αντιληφθεί στο 100% πόσο σπουδαία είναι η μεταγραφή Βρσάλικο για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.