Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κυνισμός, το συναίσθημα και ο Γκρίλις

Ο κυνισμός, το συναίσθημα και ο Γκρίλις
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 - 12:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται ήδη προ των... πυλών των αναγκαστικών ανακοινώσεων για τις έξτρα περικοπές παικτών από το ρόστερ. Όπως δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στους απεσταλμένους δημοσιογράφους επί αυστριακού εδάφους, θέλει να δουλέψει τη σεζόν με 27 παίκτες στους οποίους περιλαμβάνονται και 4 τερματοφύλακες.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι απαιτούνται 5-6 κοψίματα που θα γίνουν περισσότερα όταν αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες. Ποιοί θα μείνουν εκτός; Την απάντηση θα την δώσει ο προπονητής. Νομίζω ωστόσο ότι όλοι πήραμε μια γεύση στα φιλικά που έδωσε η ομάδα επί αυστριακού εδάφους. Όλοι οι παίκτες, σε γενικές γραμμές, έκαναν πολύ καλή προετοιμασία. Όλοι έδειξαν ζήλο.

Ωστόσο κάποιοι φάνηκε να το θέλουν παραπάνω. Πέρα από την επιθυμία και τη σκληρή δουλειά βεβαίως, υπάρχει και η άλλη σημαντική παράμετρος που υπολογίζεται και θα «κρίνει» ποιοί κόβονται και ποιοί μένουν. Η ικανότητα. Το να πληροί ένας παίκτης τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Πέρα από το «θέλω να μείνω», υπάρχει και το «μπορώ να κάνω ό,τι χρειάζεται από μένα η ομάδα για να μείνω». Κι εγώ, που λέει ο λόγος, θα... πουλούσα την ψυχή μου για να συμπεριληφθώ στην 11άδα ενός αγώνα στο Καραϊσκάκη ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Το θέλω πολύ. Όμως μπορώ να αντεπεξέλθω; Μπορώ να δώσω αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός από μένα; Προφανώς και δε μπορώ αν και το θέλω με όλο μου το είναι. Το ποδόσφαιρο έχει συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα έχει και κυνισμό. Γιατί στην επιτυχία δεν πας μόνο με συναίσθημα αλλά με κυνισμό, βασιζόμενος σ' αυτούς που και το μπορούν, πέρα από το θέλουν.

ΥΓ: Ξέρετε γιατί ο Τζακ Γκρίλις έκανε προπόνηση στο Ρέντη; Είχε ζητήσει πρώτα άδεια να πάει στα προπονητικά ΑΕΚ και ΠΑΟ αλλά του έριξαν πόρτα και τελικά... αρκέστηκε στο «ταπεινό» Ρέντη. Σοβαρά μιλώντας, έχετε καταλάβει πόσο σπουδαίο είναι αυτό και τι δείχνει για το στάτους του Ολυμπιακού; Πιστεύετε ότι ένας τέτοιος παίκτης, αυτής της χρηματιστηριακής αξίας, θα πήγαινε οπουδήποτε; Νομίζετε ότι υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι στην τύχη, να πάει όπου να'ναι να... βολευτεί για μια... προπονησούλα; Πως βρέθηκε στο Ρέντη, αναρωτηθήκατε; Περνούσε απέξω, είδε... φως και μπήκε;

Προφανώς όχι. Απλά οι άνθρωποι που διοικούν τον Ολυμπιακό με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη παίζουν μπάλα σε άλλο επίπεδο. Πολύ μακρινό από τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός μόνο τυπικά πια είναι ελληνική ομάδα, ουσιαστικά είναι διεθνής ανήκει στην ελίτ. Έχει προσπεράσει σε... κονέ και υψηλές γνωριμίες ακόμα και τις περισσότερες ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα και το δείχνουν τέτοια «μικρά» αλλά τόσο «μεγάλα» πράγματα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Όταν μιλάει ένας προπονητής τότε...

Είναι ωραίο να μιλάνε ανοιχτά οι προπονητές. Γιατί έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο και μικραίνει το περιθώριο για ακατάσχετη φημολογία. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.