Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός απόψε δεν...

Ο Ολυμπιακός απόψε δεν...
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 13:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απόψε στο πρώτο εν Ελλάδα φιλικό κόντρα στην Αλκμάαρ ο Ολυμπιακός...

Δεν θα είναι έτοιμος γιατί δεν μπορεί να είναι έτοιμος στις 9 Ιουλίου όπως και καμία ομάδα στην Ευρώπη.

Δεν (αναμένεται να) εντυπωσιάσει με την απόδοσή του γιατί είναι από δύσκολο έως αδύνατο να μπορεί να το κάνει στις 9 Ιουλίου. Ενδεχομένως να δούμε μερικά μικρά καλά διαστήματα.

Δεν θα αγωνιστεί απαραίτητα με την 11άδα που θα πάει στη Χάιφα για το πρώτο ματς με τη Μακάμπι γιατί ακόμα κάποιοι που προορίζονται για βασικοί δεν είναι στο σημείο που πρέπει από φυσική κατάσταση.

Δεν θέλει απαραίτητα να κερδίσει γιατί περισσότερο από το αποτέλεσμα ενός φιλικού έχει σημασία να χρησιμοποιηθεί αυτό με τέτοιο τρόπο που θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες στο τεχνικό τιμ.

Δεν θα αγχωθεί για το αποτέλεσμα ή την εμφάνιση γιατί απομένουν άλλες 11 μέρες μέχρι το πρώτο ματς με τη Μακάμπι στο Ισραήλ. Ο χρόνος δεν είναι λίγος και θα λειτουργήσει υπέρ του.

Τα γράφω αυτά τώρα, πριν από τη σέντρα, για να είμαι εντάξει απέναντί σας αλλά και με τη συνείδησή μου. Προσωπικά νομίζω ότι έχω την ικανότητα να καταλάβω πότε και ποιές πρέπει να είναι οι απαιτήσεις κάθε φορά. Και το συγκεκριμένο τάιμινγκ δεν προσφέρεται για τρελές απαιτήσεις. Η ομάδα έχει ανάγκη την θετική ενέργεια και τη στήριξη τώρα που ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα σε μία ακόμα απαιτητική σεζόν. Και δεν έχει σίγουρα ανάγκη τη μουρμούρα και την απαίτηση για τελειότητα καλοκαιριάτικα.

ΥΓ: Για το θέμα «10άρι» που απασχολεί πολύ κόσμο όπως διαβάζω στα social media και ακούω στα ραδιόφωνα έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο το πλάνο. Και έχει έτοιμο το πλάνο αν υποθέσουμε ότι όντως συμβεί το πιο πιθανό, δηλαδή ο Σκάρπα να έρθει τελικά στην Ελλάδα τον Γενάρη αφού η Παλμέιρας δε δείχνει διάθεση να τον αφήσει από τώρα κι ας τον χάσει τότε τσάμπα. Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τι θα κάνει για τη θέση «10» με τον Σκάρπα να έρχεται τον Γενάρη. Και στο plan b κεντρικό ρόλο θα έχει Ζίνκερναγκελ κι εκείνοι που θα δώσουν την ελευθερία στον Δανό να παίξει πίσω από τον φορ και όχι στα πλάγια. Εξάλλου στο ποδόσφαιρο του 2022 κλισεδούρες τύπου «θέλουμε ένα 10άρι να πηγαίνει τη μπάλα μπροστά και να δημιουργεί» δεν έχουν θέση. Στο ποδόσφαιρο του 2022 δημιουργούν όλοι αν και προφανώς λόγω των τετραγωνικών στα οποία κινείται το 10άρι έχει αυξημένες αρμοδιότητες και παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης