Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κρίμα, το όχι άδικο και η πρόκριση που θα έρθει ΜΑΖΙ

Το κρίμα, το όχι άδικο και η πρόκριση που θα έρθει ΜΑΖΙ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αρχίζω το blog με την υπενθύμιση ενός μέρους όσων έγραφα χθες πριν από τη σέντρα του Μακάμπι-Ολυμπιακός: «Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, είναι τέτοια η χρονική συγκυρία, είμαστε τόσο νωρίς στη σεζόν, ουσιαστικά ακόμα εν μέσω προετοιμασίας και «χτισίματος», με συνέπεια το μόνο που να ενδιαφέρει και να έχει σημασία να είναι το εξής: η πρόκριση. Το πως και το γιατί πρέπει να είναι πολύ δευτερεύον. Είτε σκοράρει με αυτογκόλ, είτε με πέναλτι, είτε προκριθεί στη διαδικασία πέναλτι, προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου. Να προκριθεί ο Ολυμπιακός έχει σημασία κι αυτό είναι που μετράει».

Αφού λοιπόν εξηγήθηκα ΠΡΙΝ από τη σέντρα για το τι περίμενα έχοντας ρεαλισμό στις προσδοκίες μου για την εποχή, πάω παρακάτω. Δεν περίμενα την εικόνα του πρώτου ημιώρου. Περίμενα να δεχθεί πίεση ο Ολυμπιακός αλλά τελικά αυτός έβαλε γκολ νωρίς κι αυτός ανησυχούσε τους γηπεδούχους που είχαν βουβαθεί. Γιατί συνέβη; Το κατάφερε ο Ολυμπιακός ή δεν τα κατάφερνε η Μακάμπι; Τίποτα δε συμβαίνει μόνο του, συνήθως είναι αποτέλεσμα πραγμάτων που κάνουν ή δεν κάνουν οι δύο ομάδες μιας αναμέτρησης. Αφενός ήταν μέρος της στρατηγικής του Πέδρο Μαρτίνς αφετέρου η Μακάμπι απενεργοποιήθηκε και παίκτες-κλειδιά της όπως ο Ατζιλί εγκλωβίστηκαν.

Για να πάρει προβάδισμα στο σκορ ο Ολυμπιακός και να μπλοκάρει την πρωταθλήτρια Ισραήλ έπαιξε κομβικό ρόλο ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής που λέγεται Τικίνιο Σοάρες. Ό,τι και να πει κανείς για την προσπάθεια που κατέβαλε χθες είναι λίγο. Ήταν ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ και συγκινητικός μαζί. Πολλή δουλειά ανασταλτικά, όπως πάντα, έκανε και ο Γιώργος Μασούρας, φυσικά και το μηχανάκι Μαμαντού Κανέ. Είναι κρίμα που ισοφαρίστηκε στο φινάλε ο Ολυμπιακός με τέτοιο γκολ αλλά επειδή μαζί σας είμαι πάντα ειλικρινής δεν ήταν και άδικο αφού η Μακάμπι από το 60' και μετά πίεσε πολύ και είχε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει. Το δυστύχημα είναι ότι όσοι ρίχτηκαν στη μάχη στην επανάληψη δεν βοήθησαν όσο μπορούν στο να κρατήσουν μπάλα. Λίγη κατοχή παραπάνω να κατάφερναν ο Ολυμπιακός θα κρατούσε το 0-1.

Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε. Πλέον υπάρχουν μερικές μέρες μετά που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της ομάδας. Κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ του συνόλου αλλά και των μονάδων. Αισθάνομαι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σαφώς καλύτερος και επιθετικά στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του. Και σε συνθήκες πιο ανθρώπινες, ας το ελπίσουμε τουλάχιστον το τελευταίο. Στη ρεβάνς θα πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα και η ομάδα τον κόσμο. Μαζί θα κερδηθεί αυτή η πρόκριση και θα προχωρήσει η ομάδα στην επόμενη πίστα «κερδίζοντας» και τον απαραίτητο για τη βελτίωσή της χρόνο.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Αυτό που μετράει

Αυτό που μετράει

Γράφει για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Ολυμπιακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης!