Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ρητορική ερώτηση Μαρινάκη και ο... άλλος νόμος βαρύτητας της ΕΠΟ

Η ρητορική ερώτηση Μαρινάκη και ο... άλλος νόμος βαρύτητας της ΕΠΟ
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 12:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Δηλαδή οι οκτώ άσχετοι ή βαλτοί, αποφασίζετε για τα εκατομμύρια που βάζουμε εμείς στη SuperLeague! Και νομίζετε ότι αυτό θα συνεχιστεί;» Η παραπάνω ερώτηση που διαβάσατε ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την έκανε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ήταν μια ερώτηση απ' αυτές που χαρακτηρίζονται ρητορικές. Έγινε δίχως εκείνος που την κάνει να περιμένει απάντηση. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ερώτηση, τοποθέτηση ήταν. Ή μάλλον, ξεβράκωμα γεγονότων και προσώπων. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που αυτοαποκαλείται εδώ και μερικά χρόνια εξυγιαντική (και την αποκαλούν έτσι «συγγενείς» και «φίλοι»), αντιλαμβάνεται με έναν περίεργο τρόπο το σωστό και το λάθος.

Π.χ. δεν θεωρεί σωστό ότι οι άνθρωποι που βάζουν τα λεφτά και «λούζονται» τα καλά και τα άσχημα στο πρωτάθλημα, πρέπει να αποφασίζουν για ό,τι τους αφορά άμεσα όπως φυσικά το θέμα του αρχιδιαιτητή. Για την ΕΠΟ σημασία έχει βασικά τι πιστεύουν οι δύο δικέφαλοι και ο Βόλος που συνηθίζει (τυχαία να υποθέσω...) να κινείται γύρω τους σε απόψεις. Για την ΕΠΟ η πλειοψηφία δεν έχει αξία. Όπως φαίνεται αξία έχει η γνώμη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή ο κ. Μπαλτάκος να εξηγήσει αυτούς τους νόμους, τους δικούς του, για τη βαρύτητα που θα ανατρέψουν όλα όσα είχε μάθει στην ανθρωπότητα ο Ισαάκ Νεύτων.

Στην πραγματικότητα η μοναδική βαρύτητα που βλέπουμε ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την «εξυγιαντική» ΕΠΟ είναι η κανονική βαρύτητα. Η προς τα κάτω βαρύτητα. Προς τα κάτω πάει διαρκώς το ποδόσφαιρο. Και πάνω που λες: δε μπορεί να έχει κι άλλο, σε εκπλήσσουν δυσάρεστα. Ναι, έχει κι άλλο. Πιάσαμε πάτο και ξύνουμε το βαρέλι για να πάμε παρακάτω.

ΥΓ: Διαβάζω στην αγγλική έκδοση της μαδριλένικης εφημερίδας Marca με αφορμή το φιλικό της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα που έγινε στο Λας Βέγκας και βρήκε νικητές τους Καταλανούς με 1-0. «Η Μπαρτσελόνα κερδίζει ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να λήξει 4-0 αν δεν ήταν ο Κουρτουά ειδικά στα τελευταία 10 λεπτά. Είναι ο μοναδικός λόγος που η Μπαρτσελόνα δεν ήταν ικανή να σκοράρει κι άλλο γκολ πλην του φοβερού... πυραύλου του Ραφίνια». Και συμπληρώνω μόνος μου με τον γνωστό ελληνικό τρόπο: Αντσελότι μυρωδιά και ταβερνιάρη, los poulos. Τι, όχι;

ΥΓ2: Ελάχιστα 24ωρα απομένουν για την κομβική ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα και το μόνο που έχω να πω σε όλους είναι: θετική ενέργεια και στήριξη. Βάλτε όλο σας το απόθεμα και δώστε το απλόχερα στην ομάδα χωρίς «μα», «αν» και «εφόσον». Τα όποια ζητήματα τα γνωρίζει η ίδια η ομάδα και προσπαθεί να τα λύσει, χρόνο δώστε της, τίποτα άλλο δε ζητάει.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις

Ο Ολυμπιακός οφείλει να προκριθεί επί της Μακάμπι και να πάει στην επόμενη... πίστα των προκριματικών του Champions League. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Πρόκριση. Μία λέξη. Σαφής. Χωρίς... σάλτσες. Αυτό θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης