Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιές, λιακάδες και συμβουλές

Συννεφιές, λιακάδες και συμβουλές
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 10:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε βραδιές σαν και τη χθεσινή οι πραγματικοί Ολυμπιακοί δεν δικαιώνονται με «τα 'λεγα εγώ». Σε βραδιές σαν και τη χθεσινή οι πραγματικοί Ολυμπιακοί στενοχωριούνται μένοντας βουβοί και περνώντας μόνοι και εσωτερικά όλη αυτή τη διαδικασία, όχι με φωνές και κατηγορίες κατά πάντων. Γιατί είναι μια διαδικασία, ένα ταξίδι που απαιτεί χρόνο, από το αποτέλεσμα και τη συνειδητοποίησή του μέχρι την επιστροφή σε μια πιο θετική σκέψη. Γιατί θα έρθει ξανά κι αυτή, για Ολυμπιακό μιλάμε, την ομάδα με τις περισσότερες «λιακάδες» και τις λιγότερες «συννεφιές» από κάθε άλλη. Επί πολύ καιρό που υπήρχε μουρμούρα για τις εμφανίσεις της ομάδας, από πέρυσι στο β' μισό της σεζόν και φέτος στα φιλικά προετοιμασίας και το επίσημο ματς στη Χάιφα, επέλεγα να συνιστώ υπομονή. Προφανώς έβλεπα κι εγώ ό,τι έβλεπαν όλοι, ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο ελκυστικός με το πρόσφατο παρελθόν του. Αλλά δεν μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο που επέλεγα να συνιστώ υπομονή. Αυτό θα ξαναέκανα, όχι γιατί είμαι εγωϊστής και ξεροκέφαλος αλλά γιατί αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, πάντα το σωστό. Αν μια ομάδα επιλέγει να κάνει δραστικές αλλαγές σε κάθε διάστημα μέτριων ή κακών εμφανίσεων (αλλά ούσα αποτελεσματική όπως ήταν και πέρυσι ο Ολυμπιακός κατακτώντας άνετα το πρωτάθλημα) τότε καμία ομάδα δεν θα έμενε ίδια για ολόκληρη σεζόν αφού όλες έχουν σκαμπανεβάσματα σε διάστημα 9-10 μηνών. Αν μάλιστα μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία την πρώτη σεζόν Μαρτίνς γίνονταν οι αλλαγές που οι περισσότεροι ήθελαν, δεν θα ζούσαμε τις επιτυχίες που ζήσαμε μετά. Τώρα είμαστε ξανά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Τι θα γίνει; Είμαι ο τελευταίος που θα πω / συμβουλέψω τον οποιονδήποτε και ειδικά τους ανθρώπους της ομάδας που βιώνουν στο πετσί τους τα καλά και κυρίως τα άσχημα. Είμαι ο τελευταίος (και προφανώς ανήκω στις ελάχιστες εξαιρέσεις) που λέω: ξέρω εγώ τι πρέπει να γίνει. Όχι, δεν ξέρω. Είναι άλλο το νομίζω ότι ξέρω κι άλλο το ξέρω πραγματικά. Πραγματικά ξέρουν εκείνοι που πληρώνουν και υποφέρουν από τις όποιες αποτυχίες. Πραγματικά ξέρουν εκείνοι που έχουν όλη την εκ των έσω ενημέρωση και δεν κρίνουν με εικασίες. Ας τους αφήσουμε να μιλήσουν και να πράξουν ό,τι νομίζουν. Ας τους βοηθήσουμε να έχουν πιο «ελαφρύ» κεφάλι ώστε να κάνουν τα σωστά και όχι έξτρα πίεση από μουρμούρες και φωνές τριγύρω. Δεν στενοχωριέται κανείς περισσότερο από 'κείνον που και οπαδός είναι και πρέπει να πληρώσει.

ΥΓ: Πολλά respect στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο τέλη Ιούλη και ακόμα περισσότερα σ' εκείνους που ακόμα και όταν είχε στραβώσει το ματς συνέχιζαν να προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα με την ελπίδα να γυρίσει την κατάσταση.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Είναι μια μάχη ΟΛΩΝ

Πρόκριση. Μία λέξη. Σαφής. Χωρίς... σάλτσες. Αυτό θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις

Ομαδικές και ατομικές υπερβάσεις

Ο Ολυμπιακός οφείλει να προκριθεί επί της Μακάμπι και να πάει στην επόμενη... πίστα των προκριματικών του Champions League. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...