Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σ’ έναν προπονητή ο Ολυμπιακός ψάχνει...

Σ’ έναν προπονητή ο Ολυμπιακός ψάχνει...
Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από τότε που άρχισαν να δρομολογούνται εξελίξεις στον Ολυμπιακό αναφορικά με τον πάγκο του γράφονται πολλά ονόματα ως υποψήφιων διαδόχων του Πέδρο Μαρτίνς. Υπάρχει από την αρχή ένα ξεκάθαρο φαβορί και παράλληλα γράφονται και άλλοι ως πιθανοί να πάρουν το χρίσμα εν τέλει από τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας. Άπαντες προσπαθούν να... μπουν στο μυαλό των ερυθρόλευκων αναφορικά με το τι ψάχνουν. Αλήθεια, ακόμα αναρωτιόμαστε; Δεν είναι σαφές τι ψάχνει η συγκεκριμένη διοίκηση σε έναν προπονητή μετά από τόσα χρόνια που διοικεί την ομάδα και την οδηγεί σε επιτυχίες;

Ψάχνει πριν απ' όλα την προπονητική γνώση που είναι η πρώτη ύλη.

Ψάχνει το ταλέντο της επικοινωνίας ώστε όσα θέλει να μπορεί να τα μεταδίδει στους παίκτες.

Ψάχνει την ικανότητα να μπορεί να επιβάλλεται σε σχεδόν 30 διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και ιδιοτροπίες.

Ψάχνει τη δίψα για επιπλέον μάθηση και εξέλιξη.

Ψάχνει τη φιλοδοξία που πρέπει να έχει ένας προπονητής του Ολυμπιακού.

Ψάχνει την οξυδέρκεια να βλέπει όλα όσα οι υπόλοιποι αδυνατούν.

Ψάχνει την κοφτερή ματιά κατά τη διάρκεια των αγώνων για να αντιλαμβάνεται τις παγίδες που μπορεί να του στήνει ο απέναντι κόουτς ή τα δεδομένα που μπορεί να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

Ψάχνει και άτομο με προσαρμοστικότητα σε κάθε συνθήκη / ανάγκη εντός και εκτός γηπέδου.

Αυτά και άλλα πολλά ψάχνει ο Ολυμπιακός σε έναν προπονητή. Μοιάζει δύσκολο να τα βρει όλα σε έναν, στόχος είναι να βρει τα περισσότερα για να αυξήσει τις πιθανότητες αυτός ο προπονητής να τα καταφέρει στο δύσκολο εγχείρημα που θα αναλάβει. Για να τα καταφέρει βεβαίως απαιτείται υπομονή και στήριξη απ' ΟΛΟΥΣ. Δίχως αυτά ακόμα και ο καλύτερος του κόσμου να έρθει θα αποτύχει. Τη στήριξη που είχε στις πρώτες στραβές του ο Πέδρο Μαρτίνς. Μια στήριξη που την ανταπέδωσε με τρία μάγκικα και επιβλητικά πρωταθλήματα, ένα ανάλογο κύπελλο και αξέχαστες ευρωπαϊκές προκρίσεις / επιτυχίες. Όπως έλεγα κάθε φορά και για τον προηγούμενο, έτσι θα λέω και για τον επόμενο: στήριξη. Δίχως αυτή τίποτα δεν θα είναι εφικτό αφού το μαγικό ραβδί που μεταμορφώνει ένα σύνολο παικτών σε ομαδάρα δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει η χρονοκάψουλα που... τρέχει το χρόνο μπροστά και όλα γίνονται πιο γρήγορα. Χρειάζεται μια ολόκληρη διαδικασία για να έρθει η επιτυχία. Εκείνοι που τη θεωρούν απλή ή εύκολοι είναι προφανώς όσοι δεν έχουν την παραμικρή επαφή, όχι μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα με το πως μπορείς να καταφέρεις κάτι στη ζωή. Δηλαδή οι πλέον αποτυχημένοι και κατά φαντασία γνώστες...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Έχει τη δική του φιλοσοφία και τον δικό του χαρακτήρα και θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.