Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για να πετύχει ο Κορμπεράν

Για να πετύχει ο Κορμπεράν
Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022 - 13:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από χθες ο Κάρλος Κορμπεράν «είναι» ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Έτσι τουλάχιστον πρέπει να σκέφτονται όλοι όσοι λένε ότι αγαπούν τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι ήθελε ή τι περίμενε κανείς για τον πάγκο της ομάδας. Ξέρω ότι, αν το καλοσκεφτούμε, λίγο-πολύ στην πεπατημένη πάει η ομάδα. Πόσους τίτλους είχε ο Πέδρο Μαρτίνς πριν έρθει στον Ολυμπιακό; Πόσους τίτλους είχε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πριν έρθει στον Ολυμπιακό; Πόσους τίτλους είχε ακόμα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε πριν γίνει Πειραιώτης; Καλό προπονητή δε σε κάνουν οι τίτλοι, σίγουρα δείχνουν κάτι κι αυτοί.

Απλά υπάρχουν προπονητές που εργάζονται σε ομάδες που η κατάκτηση ενός τίτλου συνιστά υπέρβαση της υπέρβασης, μοιάζει με επιστημονική φαντασία. Εξάλλου κανείς προπονητής δεν βγήκε από την κοιλιά της μάνας του με κούπες αγκαλιά, στην πορεία τις κέρδισε. Για να πετύχει ο Κάρλος Κορμπεράν λοιπόν θα χρειαστεί στήριξη. Χρόνο και στήριξη στις δύσκολες στιγμές που πιθανώς θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Το ποδόσφαιρο είναι με διαφορά το πιο δύσκολο σπορ. Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις σε σύνολο καμιά 30αριά διαφορετικούς χαρακτήρες. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το... γυαλί δε θέλει πολύ να ραγίσει. Κι αν ραγίσει, άστο...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Κορμπεράν λοιπόν πρέπει να έχει γύρω του το πιο ανθεκτικό γυαλί δίχως ρωγμές. Μόνο πίστη και σιγουριά οτι θα τα καταφέρει γιατί το θέλει και το μπορεί όσο το θέλει και ο Ολυμπιακός που θέλει να επιστρέψει σε πιο χαμογελαστές μέρες. Έλεγα και λέω ότι πάντα στο κάδρο της ευθύνης στα κακά και του credit στα καλά πρέπει να έχουν περίοπτη θέση οι παίκτες. Εκείνοι είναι που θα υπηρετήσουν το πλάνο ενός προπονητή στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και το τέλειο πλάνο μοιάζει κάκιστο αν οι παίκτες δεν έχουν διάθεση να κάνουν ό,τι τους πει ο προπονητής και αμφισβητούν την ικανότητα και τις οδηγίες του. Και φυσικά ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή ένα μέτριο πλάνο μπορεί να μοιάζει τέλειο αν οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια. Τους τελευταίους μήνες οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έμπαιναν έτσι στο γήπεδο και καιρός είναι ν' αρχίσουν να το ξανακάνουν γιατί πλέον αποχώρησε η... δικαιολογία τους και στο «κάδρο» δεν θα είναι και αυτοί, θα είναι ΜΟΝΟ αυτοί.

Για να πετύχει λοιπόν ο Κορμπεράν θέλει τη στήριξη και τη θετική σκέψη όλων. Θέλει φυσικά και να πάρει τα υλικά που κρίνει πως χρειάζεται για να δημιουργήσει αυτό που έχει στο νου του. Από τον αριθμό των παρεμβάσεων που κρίνει ότι θέλει / πρέπει να κάνει, θα κριθεί και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να γίνουν. Δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη όλα και ειδικά σε μια χρονιά που έχει μόλις αρχίσει και έχει μπροστά της αγώνες δίχως αύριο που κρίνονται προκρίσεις.

** Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό της Χάντερσφιλντ στο Instagram.

Διαβάστε επίσης

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Έχει τη δική του φιλοσοφία και τον δικό του χαρακτήρα και θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.