Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο
Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 - 10:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Κάρλος Κορμπεράν επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό για συγκεκριμένους λόγους. Δεν είμαι σε θέση να τους αναφέρω, δεν ήμουν παρών στις συσκέψεις της διοίκησης των πρωταθλητών όταν αναζητούσαν τον διάδοχο του Πέδρο Μαρτίνς. Είμαι βέβαιος ωστόσο ότι ορίστηκαν κάποια βασικά κριτήρια και αυτά, προφανώς, τα πληρούσε ο Ισπανός τεχνικός. Αν δεν τα πληρούσε και υπήρχε αμφιβολία, τότε (απλό είναι) δεν θα είχαν συνάψει συνεργασία μαζί του. Κάνω τον πρόλογο για να μπω στο θέμα.

Και το θέμα για μένα είναι ότι δεν χρειάζεται ο Κάρλος Κορμπεράν ούτε κανένας Κάρλος Κορμπεράν να τοποθετούνται στο πέτο του παράσημα που δεν είναι πραγματικά και που δεν είναι δικά του. Ότι συνυπήρξε με τον σπουδαίο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι σημαντικό. Σημαντικό γιατί τον βοήθησε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του δίπλα σ' έναν καθηγητή της προπονητικής, έναν πολύπειρο και φτασμένο κόουτς. Όμως ο Κορμπεράν δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να κάνει την... απομίμηση του Μπιέλσα. Ήρθε για να κάνει τον εαυτό του. Ο Κορμπεράν μπορεί να έχει επιρροές από τον Μπιέλσα και όποιον άλλο κόουτς με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν και είναι λογικό. Όμως δεν ήρθε για να είναι «κάτι σαν Μπιέλσα» στον Ολυμπιακό. Ήρθε για να είναι 100% Κάρλος Κορμπεράν. Έχει τη δική του φιλοσοφία και τον δικό του χαρακτήρα και θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Οι επιρροές είναι δεδομένες όχι μόνο από τον Μπιέλσα αλλά από κάθε ποδοσφαιράνθρωπο που συνάντησε στο δρόμο του. Ακόμα και επιρροές από τον Αριέλ Ιμπαγάσα έχει αφού σε μια μεγάλη πρόσφατη δημόσια καταγραφή της έως τώρα πορείας του τον ανέφερε τον «Κάνιο» με θαυμασμό την περίοδο που συνυπήρξαν στη Βιγιαρεάλ. Ας σταματήσουμε λοιπόν (όλοι μας, κι εγώ μέσα) τα περί Μπιέλσα και ας μιλήσουμε για τον Κάρλος Κορμπεράν. Αυτός είναι προπονητής και σύμφωνα με τις δικές του ιδέες και αποφάσεις θα πετύχει ή θα αποτύχει στον Ολυμπιακό, με κανενός άλλου.

ΥΓ: Δε χρειάζεται κανείς ειδική ανάλυση για να καταλάβει ότι το ματς με τη Σλόβαν είναι δύσκολο. Μπορεί και να εξελιχθεί σε εύκολο, δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι και αυτονόητοι λόγοι που το καθιστούν δύσκολο θεωρητικά πριν από τη σέντρα. Γι' αυτό και πάλι όλοι όσοι βρεθούν στο γήπεδο πρέπει να έχουν το σωστό mood. Mood υπομονής και στήριξης αν κάτι δεν κυλήσει όσο ομαλά ή ιδανικά θα θέλαμε. Η ομάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο και θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει μετα... φόρτωση του νέου λογισμικού που θα επιχειρήσει να περάσει ο Κάρλος Κορμπεράν.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης