Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγινε το TILT, πάμε για την άλλη μπίλια

Έγινε το TILT, πάμε για την άλλη μπίλια
Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 12:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όλοι όσοι ήμασταν παιδιά / έφηβοι τις δεκαετίες '80 και '90 και ξέρουμε και έχουμε παίξει φλιπεράκια. Και προφανώς θυμόμαστε τη λέξη «TILT». Ήταν η λέξη που έβγαζε το παιχνίδι όταν προσπαθώντας να μη μας φύγει η μπάλα και χάσουμε κουνάγαμε έντονα το παιχνίδι. Ή όταν συχνά επιχειρούσαμε να το σηκώσουμε για να μη μας φύγει η μπάλα ανάμεσα από τις μικρές ρακέτες. Ως γνωστόν τα παιχνίδια αυτά είχαν κλίση. Ανηφορική για να χτυπήσεις τους στόχους και να πάρεις πόντους και φυσικά κατηφορική για να χάσεις. Η βαρύτητα ήταν εναντίον σου και ουσιαστικά αυτή προσπαθούσες να κερδίσεις χτυπώντας με δύναμη με τις μικρές ρακέτες τη μπάλα για πάει προς τα πάνω. Όταν λοιπόν σηκώναμε το παιχνίδι για να μη χάσουμε (ή το κλωτσάγαμε συχνά, συγνώμη ιδιοκτήτες) εκείνο έβγαζε «TILT» και νέκρωνε / έσβηνε και έχανες. Είχε αισθητήρες για την κλίση του και όταν επηρεάζονταν αυτή έχανες.

Γιατί αυτός ο μεγάλος πρόλογος; Γιατί αυτό ακριβώς αισθάνομαι ότι συμβαίνει τώρα με τον Ολυμπιακό. Ζήσαμε ένα μίνι TILT. Και τώρα το πάμε από την αρχή. Όχι βέβαια όπως το 2018 που ουσιαστικά πετάξαμε το παλιό φλιπεράκι και πήραμε νέο. Τώρα έχουμε ένα TILT. Μια μικρή παύση και μια επανέναρξη από 'κει που τελειώσαμε. Με όσους πόντους είχαμε μαζέψει πριν από το TILT και προσπαθώντας να τα πάμε καλύτερα στην 2η η την 3η μπίλια που απέμεινε.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε μια μικρή παύση και ανασύνταξη και επιχειρεί τώρα να αρχίσει την προσπάθεια για να κερδίσει την παρτίδα. Την ευρωπαϊκή σε πρώτη φάση αφού θα είναι θετικό η ομάδα να είναι στους ομίλους του Europa League που παραμένει μια σημαντική διοργάνωση με πρεστίζ και όχι αμελητέα οικονομικά ανταλλάγματα, ανάλογα βεβαίως με την πορεία. Ο Ολυμπιακός δεν διαγράφει το πρόσφατο παρελθόν του, με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Θα ήταν απρέπεια αλλά και... αυτογκόλ, λες και υποβαθμίζει τον ίδιο τον εαυτό του για τον οποίο δήλωνε μέχρι πολύ πρόσφατα τόσο περήφανος.

Μιλάμε για την περίοδο εξάλλου που γράφτηκαν ρεκόρ και ιστορία με τον μακροβιότερο τεχνικό στον πάγκο του... Και γι' αυτό χάρηκα που ο αρμόδιος, δηλαδή ο Κάρλος Κορμπεράν, αναφέρθηκε στα καλά στοιχεία της ομάδας που... δανείζεται έτοιμα από τον προκάτοχό του.

Σε αντίθεση με μερικούς που αμόλησαν κοτσάνες του στυλ ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι και το 2018 (σ.σ.: τότε άλλαξε το 80% του ρόστερ και η ομάδα ήταν δύο σεζόν άτιτλη, όχι τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια με διαφορές μαμούθ από τους διώκτες της), ο Κορμπεράν αναφέρθηκε με σεβασμό στον προκάτοχό του και σ' αυτό που του άφησε. Αυτό που δεν κατάφερε να διατηρήσει ο προκάτοχός του το τελευταίο διάστημα ήταν το κίνητρο (είναι θέμα βέβαια προς διερεύνηση ότι επαγγελματίες και καλοπληρωμένοι παίκτες χρειάζονται έμπνευση από τρίτο και δεν την βρίσκουν μόνοι τους, ας δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό άμα δυσκολεύονται...) στην ομάδα.

Μια δικαιολογία πια που δεν υφίσταται για κανέναν αφού έφυγε το «μαξιλάρι» / αποδέκτης πυρών Μαρτίνς και στο κάδρο θα μπουν ολοκληρωτικά εκείνοι που μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν. Κάτι μου λέει ότι θα αρχίσουν, αν μη τι άλλο, να τρέχουν ξανά όσο πρέπει και να θυμίζουν παίκτες του Ολυμπιακού...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Έχει τη δική του φιλοσοφία και τον δικό του χαρακτήρα και θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.