Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό που δεν μάθαμε και εκείνο που επιβεβαιώσαμε

Αυτό που δεν μάθαμε και εκείνο που επιβεβαιώσαμε
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022 - 12:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας το ματς του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν θυμήθηκα την περιβόητη φράση φράση που ειπώθηκε μεταξύ των αστροναυτών του σκάφους Apollo 13 και του κέντρου ελέγχου της NASA το 1970. «Houston, we have a problem», δηλαδή Χιούστον έχουμε πρόβλημα. Εντάξει, δεν χρειάζονταν αυτό το ματς για να μάθει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλύτερά του. Όμως σ' αυτό το ματς επιβεβαιώθηκε ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν θα μπορούσε να λύσει μονομιάς τα προβλήματα, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα και φυσικά χρόνος για να επανακτήσει την κανονικότητά του ο Ολυμπιακός.

Προσωπικά θα πω πάλι καλά που αποφεύχθηκε η ήττα η οποία θα καθιστούσε πολύ πολύ δύσκολη αποστολή τη ρεβάνς στη Μπρατισλάβα. Το γκολ στο 86' αφαιρεί από την ομάδα ένα έξτρα βάρος, του να ανατρέψει ένα σκορ. Με το 1-1 τα πάντα είναι ουσιαστικά στο μηδέν, προβάδισμα δεν υπάρχει για κανέναν και η ρεβάνς θα είναι μια παρτίδα σκάκι. Το σίγουρο είναι πως, ξανά, οι παίκτες ήταν κατώτεροι της περίστασης και της αξίας τους. Σίγουρο φυσικά είναι ότι υπάρχει και ψυχολογικό θέμα πέρα από τα οποία αγωνιστικά μπορεί να επισημάνει κανείς. Επίσης είναι απίστευτο, με την κακή έννοια, πόσο εύκολα... δίνει η ομάδα γκολ και φάσεις στον αντίπαλο. Είναι επίσης απίστευτο, ξανά με την κακή έννοια, πως «καταφέρνει» να «δέχεται» φάση για γκολ μόλις τρία λεπτά μετά το 1-1 κι ενώ υποτίθεται έχει πάρει ψυχολογία.

Προσωπικά σε παίκτες δεν θέλω να αναφερθώ, το σύνολο είναι πάντα που μετράει και μπορεί να παρασύρει προς το καλό ή το κακό κάθε παίκτη ατομικά και το αντίστροφο. Είναι ξεκάθαρα κακή η εικόνα των περισσότερων παικτών και πρέπει με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν εαυτούς και την ομάδα. Δε μπορώ να δεχθώ ότι παίκτες σταθερές του Ολυμπιακού των τριών σερί πρωταθλημάτων ξέχασαν τη μπάλα. Μπορώ να καταλάβω ότι κάποιοι έχουν μεγαλώσει. Άλλοι μπορεί να έχουν πνευματική κόπωση ή διάθεση για αλλαγή αέρα. Όλα τα καταλαβαίνω και όλα μέσα είναι. Όμως εδώ υπάρχει μια αποστολή μπροστά και αν μη τι άλλο απαιτείται απ' όλους ένα ή δύο κλικ παραπάνω για να επιτευχθεί ο στόχος της παρουσίας στους ομίλους του Europa League. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι καλοί παίκτες έχουν ξεχάσει πως κάνουν ακόμα και τα βασικά. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι αυτή τη στιγμή ακόμα και μ' αυτό το υλικό δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Αν ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη Σίτι του Γκουαρντιόλα θα το δεχόμουν, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας παίζει.

ΥΓ: Σε καταστάσεις όπως αυτή που βιώνει ο Ολυμπιακός μερικές φορές, πάνω στην τσαντίλα, τη στενοχώρια και την απογοήτευση μπορεί να... καούν και «χλωρά» μαζί με «ξερά» και είναι λάθος. Η αποδοκιμασία, την ώρα των αγώνων τουλάχιστον, δεν προσέφερε ποτέ και τίποτα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Κάρλος Κορμπεράν, σκέτο

Έχει τη δική του φιλοσοφία και τον δικό του χαρακτήρα και θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.