Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαστορέματα με το αμάξι σε κίνηση

Μαστορέματα με το αμάξι σε κίνηση
Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 13:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ερείπιο όπως αρκετοί νομίζουν ή άλλοι (συγκεκριμένοι πάντα είναι αυτοί) θέλουν να τον παρουσιάσουν γιατί λατρεύουν να ανακαλύπτουν προβλήματα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Από την άλλη προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά και γι' αυτό επιχειρείται ανασύνταξη. Παρότι δεν χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή η αποστολή που καλούνται οι αρμόδιοι να φέρουν εις πέρας είναι δύσκολη. Τον συντελεστή δυσκολίας αυξάνει ότι το «όχημα» είναι σε κίνηση. Η σεζόν άρχισε και ο Ολυμπιακός επιχειρεί να αλλάξει ό,τι εκτιμά πως χρειάζεται αλλαγή δίχως να κάνει στάση σε... πιτ στοπ αλλά συνεχίζοντας την πορεία του. Κι αυτό κάνει το εγχείρημα δύσκολο και επικίνδυνο.

Ωστόσο, βλέποντας κανείς (εγώ είδα πάρα πολύ ποδόσφαιρο το Σάββατο) και ματς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αυτό το Σ/Κ δεν είχε παρά να διαπιστώσει ότι είναι ελάχιστες οι ομάδες που δείχνουν (όχι απαραίτητα είναι) πανέτοιμες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λίβερπουλ που στο α' ημίχρονο απέναντι στη νεοφώτιστη Φούλαμ είχε μία τελική στα πρώτα 35 λεπτά σ' ένα ματς που έμεινε στο 2-2. Φυσικά και δεν είναι για πέταμα η Λιβερπουλ, μια χαρά ομάδα είναι και φαντάζομαι θα το διαπιστώσουμε στην πορεία της σεζόν. Απλά είμαστε στις αρχές Αυγούστου και δεν θα μπορούσε να είναι πανέτοιμη για όλα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Τέλος πάντων, μην το κουράζουμε πολύ επαναλαμβάνοντας πράγματα που είναι πολυκουβεντιασμένα πια. Το ζήτημα πια είναι να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας που άρχισε για ανασύνταξη του Ολυμπιακού. Και να διαπιστώσουμε πόσο θα τον επηρεάσει ότι προσπαθεί να κάνει μαστορέματα πάνω του ενώ κινείται.

ΥΓ: Βλέποντας το γκολ του Ποντένσε στην πρεμιέρα της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ θυμάμαι πόσο... δίκιο είχαν οι απανταχού εγχώριες μπαλαδόφατσες που όταν ήταν στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι δεν έχει τελειώματα κι αν τα είχε δεν θα ήταν στην Ελλάδα.

ΥΓ2: Ο Σα παρεμπιπτόντως επιβεβαίωσε στο ίδιο ματς ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι η υπερβολική σιγουριά που εμφανίζει μερικές φορές. Όταν αισθάνεται ότι τα ελέγχει όλα και χαλαρώνει, εκτίθεται. Ότι είναι τερματοφυλακάρα δεν αλλάζει.

ΥΓ3: Μετά από πολλές εβδομάδες ονοματολογίας οφείλεται να μου δώσετε ένα credit που σας έχω πει κατ' επανάληψη ότι θα ακούτε και θα διαβάζετε τα πάντα αλλά θα θεωρείτε δεδομένα και θα πιστεύετε ΜΟΝΟ ό,τι ανακοινώνει ο Ολυμπιακός. Το παράδειγμα του Μπενσαρκί είναι ένα από τα πολλά. Η δική μου πληροφόρηση (γι' αυτό και δεν... ακούμπησα το όνομα στα ρεπορτάζ μου) λέει ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους πρωταθλητές για τον παίκτη που μάλλον ο ίδιος ήλπιζε / παρακαλούσε / πίεζε. Και αυτό το όνομα διατηρήθηκε τόσο καιρό στην επικαιρότητα ενώ υπήρξαν τώρα κάποιοι που σχολίασαν ότι τον... έχασε (!) ο Ολυμπιακός. Έχασε κάποιον για τον οποίο δεν ενδιαφέρθηκε δηλαδή...;

Διαβάστε επίσης

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα δεν είναι απλά το 4ο επίσημο ματς της νέας σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.