Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η λύση για τους Βόλους είναι μία...

Η λύση για τους Βόλους είναι μία...
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ναι, εντάξει, ο Ολυμπιακός έχει τα θέματά του. Σύμφωνοι, δέχεται εύκολα γκολ. Αλήθεια είναι ότι δεν παράγει όσο συχνά έπρεπε. ΟΚ, εξακολουθεί να παραμένει και αρκετά άστοχος σε κραυγαλέες ευκαιρίες. Ωραία, τα έχουμε πει αυτά. Τα λέτε εσείς. Τα λέμε εμείς. Τα παραδέχεται ο Ολυμπιακός και γι' αυτό κάνει διαρκώς κινήσεις να διορθωθεί.

Όμως με τα άλλα σημαντικά ζητήματα τι θα γίνει; Θα πάει μακριά η... βαλίτσα; Γιατί στο κάτω κάτω αν θες να κρίνεις μια ομάδα για τον ρυθμό που έχει ή δεν έχει. Αν θες να κρίνεις μια ομάδα για το πόσο μπορεί να δημιουργήσει ή όχι; Αν θες να κρίνεις μια ομάδα για τη συνέπειά της ή την εξέλιξή της. Αν θες όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, θα πρέπει αυτή η μαμημένη ομάδα να έχει την ευκαιρία να δείξει τα καλά και τα κακά της. Θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να παίξει. Και όχι κάθε 2-3 λεπτά να διακόπτεται το ματς για άλλα 1-2 λεπτά.

Είναι ένα χρόνιο φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει επιτέλους οι διαιτητές να πάρουν μια ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη ντιρεκτίβα. Πάει ένας παίκτης να κάνει καθυστερήση; Μία προειδοποίηση, στη δεύτερη κίτρινη. Τέλος! Χωρίς «μα» και «μου». Χωρίς πολλές κουβέντες. Παίξε φίλε μου, παίξε αν μπορείς.

Δηλαδή οι παίκτες του Βόλου βλέποντας το βίντεο του χθεσινού ματς και δη το β' ημίχρονο, αισθάνονται περήφανοι και ικανοποιημένοι; Μήπως αισθάνονταν άραγε περήφανοι οι παίκτες του Ατρομήτου πέρυσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη;

Ειλικρινά τι κάνουν οι διαιτητές; Δεν είναι ευθύνη τους μόνο να βλέπουν ένα φάουλ ή ένα πέναλτι. Είναι φυσικά και αυτό ευθύνη τους. Η βασική τους ευθύνη ωστόσο είναι η μεγάλη εικόνα, δηλαδή να επιτρέψουν στο παιχνίδι να παιχτεί. Κι ας αποφασίσουν οι ομάδες τι ρυθμό θέλουν να δώσουν. Αν εκείνες το πάνε αργά, ας είναι.

Όμως αν μια ομάδα θέλει να παίξει, γιατί η άλλη να μπορεί να το καταστρέψει; Γιατί να υπερισχύει το «καταστρέφω» από το «δημιουργώ»; Αυτή είναι η εικόνα που θέλει να έχει ως πρωτάθλημα η Super League; Να επιβραβεύονται τα «αισχρά» ταμπούρια; Ή μάλλον, τα κακώς εννοούμε ταμπούρια. Γιατί μια ομάδα έχει δικαίωμα να κλειστεί στα καρέ της και να αμυνθεί μαζικά. Δεν έχει δικαίωμα να κάνει καθυστερήσεις προφασιζόμενοι οι παίκτες της ότι είναι τραυματίες.

Μόνη λύση είναι να δοθεί μια σαφής ντιρεκτίβα στην οποία θα υπακούσουν άπαντες. Ειδάλλως θα συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και η ελληνική λίγκα θα παραμένει αυτό το αντι-τουριστικό προϊόν.

ΥΓ: Φανταστείτε να έπαιρνε τα πέναλτι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Στον «καβγά» για Σιδηρόπουλο όλοι κοιτούσαν τη Γιαδικιάρογλου

Στον «καβγά» για Σιδηρόπουλο όλοι κοιτούσαν τη Γιαδικιάρογλου

Έχουν περάσει λίγες μέρες από τα όσα γελοία συνέβησαν με αφορμή τον... μουλωχτό ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ αλλά στο δικό μου μυαλό τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.