Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός του 1-8 και του 1-1

Ο Ολυμπιακός του 1-8 και του 1-1
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 12:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Για το ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και υποδεχόμενος απόψε τη Ναντ δεν έχει τίποτα να διεκδικήσει πρέπει να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη και να ζητήσει εξηγήσεις από τον εαυτό του. Για το ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και υποδεχόμενος απόψε τη Ναντ δεν είναι καν τρίτος αλλά σίγουρα 4ος πρέπει να θυμώσει και να τα βάλει επίσης και μόνο με τον εαυτό του. Υπήρξαν και ξεκάθαρες εις βάρος του διαιτητικές αδικίες αλλά αν ο ίδιος ήταν στο επίπεδο που έπρεπε και μπορούσε δεν θα έδινε τόσες αφορμές για να τον αδικούν.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα ματς, το πόσο λάθος είναι αυτό που έκανε στον ίδιο του τον εαυτό ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πεπραγμένα των 5 πρώτων αγωνιστικών. Αγωνιστικές που χωρίζονται σε δύο σκέλη Στο πρώτο μισό, δηλαδή τα 3 πρώτα ματς, όταν ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και έδωσε την ευκαιρία σε Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ να πανηγυρίσουν δύο από τις πιο εύκολες εκτός έδρας ευρωπαϊκές τους νίκες ενώ και με τη Ναντ στη Γαλλία, παρότι άντεχε και κρατούσε τον βαθμό ως το φινάλε, η εικόνα του ήταν κάκιστη. Στις 3 πρώτες αγωνιστικές του Europa League ο Ολυμπιακός δέχθηκε 8 γκολ και έβαλε μόνο 1 κι αυτό αυτογκόλ...

Αντιθέτως, στα δύο ματς του β' γύρου η εικόνα είναι εντυπωσιακά καλύτερη. Είναι η εικόνα που έπρεπε για έναν κανονικό Ολυμπιακό ή έναν Ολυμπιακό που αρχίζει να προσεγγίζει το κανονικό του. Σε δύο ματς με Καραμπάγκ και Φράιμπουργκ, αμφότερα εκτός έδρας μάλιστα, δέχθηκε μόνο ένα γκολ και έβαλε και ο ίδιος ένα. Και δεν ήταν μόνο ο συντελεστής τερμάτων αλλά η γενικότερη εικόνα.

Στο διά ταύτα, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να αποχαιρετήσει όπως του αξίζει την Ευρώπη για φέτος. Καλείται να πάρει επιτέλους την πρώτη του νίκη και να αυξήσει την προσωπική του συγκομιδή στο ranking της UEFA. Καλείται να κλείσει το κακό ευρωπαϊκό κεφάλαιο που άνοιξε και να βελτιώσει τις εντυπώσεις ώστε να δείξει ότι σκοπεύει να επιστρέψει του χρόνου και να είναι εκείνος που πρέπει και επιβάλλει το διεθνές σλόγκαν του, δηλαδή το keep on dreaming. Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να ονειρεύεται ευρωπαϊκά «πρέπει» να την κερδίσει τη Ναντ και να προσθέσει μία ακόμα διεθνή νίκη στην προσωπική του σούμα.

ΥΓ: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται απόψε και δείγματα γραφής από παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο ως τώρα. Ο ίδιος ο προπονητής εξάλλου τους... προκάλεσε να του αποδείξουν ότι κάνει λάθος μαζί τους.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το μεταφυσικό και το must win

Το μεταφυσικό και το must win

Εντάξει, πια, έχουν στερέψει τα λόγια. Η φάση αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Να γίνω σαφής; Ας γίνω. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης