Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μεταφυσικό και το must win

Το μεταφυσικό και το must win
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 13:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Εντάξει, πια, έχουν στερέψει τα λόγια. Η φάση αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Να γίνω σαφής; Ας γίνω. Στο φινάλε του α' ημιχρόνου στο ματς του Ολυμπιακού με τη Ναντ δεν υπήρχε σκορ (0-0) αλλά είχαμε τα εξής στατιστικά: 9-4 τελικές, 65-35% κατοχή, 277-101 πάσες, 1-4 αποκρούσεις. Όλα υπέρ του Ολυμπιακού με εξαίρεση, τις αποκρούσεις, αφού η Ναντ κινδύνεψε και ο τερματοφύλακάς της ήταν αναγκασμένος να κάνει πολλές αποκρούσεις.

Και στο β' ημίχρονο που οι τελικές ήταν 3-7 υπέρ της Ναντ (σύνολο 12-11) υπήρξε σκορ και ήταν 0-2 υπέρ των Γάλλων. Και για να το ολοκληρώσω, οι κατοχή στο φινάλε του ματς ήταν 60-40% και οι επιτυχημένες πάσες 489-315, όλα υπέρ του Ολυμπιακού. Όμως το σκορ ήταν και πάλι εις βάρος των ερυθρόλευκων που γνώρισαν μία ακόμα ήττα και είπαν αντίο στην Ευρώπη με έναν τρόπο που μάλλον δεν άξιζαν στο ματς αν και αγωνίστηκαν με νεανική και πολύ ελληνική και πειραματική 11άδα.

Το να πούμε ξανά τα ίδια δεν έχει νόημα. Τα λάθη του τα έχει κάνει ο Ολυμπιακός και είναι πολλά και σημαντικά. Από την άλλη ωστόσο, υπήρχε κι αυτό το... βουντού πάνω από το κεφάλι του. Όταν έπαιζε καλύτερα και έκανε φάσεις, δεν τα έβαζε. Όταν ο αντίπαλος έκανε 1-2 «κατεβασιές», έστελνε τη μπάλα με ευκολία στα δίχτυα. Οι τραυματισμοί από την άλλη δε λένε να αφήσουν ήσυχη την ομάδα και να παίξει πλήρης έστω για μία φορά. Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε παρακάτω.

Και το παρακάτω είναι σημαντικό για την προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στο πρωτάθλημα και να φτάσει ξανά στην κατάκτηση της Super League. Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό είναι απ' αυτά τα ματς στα οποία υπάρχει ένα πελώριο «πρέπει». Το πρέπει της νίκης. Το πρέπει της μείωσης της διαφοράς και του ψυχολογικού χτυπήματος στον βασικό ανταγωνιστή που είναι λογικό να αισθάνεται ανίκητος μετά το ξεκίνημα που έχει κάνει με μόνο νίκες.

Δεν ξέρω ποιός θα παίξει. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μίτσελ. Ξέρω ότι το ματς με τη Ναντ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, το έδειξαν οι επιλογές αποστολής και κυρίως 11άδας, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Ώστε να είναι ο Ολυμπιακός εκείνος που πρέπει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άκουσα προπονητή και παίκτες να δηλώνουν ότι επιβάλλεται να κερδίσουν την Κυριακή. Πλέον μετά τα λόγια περιμένουμε την πράξη.

ΥΓ: Όπως φάνηκε κόντρα στη Ναντ υπάρχουν παίκτες που αξίζουν παραπάνω χρόνο και φαντάζομαι πρώτος το διαπίστωσε ο Μίτσελ που τους... προκάλεσε να του δείξουν ότι κάνει λάθος. Κάποιοι το έκαναν, φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Αλίμονο αν έπρεπε να...

Αλίμονο αν έπρεπε να...

«Στα ντέρμπι δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά», είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιρικές κλισεδούρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.