Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λαχτάρα, εξυπνάδα και... συγνώμες

Λαχτάρα, εξυπνάδα και... συγνώμες
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 - 15:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν όσοι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνιστούν αύριο στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουν τη μισή πίστη και λαχτάρα για νίκη απ' όσοι είχαν οι 5.000 οπαδοί που βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ρέντη τότε πιθανότατα οι ερυθρόλευκοι θα θριαμβεύσουν.

Βεβαίως, επειδή ξέρετε ότι σιχαίνομαι τα κλισέ και αυτό που έγραψα μόλις έχει αρκετή δόση κλισεδούρας, πρέπει να συμπληρώσω ότι από μόνη της η επιθυμία και η λαχτάρα δεν αρκεί. Και γω έχω λαχτάρα να μπω στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξω καλά. Προφανώς δεν συγκρίνω την αφεντιά μου, έναν 45άρη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Υπογραμμίζω αντιθέτως ότι στο ποδόσφαιρο και δη το σύγχρονο ποδόσφαιρο πέρα από την επιθυμία για νίκη απαιτούνται κι άλλα στοιχεία για νίκες. Σωστή τακτική. Συγκέντρωση. Περιορισμός επιπολαιοτήτων και λαθών. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα που ξεχνώ. Φυσικά απαιτείται και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Σε αντίθεση με τους 99 στους 100, ανήκω στους ελάχιστους που δεν αναπαράγουν εύκολα συμπεράσματα περί κακής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού επειδή υποτίθεται έκανε κακή καλοκαιρινή προετοιμασία. Τα βασικά ζητήματα του Ολυμπιακού ήταν άλλα, όχι η φυσική κατάσταση. Υπήρξε ενδεχομένως ένα θέμα και με τη φυσική κατάσταση την περίοδο Κορμπεράν που επέλεξε να κάνει χαλαρές προπονήσεις που διαρκούσαν μάξιμουμ μία ώρα με τη λογική να έχει φρέσκια την ομάδα για να παίρνει τα αποτελέσματα.

Τεσπά, μην τα... σκαλίζουμε ξανά αυτά, ανήκουν στο παρελθόν. Το θέμα είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός στο παρόν και το -κοντινό- μέλλον, δηλαδή το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να παίξει και με εξυπνάδα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του. Μη νομίζετε ότι οι πράσινοι θα βγουν στο... ξέφωτο με τη λογική να προσπαθήσουν να συντρίψουν τους ερυθρόλευκους. Στο +10β. είναι και το Χ τους κάνει και μάλιστα πολύ. Θα παίξουν συγκρατημένα, τουλάχιστον στην αρχή, ελπίζοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται και εξυπνάδα, πέρα από οτιδήποτε άλλο. Χάρηκα που άκουσα τον Μίτσελ να μιλάει γι' αυτό το... συστατικό που είναι απαραίτητο για νίκη σε τέτοιο ματς αφού τα ντέρμπι, όπως λένε, κερδίζονται δεν παίζονται με τη λογική του εντυπωσιασμού.

ΥΓ: Ο Εμβιλά έκανε λόγο για επιθυμία νίκης στο ντέρμπι ως έμπρακτη συγνώμη προς τον κόσμο που είναι πικραμένος με την έως τώρα πορεία. Σόρι κιόλας αλλά πριν απ' όλα για άλλους θα έπρεπε να φροντίσει ο ίδιος, οι συμπαίκτες του και ο προπονητής να νοιάζεται πρώτα και να θέλει να ζητήσει... συγνώμη. Αυτούς που έχουν επιλέξει το ρόστερ και το τεχνικό τιμ και το πληρώνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν αυτή την εικόνα κι αυτά τα αποτελέσματα...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Αλίμονο αν έπρεπε να...

Αλίμονο αν έπρεπε να...

«Στα ντέρμπι δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά», είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιρικές κλισεδούρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το μεταφυσικό και το must win

Το μεταφυσικό και το must win

Εντάξει, πια, έχουν στερέψει τα λόγια. Η φάση αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Να γίνω σαφής; Ας γίνω. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης