Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το δικό του «μέχρι τέλους» πρέπει να είναι έτσι...

Το δικό του «μέχρι τέλους» πρέπει να είναι έτσι...
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022 - 14:13
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα δύσκολα είναι για τους ζόρικους. Οι δύσκολες αποφάσεις είναι για τους ακόμα πιο ζόρικους. Το παραδέχθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις δηλώσεις που έκανε μεσάνυχτα Κυριακής στο Ρέντη όπου περίμενε την ομάδα για να τη συγχαρεί για την προσπάθειά της στη Λεωφόρο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές», είπε σκεπτόμενος φωναχτά ο ηγέτης του Ολυμπιακού και παρέπεμψε σε ΔΣ στο οποίο θα συζητηθεί κάθε πρόταση / πιθανή αντίδραση για όλα όσα βιώνει ο πρωταθλητής (και) φέτος από την αντιμετώπιση της διαιτησίας.

Δεν είναι λίγοι, μάλλον οι περισσότεροι, εκείνοι που θεωρούν ότι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πρέπει να πει το δικό του «μέχρι τέλους». Και ύστερα να ακολουθήσει την πρόταση του Γιάννη Βρέντζου περί άμεσης αποχώρησης από το πρωτάθλημα και... κυνήγι στα δικαστήρια των υπευθύνων για την εικόνα μόνιμης αδικίας (για έναν) και εύνοιας (για τους άλλους) που εμφανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θεωρώ ότι είμαι αρμόδιος ούτε ικανός να προτείνω / συστήσω το οτιδήποτε στον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε κοτζάμ Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ισχυρή διοίκηση από το 2010 μέχρι και σήμερα και εκείνη θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.

Αυτό που προσωπικά θα ήθελα είναι να δω τον Ολυμπιακό να το πηγαίνει μέχρι τέλους. Μέχρι τέλους να προσπαθήσει να κερδίσει και αυτό το πρωτάθλημα ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, φυσικό και τεχνητό απ' αυτά που του βάζουν κάθε αγωνιστική οι άλλοι. Μέχρι τέλους παίκτες και προπονητής να εμφανίζονται όπως εμφανίστηκαν στη Λεωφόρο και όχι όπως σε προηγούμενα ματς που ήταν κατώτεροι της περίστασης και απώλεσαν βαθμούς και με δική τους ευθύνη, πέρα από την ξεκάθαρη των διαιτητών. Μέχρι τέλους ανώτεροι και περήφανοι ώστε να μεγαλώσει ο φόβος που έχουν αρχίσει άπαντες να αισθάνονται ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει το δρόμο του. Μέχρι τέλους με διάθεση αγωνιστικής τιμωρίας και ξεβρακώματος για τους αυθάδεις. Μέχρι τέλους να είναι ο Ολυμπιακός που λάτρεψαν εκατομμύρια άνθρωποι και στηρίζουν επί δεκαετίες. Μέχρι τέλους για μια νέα αρχή που θα οδηγήσει σε περισσότερα πρωταθλήματα και μέρες δόξας.

ΥΓ: Πως γίνεται σε ματς που κυριαρχεί και απειλεί διαρκώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι σε κατάσταση άμυνας οι ερυθρόλευκοι να έχουν περισσότερα εις βάρος τους φάουλ;

ΥΓ2: Πώς γίνεται ο... προβληματικός Ολυμπιακός σε φυσική κατάσταση να κυριαρχεί επί 95 λεπτά και ο... σούπερ Παναθηναϊκός να μένει κλεισμένος στα καρέ του και τελικά οι πράσινοι να χάνουν παίκτη με μυϊκό πρόβλημα; Επειδή όλοι σ' αυτή την κουβέντα που γίνεται καιρό το... προσπερνούν λες και είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, ο Ολυμπιακός έχει περίπου τα διπλά επίσημα ματς από τον Παναθηναϊκό ως τώρα στη σεζόν και, άρα, ήταν λογικό κάποιες στιγμές να εμφανίζει κόπωση ενώ οι πράσινοι που παίζουν μόνο ΣΚ να δείχνουν φρέσκοι.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Αλίμονο αν έπρεπε να...

Αλίμονο αν έπρεπε να...

«Στα ντέρμπι δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά», είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιρικές κλισεδούρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.