Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μπαγκέτα του ντέρμπι και η Marca

Η μπαγκέτα του ντέρμπι και η Marca
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 - 17:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς είναι λογικό να κάνει τον οποιονδήποτε αισιόδοξο εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από την άλλη, η ΑΕΚ δείχνει να μην είναι φέτος (παρότι έχει... σπρωχθεί απίστευτα για να μη χάσει περισσότερους βαθμούς απ'αυτούς που έχει χάσει ήδη) η ΑΕΚ η οποία δέχεται το πρώτο γκολ με το που... προσεγγίζει τους γύρω δρόμους στο Καραϊσκάκη. Περιμένω δύσκολο ντέρμπι. Ή μάλλον, να αναδιατυπώσω: περιμένω ένα ντέρμπι στον ρυθμό και την εικόνα που θα του δώσει ο Ολυμπιακός. Γιατί αυτός έχει πάντα τη μπαγκέτα. Αν ο Ολυμπιακός έχει την εικόνα της Λεωφόρου αλλά και της Λειβαδιάς, ειδικά στο α' ημίχρονο, τα πράγματα πιθανότατα θα πάνε καλά για τον ίδιο. Θα χρειαστεί βεβαίως και λίγη ευστοχία παραπάνω στις τελικές προσπάθειες. Στην εποχή Μαρινάκη η ΑΕΚ έχει περάσει πάρα πολλά δύσκολα βράδια κόντρα στον Ολυμπιακό, ειδικά το Γ. Καραϊσκάκης αποτελεί αληθινό τόπο μαρτυρίου. Όμως, αυτή είναι η ιστορία. Τώρα σημασία έχει το παρόν. Ο Ολυμπιακός, μετά την κλοπή δύο βαθμών στη Λεωφόρο, είναι περισσότερο υποχρεωμένος να κερδίσει αυτό το ματς.

ΥΓ: Η κορυφαία ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca και μία από τις κορυφαίες του πλανήτη ασχολήθηκε με τον Χάμες Ροντρίγκες υπογραμμίζοντας την προς το θετικό μεταμόρφωσή του στον Ολυμπιακό. Βεβαίως κάτι που βλέπουν ακόμα και στην Ισπανία και σε όλο τον πλανήτη υπάρχει περίπτωση να μην το βλέπουν πιο κοντά. Εδώ στην Ελλάδα για παράδειγμα όπου κάποιοι τόλμησαν να ψέξουν (αφήνοντας σαφή υπονοούμενα δηλαδή για ψεύτικα αποτελέσματα) την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Super League για ανάδειξη του ως παίκτη του μήνα Οκτώβρη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΥΓ2: Χάζεψα λίγο κι εγώ, όπως φαντάζομαι αρκετοί, το ματς του Ολυμπιακού β' με την Καλαμάτα για να πάρω μια γεύση από τον Λάιντνερ (προσωπικά ο Κασάμι μου είναι λίγο αδιάφορος, εξάλλου δεν θα τον μάθουμε τώρα, τον ξέρουμε ως παίκτη, υπήρξε στο παρελθόν παίκτης του Ολυμπιακού) ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός. Και βλέποντας το ματς σκεφτόμουν αν τελικά πρέπει ή όχι να προβάλλονται τηλεοπτικά αγώνες τμημάτων υποδομής. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρέπει, ενδιαφέρουν αυτά τα δείγματα γραφής μόνο τις ομάδες γιατί συχνά είναι παραμορφωτικά, άλλες φορές προς το καλό και άλλες προς το κακό.

ΥΓ3: Έστω και ως αλλαγή για λίγο, θα είναι θετικό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έστω και για λίγο ο Γκάρι που δίνει διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που δίνουν οι υπόλοιποι εξτρέμ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης