Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αδικία που περιμένεις, η αδικία που δεν περιμένεις

Η αδικία που περιμένεις, η αδικία που δεν περιμένεις
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 14:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ότι δεν αποβλήθηκε ο Άμραμπατ, από νωρίς, στο χθεσινό ντέρμπι αποτελεί προφανώς αδικία για τον Ολυμπιακό. Μία ακόμα τέτοια. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή των ισορροπιών του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όμως επειδή μεταξύ μας είμαστε ειλικρινείς, αυτό πια το γνωρίζουν άπαντες στην ομάδα και το περιμένουν. Το «περιβάλλον» στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εχθρικό για τους Πειραιώτες.

Το ζήτημα είναι ότι την ίδια στιγμή υπάρχει και μια άλλη αδικία που δε λέει να σταματήσει. Αδικία αποτελεί για τους παίκτες του Ολυμπιακού η δική τους εικόνα σ' αυτό το ματς. Με μερικές εξαιρέσεις, οι ερυθρόλευκοι «επέτρεψαν» στην ΑΕΚ να φανεί πιο σπουδαία απ' όσο πραγματικά είναι, ειδικά στο α' ημίχρονο. Ονόματα δεν θέλω να αναφέρω, όλοι είδαμε το ματς.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι παίκτες συνεχίζουν να αδικούν εαυτούς και «χτύπησε» άσχημα τώρα γιατί το έκαναν πάνω που έδειχναν ότι είχαν μπει σε καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου θα την είχε κερδίσει άνετα της ΑΕΚ. Και τον Ολυμπιακό της Λεωφόρου δεν τον είδαμε με εξαίρεση ένα διάστημα στο β' ημίχρονο. Πλέον βρισκόμαστε σε μια ασυνήθιστη, για Ολυμπιακό, κατάσταση. Κοιτάς τη βαθμολογία και τρίβεις τα μάτια σου.

Ο σχεδόν μόνιμος πρωταθλητής στο -12β. από την κορυφή! Και σε μια κορυφή να βρίσκεται αυτός τον οποίο ο Ολυμπιακός... πάτησε μέσα στο σπίτι του μία εβδομάδα νωρίτερα...!

Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οι 12β. στο ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικά σ' αυτό το εχθρικό περιβάλλον για τον Ολυμπιακό μοιάζουν με... Έβερεστ που πρέπει να ανέβουν οι ερυθρόλευκοι. Χρόνος, δηλαδή αγωνιστικές, υπάρχουν αφού με τα πλέι οφ αρκετοί πόντοι παίζονται. Παράλληλα, πια, υπάρχει και χρόνος για να προετοιμαστεί η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτή η διακοπή έρχεται σε ένα τάιμινγκ που, νομίζω, θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν σχεδόν τα διπλά επίσημα ματς ως τώρα απ' αυτά που έχουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είναι μια «λεπτομέρεια» που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Οι διακοπές, η προετοιμασία και οι διορθωτικές κινήσεις (κυρίως αφαίρεσης αλλά και πρόσθεσης στο ρόστερ) νομίζω θα κάνουν καλύτερο τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με τον περισσότερο χρόνο μαζί και την σωματική και πνευματική αποφόρτιση. Και ύστερα να επιστρέψουν άπαντες αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να επιχειρήσουν μια ιστορική ανατροπή στο πρωτάθλημα. Ή ακόμα κι αν δεν την καταφέρουν, να αισθάνονται καλά με τους εαυτούς τους ότι το προσπάθησαν και το πάλεψαν μέχρι εκεί που γινόταν. Το οφείλουν και στους εαυτούς τους που αδικούν αλλά κυρίως σ' εκείνους που τους έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό και να απολαύσουν τα σημαντικά προνόμια που αυτό σημαίνει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός

Είμαι λάτρης της στατιστικής που βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση και ανάλυση του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι θα γίνει με όλους τους υποψήφιους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γράφει στο σημερινό του άρθρο, ο Σπύρος Γρομητσάρης.