Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 13:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είμαι λάτρης της στατιστικής που βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση και ανάλυση του ποδοσφαίρου. Ωστόσο δεν είναι όλα τα στατιστικά χρήσιμα. Επίσης, τα στατιστικά χρειάζονται και σωστό διάβασμα. Π.χ. διαβάζω κάτι βαρύγδουπες αναλύσεις τη φετινή σεζόν για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και τρελαίνομαι. Ξαφνικά παρουσιάζονται άπαντες ως υπερομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς βελτιωμένος, υπερομάδα δεν είναι.

Η μεγαλύτερη βελτίωσή του αφορά κυρίως τα αποτελέσματα και όχι τόσο στις εμφανίσεις που προφανώς είναι καλύτερες. Πολύ πιο τυχερός, ευνοημένος και δεμένος ως σύνολο είναι ο Παναθηναϊκός όχι τόσο εντυπωσιακά καλύτερος. Ειδικά τα τρία πιο πρόσφατα ματς του τα οποία τα κέρδισε με... σπρώξιμο (πέναλτι με Ολυμπιακό) και ρέντα το επιβεβαιώνουν.

Μάγκες, για να το πω λαϊκά και κατανοητά, τους έχει κάνει ο Ολυμπιακός όλους αυτούς που κοκορεύονται. Δε χρειάζεται εξάλλου να είναι τρομερός γνώστης κανείς του αθλήματος για να αντιληφθεί τι έχει συμβεί ως τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά, όχι τόσο οι άλλοι. Πέρυσι στο φινάλε του α' γύρου, μετά τα 13 πρώτα ματς, ο Ολυμπιακός είχε 11 νίκες και 2 ισοπαλίες!

Τώρα έχει 4 ισοπαλίες και 2 ήττες! Τι συζητάμε τώρα; Πέρυσι είχε 4β. χαμένους στον α' γύρο και φέτος έχει 14β.! Τι άλλο να πω; Τι άλλο να προσθέσω; Τα εξηγεί ωραία η πραγματικότητα. Ανάλυση και βαθιά (όχι και τόσο η αλήθεια είναι...) γνώση του αντικειμένου χρειάζεται για να βρεθούν τα λάθη και οι λύσεις.

Πέρυσι η ΑΕΚ στο φινάλε του α' γύρου είχε 2 ήττες και 3 ισοπαλίες, φέτος έχει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ στο φινάλε του α' γύρου είχε 5 ήττες και 2 ισοπαλίες φέτος έχει 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και μία από τις νίκες του ως τώρα φέτος είναι στο Καραϊσκάκη (με τύχη) ενώ πέρυσι στο Φάληρο είχε χάσει στον α' γύρο... Γι' αυτό σας λέω, μάγκες τους έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Ένας Ολυμπιακός που αν κάνει τα στοιχειώδη στον β' γύρο και τα πλέι οφ φυσικά θα έχει την ευκαιρία να κάνει τους άλλους να τους... λούσει κρύος ιδρώτας και να ανατρέψει την κατάσταση. Πείτε μου πως θα είναι ο Ολυμπιακός μετά το Μουντιάλ να σας πω αν θα το διεκδικήσει πραγματικά το πρωτάθλημα. Οι άλλοι ξέρουμε, λίγο-πολύ, πως είναι και πως θα είναι. Στα... ταβάνια τους κοντά είναι ενώ ο Ολυμπιακός απέχει πάρα πολύ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι θα γίνει με όλους τους υποψήφιους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γράφει στο σημερινό του άρθρο, ο Σπύρος Γρομητσάρης.