Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

The one, my No1

The one, my No1
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 13:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χρειαζόταν το πρώτο ματς της Νότιας Κορέας στο Μουντιάλ για να μάθουμε τι χαφ απέκτησε ο Ολυμπιακός το προηγούμενο καλοκαίρι. Απλά είναι αλλιώς να το βλέπεις και σε μια τέτοια διοργάνωση εθνικών ομάδων όπου, εύλογα, λείπει η χημεία αφού οι παίκτες και ο προπονητής δεν έχουν την καθημερινή τριβή. Ο Ινμπόμ είναι ο παίκτης που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να χτιστεί γύρω του ο νέος Ολυμπιακός.

Το προηγούμενο διάστημα γράφτηκαν πολλά πράγματα για τον Χάμες που είναι πιο λαμπερός ως όνομα και κάνει... κορδελάκια με τη μπάλα. Respect και μάλιστα άπειρα για την έως τώρα απόδοση του Κολομβιανού, δεν χωράει αμφιβολία επί τούτου. Για μένα ωστόσο ο Ινμπόμ πρέπει να είναι το Νο1 της νέας εποχής του Ολυμπιακού. Και υπάρχουν λόγοι πρακτικοί αλλά και επικοινωνιακοί γι' αυτό. Τι εννοώ; Ας τα κάνω πενηνταράκια.

Υπάρχει το πρακτικό κομμάτι, ο Κορεάτης είναι 26 ετών, άρα έχει και το ηλικιακό περιθώριο για να ποντάρεις πάνω του για χρόνια. Αγωνιστικά δε χρειάζεται καν να το συζητάμε, είναι ένας πολύ φρέσκος και μοντέρνος χαφ με λίγα και καλά... παλιακά στοιχεία. Είναι μοντέρνος και ρετρό μαζί και αυτό τον κάνει στα δικά μου μάτια ακόμα πιο σπουδαίο. Παίζει κάθετα. Παίζει έξυπνα. Παίζει συνήθως με τη μία. Δεν κουβαλάει άσκοπα (το χειρότερό μου σε παίκτη είναι αυτό) τη μπάλα και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με κάτι φαντεζί μηδαμινής ουσίας (και αυτό το μισώ πια, δεν μου λέει τίποτα).

Όσον αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι, το να πει μια ομάδα ο Ινμπόμ είναι το Νο1 μου και χτίζω γύρω απ' αυτόν έχει αξία γιατί αυτό που ουσιαστικά θα κάνει η ομάδα είναι το εξής: θα καταστήσει σαφές ότι θέλει παίκτες 100% επαγγελματίες και όχι τεμπέληδες. Θα καταστήσει σαφές ότι θέλει παίκτες ομάδας και που δεν βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς. Θα καταστήσει σαφές ότι ασχέτως του πόσο βαρύ ή... ελαφρύ όνομα διαθέτεις, αν αξίζεις θα παίξεις και θα πάρεις ό,τι σου αναλογεί. Για όλα τα παραπάνω και ίσως ακόμα περισσότερα προσωπικά για μένα το Νο1 είναι ο Ινμπόμ.

ΥΓ: Επιβεβαιώθηκε και χθες κόντρα στην Άλμπα ότι στην Ευρωλίγκα δεν πρέπει να λες μεγάλες κουβέντες και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Η γερμανική ομάδα έφτασε στα όριά του τον Ολυμπιακό πριν καταφέρει να κάμψει την αντίστασή της. Σεμνά και ταπεινά πρέπει να βαδίζει η ομάδα δίνοντας όλο της το «είναι» σε κάθε ματς και να κάνει τη σούμα στο τέλος. Ο καθένας μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε και γι' αυτό απαιτείται σοβαρότητα και συγκέντρωση όχι μεγάλα λόγια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η... ήρα και το σιτάρι

Η... ήρα και το σιτάρι

Αγαπάς τη ζωή σου στον Θρύλο; Απόδειξη! Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης!