Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... ήρα και το σιτάρι

Η... ήρα και το σιτάρι
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 12:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αγαπάς τη ζωή σου στον Θρύλο; Απόδειξη! Υπήρχε προ μερικών ετών ένα διαφημιστικό σλόγκαν κατά της φοροδιαφυγής που δανείστηκα τώρα και τροποποίησα προσαρμόζοντάς το στην πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ παίρνει 27 παίκτες στην Ισπανία. Με δεδομένο ότι (μάλλον) θα πήγαιναν οι τέσσερις που βρίσκονται στο Μουντιάλ αλλά και οι δύο (Βατσλίκ, Βαλμπουενά) που είναι τραυματίες, είναι ξεκάθαρο ότι ο κόουτς του Θρύλου παίρνει μαζί του παίκτες για τους οποίους δεν είναι σίγουρος και θέλει να τσεκάρει αν αξίζουν να είναι στο ρόστερ της ομάδας ή πρέπει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Αριθμητικά και μόνο να το δει κανείς, η λογική λέει ότι με την επιστροφή στην Ελλάδα θα υπάρξουν κάποια κοψίματα από τον Μίτσελ.

Αυτή η προετοιμασία λοιπόν μεσούσης της περιόδου, είναι μια προετοιμασία πολύ σημαντική. Σημαντική αφενός γιατί θα γίνει δουλειά να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός και να προσπαθήσει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει ξανά τον τίτλο στέλνοντας στο... τρελάδικο άπαντες. Σημαντική γιατί θα διαχωριστεί η... ήρα από το σιτάρι. Θα διαχωριστούν με πιο απλά λόγια οι παίκτες που και θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό από 'κείνους που ούτε θέλουν ούτε μπορούν (ή και τα δύο). Θα απαντηθεί όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται το «αγαπάς τον Ολυμπιακό και τη ζωή σου σ' αυτόν, απόδειξη»!

ΥΓ: Μετά την αποκάλυψη με Ντόι, ο Μίτσελ παίρνει στην προετοιμασία τον Νταμπό. Αναμφίβολα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε σε παιχνίδι ώστε να σχηματίσουμε καλύτερη γνώμη. Προφανώς δεν θα σχηματίσουμε από ένα ή δύο φιλικά ολοκληρωμένη γνώμη. Γεύση όμως θα πάρουμε και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να βλέπω παίκτες τύπου Ντόι και Νταμπό παρά μεγάλους σε ηλικία που δεν εκτιμούν και δεν τιμούν το χρόνο που τους δίνεται.

ΥΓ2: Μουντιάλ βλέπετε; Φαντάζομαι ναι. Βλέπετε ή παρατηρείτε κιόλας; Γιατί για μένα σημασία έχει η παρατήρηση και η (κατά το δυνατόν) ανάλυση όσων βλέπουμε. Μαθήματα δίνει ξανά το σπορ. Μαθήματα για το που βρίσκεται σήμερα. Μαθήματα για το πως παίζεται. Μαθήματα για την εποχή στην οποία βρίσκεται. Επειδή νομίζω καταλαβαίνω που είναι το σπορ σήμερα, γι' αυτό σιχαίνομαι τις κλισεδούρες που αναπαράγονται με ευκολία. Κυνισμό έχουν όλες οι ομάδες όταν συμμετέχουν σε διοργανώσεις. Βλέπουμε ομάδες με πληθώρα αστεριών να μη μπορούν να χτίσουν μια οργανωμένη επίθεση γιατί δεν έχουν χημεία (που είναι λογικό, για εθνικές μιλάμε), γιατί πιθανώς δεν έχουν δυνάμεις αφού οι περισσότεροι παίκτες παίζουν non stop, γιατί δεν τους πολυνοιάζει κιόλας αφού μετράνε τα αποτελέσματα και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

The one, my No1

The one, my No1

Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης.