Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρυφά και φανερά μηνύματα του Μίτσελ

Κρυφά και φανερά μηνύματα του Μίτσελ
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 13:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διάβασα με προσοχή τις δηλώσεις του Μίτσελ στο Mega. Και τις διάβασα γιατί είναι ο αρμόδιος να απαντήσει σε πράγματα / απορίες που συζητάμε και εκφράζουμε όλοι. Προσωπικά μου έλυσε αρκετές απορίες. Με προσεκτικό διάβασμα των δηλώσεών του τουλάχιστον, καταλαβαίνει κανείς αρκετά. Το βασικό είναι ότι επιμένει και δεν αλλάζει ρότα σε κάτι που ανέφερε ως ζητούμενο με το που ανέλαβε την ομάδα.

Έρχεται κι άλλο ψαλίδισμα του ρόστερ λοιπόν γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο Μίτσελ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας το ψαλίδισμα στο ρόστερ. Λιγότεροι παίκτες στις προπονήσεις σημαίνει πιο ποιοτική δουλειά καθημερινά που μεταφράζεται και σε ατομική και ομαδική βελτίωση.

Σημαντικό επίσης είναι ότι ο Μίτσελ μείωσε ακόμα περισσότερο απ' αυτό που εμείς πιστεύουμε τον αριθμό των παικτών που του είναι απαραίτητοι και πάνω στους οποίους θα στηριχθεί στην προσπάθεια να ανατρέψει ο Ολυμπιακός την εις βάρος του κατάσταση. «Δεν έχουμε μόνο έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε δημιουργήσει ανταγωνισμό στις προπονήσεις και αυτό μας κάνει να τους επιλέγουμε μέσα από 17-18 ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι πολύ καλό», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός. Αισθάνεστε έκπληξη; Καμία έκπληξη δεν πρέπει. Πάνω σ' έναν τέτοιο κορμό λειτουργούν οι σωστές ομάδες ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη χημεία. Μάλιστα, αμέσως μετά με αφορμή την 11άδα για τη Νότιγχαμ, υπογράμμισε ότι είναι εξίσου σημαντικοί και οι πέντε που μπαίνουν αλλαγή κάθε φορά.

Βεβαίως, καλά όλα αυτά, αλλά πια έρχεται η ώρα για τις πράξεις. Καλές οι... προσομοιώσεις, με την προετοιμασία και τα φιλικά, αλλά τα επίσημα ματς είναι πολύ διαφορετική ιστορία. Και το κάθε λάθος μετράει. Κι αφού σ' αυτό το μπλογκ στέκομαι σε λεγόμενα του Μίτσελ, να θυμίσω τις επισημάνσεις που έκανε μετά το φιλικό με τη Σταντάρ στο οποίο μίλησε ανοιχτά για τους προβληματισμούς του σχετικά με την ευκολία με την οποία δέχθηκε ο Ολυμπιακός τρία γκολ.

Όπως και να 'χει, ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Ό,τι ήταν να δουλευτεί, δουλεύτηκε. Σε μερικές μέρες θα αρχίσουν ξανά τα επίσημα και θα πρέπει η ομάδα να επιβεβαιώσει τη βελτίωσή της και σ' αυτά τα ματς. Γιατί αν δεν το δείξει και εκεί, δεν θα έχει αξία ό,τι συζητήσαμε στο μεσοδιάστημα, έτσι δεν είναι; Εκτιμώ ωστόσο ότι έχει γίνει βελτίωση και δεν είναι μαγική εικόνα. Το θέμα είναι αν αυτή η βελτίωση θα είναι τόση όση χρειάζεται για τη μεγάλη ανατροπή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση που προηγείται

Η απάντηση που προηγείται

Ποιοι παίκτες θα έρθουν στον Ολυμπιακό; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι και περιμένουν με λαχτάρα την απάντηση. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.