Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διπλή αλλοίωση, πολλαπλό μέχρι τέλους

Διπλή αλλοίωση, πολλαπλό μέχρι τέλους
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 - 13:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Για διπλή αλλοίωση μίλησε ο Ολυμπιακός στην πρόσφατη ανακοίνωσή του με αφορμή όσα έγιναν (και δεν έγιναν, αφού ματς δεν παίχτηκε) στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή όπου μαζεύτηκαν κάποιοι... πρωταγωνιστές και έπαιξαν ένα... θεατράκι. Και έτσι είναι. Αλλοίωση στο πρωτάθλημα, αφού η ΑΕΚ πάει να πάρει στα χαρτιά ένα ματς στο οποίο θα δυσκολεύονταν να κερδίσει και πιθανόν να γκέλαρε. Ένα ματς στο οποίο όλοι έπαιξαν με τα συγκεκριμένα δοκάρια (τα οποία εν τέλει μπορεί και να μην είναι προβληματικά αφού η μέτρηση που έγινε ήταν αστεία...) και έχασαν βαθμούς. Αλλοίωση και στο κύπελλο αφού απόψε η ΑΕΚ θα είναι φρεσκαδούρα και ο Ολυμπιακός πλήρως επιβαρυμένος και ταλαιπωρημένος από το ταξίδι του και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Εφόσον λοιπόν μιλάμε για διπλή αλλοίωση, επιβάλλεται να υπάρξει και πολλαπλό μέχρι τέλους. Το ένα είναι ποδοσφαιρικό. Μέχρι τέλους για δικαιοσύνη στο κακοπαιγμένο και φτηνό θεατράκι που παίχτηκε στο Περιστέρι. Μέχρι τέλους αγώνας να μην πάρει στα χαρτιά το ματς η ΑΕΚ και να πάει να παίξει στο Περιστέρι. Κι αν κερδίσει να το κάνει στον αγωνιστικό χώρο, όχι με ενστάσεις που υποτίθεται δεν κάνει ποτέ λόγω του... αξιακού της κώδικα. Και φυσικά μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός να είναι σε εγρήγορση και παθιασμένος για να κάνει ό,τι μπορεί να κατακτήσει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της τεράστιας και σπουδαίας ιστορίας του. Κι εδώ υπάρχει τεράστια ευθύνη των παικτών και του προπονητή. Γιατί αυτοί μπαίνουν στο γήπεδο. Πέρα από τις διαιτητικές εις βάρος τους αδικίες, οφείλουν να επιτρέπουν όσο το δυνατόν λιγότερα στους αντιπάλους. Η πρόσφατη εμφάνιση στην Τούμπα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Όπως δεν ήταν αυτή που έπρεπε η εμφάνιση στο Περιστέρι.

Και υπάρχει φυσικά και το μέχρι τέλους του μπάσκετ. Ένα ωραίο μέχρι τέλους. Που άρχισε όπως ξέρουμε από το ΟΑΚΑ και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ηθικές και αγωνιστικές νίκες της ιστορίας. Γιατί ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαλύσει την προηγούμενη κατάσταση στο μπάσκετ. Και γιατί ο Ολυμπιακός τώρα δείχνει ικανός να φτάσει μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα. Η νίκη στο Βερολίνο δεν επετεύχθη απέναντι σε ένα αγωνιστικό... μεγαθήριο. Ωστόσο είχε σημασία ο τρόπος που αντιμετώπισε η ομάδα, που έπαιξε ξανά με σπουδαίες απουσίες, το ματς. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση και με τρέξιμο ως το φινάλε, λες και το ματς κρίνονταν! Για μένα αυτό είναι τεράστιο. Δεν κάνουν (κακό) δημοσιουπαλληλίκι οι παίκτες. Κι αυτό είναι ένα από τα μυστικά της ομάδας, πέρα από τις σχέσεις μεταξύ των παικτών και τη διάθεση του «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

«Δεν υπάρχει δικαιολογία», «θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε», «δεν αξίζει τέτοιες πίκρες ο κόσμος μας». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μη σουτάρετε, μετρήστε τα δοκάρια

Μη σουτάρετε, μετρήστε τα δοκάρια

Ο ύμνος της ΑΕΚ λέει: σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια. Στο Περιστέρι κάποιοι έκαναν λάθος στους στίχους του ύμνου και έκαναν κάτι άλλο με τα δοκάρια, τα μέτρησαν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.