Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μας προετοίμαζαν για Μπερναμπέου και παρακαλάνε για του Μπέου

Μας προετοίμαζαν για Μπερναμπέου και παρακαλάνε για του Μπέου
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 16:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Για τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Ή μάλλον υπάρχουν πολλά και ταυτόχρονα λίγα γιατί τα περισσότερα έχουν συζητηθεί απ' όλους καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα κι έτσι, ακόμα και μετά τις φετινές αστοχίες, τις επαναλαμβανόμενες ατυχίες (βλέπε τραυματισμοί Κανός και ίωση Ρόντινεϊ) και το βαρύ 3-0 του πρώτου ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ολυμπιακός μπορούσε μια ιστορική ανατροπή. Και τη μπορούσε αν ήταν συγκεντρωμένος στις καλές του στιγμές και δεν έμπαινε συνολικά (προπονητής και παίκτες)... κοιμισμένος στο β' ημίχρονο με συνέπεια η ΑΕΚ που είχε φόβο στο α' ημίχρονο και έκανε καθυστερήσεις να αναθαρρήσει και να απειλήσει με συνέπεια τελικά να ισοφαρίσει.

Η διπλή αναμέτρηση ωστόσο πέρασε στην ιστορία και δεν αξίζει να μιλάμε άλλο γι' αυτή. Αξίζει αναμφίβολα να αποστηθίσει η ομάδα τα μαθήματα και του συγκεκριμένου ματς και να τα μετατρέψει σε γνώση για τη βελτίωσή της.
Αυτή τη μέρα προσωπικά θέλω να (ξανα)μιλήσω για την ΕΠΟ. Όχι γιατί θέλω να... πετάξω τη «μπάλα» στην κερκίδα όπως κάποιοι μπορεί να πιστέψετε. Το συνηθίζετε γιατί για ένα διαολεμένο λόγο θέλετε να διαβάζετε / ακούτε ξανά και ξανά τα ίδια. Είπαμε, ο Ολυμπιακός έκανε λάθη φέτος και γι' αυτό τα πληρώνει. Ο ίδιος τα παραδέχθηκε, τι άλλο να προσθέσω εγώ ή όποιος άλλος. Αυτό ΔΕΝ του αναιρεί / αφαιρεί το δικαίωμα να φωνάζει για το δίκιο του. Και το δίκιο είναι απλό: αυτή η ΕΠΟ έχει πάει σε άλλο επίπεδο τη λέξη «ανικανότητα». Αυτή η ΕΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ μέσω του σάιτ της ότι ο φετινός τελικός κυπέλλου θα γίνει στην Κύπρο.

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν μας προετοίμαζαν για... μεγαλεία, δηλαδή ως πιθανούς τόπους διεξαγωγής του τελικού τη Γερμανία, την Αγγλία, τα Εμιράτα ή και την Αμερική. Και φτάσαμε, μετά το... φτύσιμο και από την Κύπρο, να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ τον... μεταφραστή του Βόλου να τους επιτρέψει να φιλοξενηθεί στο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ (όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν) Πανθεσσαλικό ο τελικός!


Ειλικρινά πόση ανικανότητα να χωρέσει σε μία ομοσπονδία; Τη λέξη παραίτηση την ξέρει κανείς; Μάγουλα κοκκινίζουν; Για να κοκκινίσουν βέβαια απαιτείται να υπάρχει συγκεκριμένο στοιχείο χαρακτήρα, η ευθιξία, που κατά πως φαίνεται δεν υπάρχει... Το μόνο που μπορεί (ενδεχομένως) να κάνει με επιτυχία η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι να εκδώσει βιβλίο με τίτλο «1000+1 τρόποι να μην καταφέρεις ούτε έναν από τους στόχους που έχεις θέσει». Ή αλλιώς «το εγχειρίδιο της ανικανότητας». Κάνω πλάκα αλλά δεν είναι καθόλου για πλάκα, το ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε πάτο και διαρκώς τον ξύνει να πάει παρακάτω.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Λάθος delete πατήθηκε...

Λάθος delete πατήθηκε...

Στο ματς της χρονιάς ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ κατώτερος της περίστασης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.