Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν κάτι μας έχει μάθει αυτή η ομάδα, είναι να μην τα παρατάει!

Αν κάτι μας έχει μάθει αυτή η ομάδα, είναι να μην τα παρατάει!
Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 20:36
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Ο ενθουσιασμός από τη νίκη τη Μεγάλη Τετάρτη (71-54) και το 1-0, έδωσε τη θέση του στην απογοήτευση χθες το βράδυ στο ΣΕΦ με το 72-96 και το 1-1 στη σειρά των πλέι οφ του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μονακό. Ο ενθουσιασμός για το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Final 4 του Βελιγραδίου, έφερε δεύτερες σκέψεις. «Λες να μην τα καταφέρουμε;», ρωτάει αρκετός κόσμος, αλλά η απάντηση έρχεται άμεσα ακόμη και από τους ίδιους. «Θα πάμε Βελιγράδι». Και αυτήν την αισιοδοξία, αυτήν τη σιγουριά του τη «μεταφέρει» η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα όλη τη σεζόν.

Η εναλλαγή συναισθημάτων στον κόσμο του Ολυμπιακού από τη μία στιγμή στην άλλη, είναι... φοβερή. Και δυστυχώς τη ζήσαμε και τώρα, με τη χαρά και τους πανηγυρισμούς τη μία μέρα, την κατήφεια από τον άλλη. Οκ, λογικά είναι όλα αυτά, έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν παίζει μόνο ένας, παίζει και η άλλη ομάδα. Και η Μονακό το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια. Έβλεπε το καλάθι σαν... ωκεανό, ό,τι έκανε της έβγαινε και όταν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να την κουμαντάρει. Συμβαίνουν και αυτά. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο.

Κάπως έτσι, το 1-1 στη σειρά αφήνει ακόμη ανοικτή την πρόκριση. Δεν ξέρω αν οι πιθανότητες είναι ακόμη υπέρ του Ολυμπιακού ή αν «γύρισαν» υπέρ της Μονακό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάει στη Γαλλία να τα δώσει όλα και όπου βγει. Με την ελπίδα να «βγει» στο Βελιγράδι. Και όταν ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να βγάλει αντίδραση και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, όπως αυτό του πρώτου αγώνα, συνήθως τα καταφέρνει.

Έτσι κι αλλιώς, αν κάτι μας έχει μάθει αυτή η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένα: Να μην τα παρατάει ποτέ. Ποτέ, όμως! Ακόμη και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Θρύλου. Ακόμη και αν όλα μοιάζουν να είναι εις βάρος του ή, αν προτιμάτε, υπέρ του αντιπάλου. Γιατί, παίζουν και οι άλλοι. Και η Μονακό είναι ομάδα με σούπερ ταλέντο επιθετικά, μία πολύ αθλητική ομάδα με αρκετούς πρωταγωνιστές.

Καλή ομάδα η Μονακό, αλλά καλύτερος ο Ολυμπιακός. Δεν λέω ότι δεν έχει πιθανότητες, ίσα-ίσα που τώρα το... γύρισε κάπως. Απλώς ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα. Και το έχει δείξει όλη τη χρονιά με την εκπληκτική σταθερότητα στην Ευρωλίγκα. Αν είναι να αποκλειστεί, ας είναι. Θα ξέρει, όμως, ότι τα έχει δώσει όλα για να φτάσει ως το Βελιγράδι. Και θα πάει στο Μονακό για να τα παίξει όλα για όλα, γνωρίζοντας πως παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Και όταν ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο, να (μην) τον φοβάσαι.

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο. Με υγεία...

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ονειρεύομαι!

Ονειρεύομαι!

Ο Μαρσέλο θα φοράει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού και ακόμη τσιμπιόμαστε να δούμε αν είναι αληθινό. Γράφει ο Στράτος Ζαλούμης...