Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρόσωπο της ημέρας!

Το πρόσωπο της ημέρας!
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 - 23:19

Ο Ματ Λοτζέσκι αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν παραπάνω από πολυτιμότερος της Πυλαίας χτες. Ηταν το πρόσωπο της ημέρας! Τόσο με την πληρέστατη και πληθωρική εμφάνισή του (μέχρι που… έσκασε από την κούραση) όσο και με τις δηλώσεις που είχε κάνει από το Κάουνας και χτες «έπαιζαν» όλη μέρα στον διαδικτυακό τύπο. Δηλώσεις που καταδεικνύουν τα «θέλω» του, αλλά και το παράπονο που έχει!

Δεν είναι νέο ότι ο Λοτζέσκι έχει παράπονο γιατί δεν του έχει ανανεωθεί ακόμα το συμβόλαιό του. Εχει γραφεί από πολλά Μέσα, όχι μόνο από εδώ. Του μόνου παίκτη και δη ξένου -το σημειώνουμε- που επί Αγγελόπουλων έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του φθινόπωρο και όντας τραυματίας. Ο Ματ ήθελε να έχει υπάρξει ήδη συμφωνία για να νιώσει ασφάλεια. Σημείωσε δε πως ακόμα και το καλοκαίρι να γίνει, θέλει ένα συμβόλαιο όπου θα αναγνωρίζεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού και όχι ένας κοινός, καλός, στην Ευρωλίγκα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Με λεφτά. Θέλει γενναίες αποδοχές και φυσικά διάρκεια. Ξέρει ότι μπορεί να τα βρει. Είχε και πριν από το προηγούμενο συμβόλαιο προτάσεις από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, έχει και τώρα από ομάδες της Ευρωλίγκας. Μην ξεχνάτε ότι εξυμνεί συνέχεια τον Μπαρτζώκα. Εχει το μαξιλαράκι ασφαλείας, λοιπόν, και γι’ αυτό τα είπε.

Το ολίσθημα του Ματ είναι πως μετά τα κατεβασμένα μούτρα πριν από έναν μήνα, τώρα επέλεξε να βγει και να το πει δημοσίως. Ηξερε πολύ καλά τι έλεγε. Δεν παρασύρθηκε, δεν έγινε κακή μετάφραση, δεν… το έσωσε! Θα μπορούσε να έχει επιλέξει άλλον τρόπον. Αυτόν που διάλεξε ο Χάντερ, ο Περπέρογλου... Ντόμπρα, στα ίσα, έχοντας απέναντι τη διοίκηση.

Ξέρει πώς λειτουργεί ο Ολυμπιακός, δεν είναι κανένας πρωτάρης, είναι 4 χρόνια στην ομάδα, αλλά επέλεξε τον λάθος δρόμο για να εκφράσει το παράπονό του. Καλά κάνει και θέλει ανανέωση τώρα, κι όχι αύριο, και θα ζητήσει καλά λεφτά που ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να τα δώσει. Που σκίστηκε και απέδειξε (και χτες) πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα εν τη απουσία και των αρχηγών. Καλά κάνει και κοιτάει το μέλλον του.

Για μένα είναι ξεκάθαρα πλέον όλα αυτά, όποιος κι αν είναι στη θέση του. Ολοι περαστικοί είναι. Μην αναζητάτε ξένους που να αγαπήσουν και να δεθούν με την ομάδα όπως ο Ελληνας (και πάλι συγκεκριμένοι είναι αυτοί). Μην αναζητάτε Αμερικανό Σπανούλη, Αμερικανό Πρίντεζη, που θα κατανοήσουν, θα κάνουν υπομονή. Εχουμε άλλωστε αρκετά παραδείγματα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός έχει την πολιτική του. Τα βρίσκουν; Συνεχίζουν. Δεν τα βρίσκουν; Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του ήρεμα κι ωραία. Απλά είναι τα πράγματα…

ΥΓ.: Ηδη έχει παίξει η ατάκα «υπάρχει ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου»!

ΥΓ.2: «Λύστε τα τώρα, πριν να είναι αργά» ήταν ο τίτλος.

Διαβάστε επίσης

Τοίχος και μυαλό!

Τοίχος και μυαλό!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για τα όσα είδε από την χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα.

Δεν του ταιριάζει…

Δεν του ταιριάζει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για την Μπάμπεργκ που έχει εξελιχτεί σε «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού.

Ανακατατάξεις και αλλαγές…

Ανακατατάξεις και αλλαγές…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετέτρεψε σε μια πολύ καλή προπόνηση το παιχνίδι με το Ρέθυμνο.