Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τοίχος και μυαλό!

Τοίχος και μυαλό!
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 - 15:02

Δύο απλά πράγματα, στα μάτια τα δικά μου, έκανε χθες ο Ολυμπιακός και πήρε ένα αποτέλεσμα πολύ πιο άνετα απ’ όσο καταδεικνύουν οι 8 πόντοι διαφοράς, καθώς αυτός επέτρεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο (17-22 επιμέρους σκορ) να πέσει η τιμή διαφοράς κάτω των 10-15 πόντων που την είχε σταθερά καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρώτον έκλεισε ιδανικά τη ρακέτα του, κάτι που με τον ΠΑΟΚ δεν είχε πράξει. Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης (22 και 21 λεπτά αντίστοιχα) ήταν έξοχοι στην άμυνα και έβαλαν δύσκολα στους ψηλούς του Ερυθρού Αστέρα οδηγώντας τους σε 8/20 προσπάθειες και γενικότερα σε 22/48 προσπάθειες με 46% ευστοχία. Η πίεση απέδωσε και στην περιφέρεια για το 2/17 τρίποντα (12%) των Σέρβων. Δεύτερο: Ο Ολυμπιακός στην επίθεσή του ήταν μυαλωμένος. Και έχει ιδιαίτερη αξία αυτό όταν απουσιάζει ο Πρίντεζης, ένας παίκτης κομβικότατος για να ακουμπήσει την μπάλα στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις, έπαιξε μυαλωμένα ιδίως και με τον Σπανούλη να είναι φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του (πήρε μόλις 4 σουτ, είχε 5 ασίστ αλλά και 4 λάθη) με τον Λοτζέσκι να ηγείται και πάλι, τον Γκριν να δίνει πολύτιμες λύσεις, αλλά και γενικότερα την ομάδα, άσχετα αν δεν έχουν γράψει και πάλι διψήφιο αριθμό πολλοί, να έχε πολυφωνία.

Η καλή άμυνα, λένε, τελειώνει με το ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός έχασε 16 ριμπάουντ (του κλέψανε και 10 μπάλες), ωστόσο ακόμα και στις διπλές προσπάθειες των Σέρβων η άμυνα είχε λύσεις να κρατήσει. Για 4ο παιχνίδι, άλλωστε, ο Ολυμπιακός διατηρεί το παθητικό του στους 63-64 πόντους κατά μέσο όρο, όπου με εξαίρεση το 4ο δεκάλεπτο, δεν δέχθηκε στα υπόλοιπα πάνω από 18 πόντους.

Πολύτιμη νίκη, σημαντική που τον ανέβασε στο 9-4, ωστόσο συνεχίζει… Εχει αύριο το Μπάμπεργκ μπροστά του, σήμερα το μεσημέρι η ομάδα ταξιδεύει, σε ένα κομβικό παιχνίδι που θέλει και πρέπει να το πάρει ώστε να μη χάσει έδαφος στην κούρσα.

ΥΓ.: Κυνηγάει να σώσει την μπάλα ο Γιανγκ και πέφτει στις πινακίδες και στα court seats. Κάνει χάι φάιβ, χαιρετάει τον μάνατζέρ του, του γελάει, τον ρωτάει τι κάνει. Συγκέντρωση λέγεται αυτό; Στην επόμενη φάση δεν μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα. Στην άμυνα δέχθηκε το καλάθι. Συγκέντρωση. Το ξαναλέω…

ΥΓ.2: Κάτι έχουν πάθει φέτος οι «ερυθρόλευκοι» με τις δηλώσεις τους. Δεν εξηγείται αλλιώς. Να σου και ο Αγραβάνης…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Δεν του ταιριάζει…

Δεν του ταιριάζει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για την Μπάμπεργκ που έχει εξελιχτεί σε «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού.

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και την αναμενόμενη νίκη.

Το πρόσωπο της ημέρας!

Το πρόσωπο της ημέρας!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έβαλε 28 πόντους στον ΠΑΟΚ και αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.