Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν του ταιριάζει…

Δεν του ταιριάζει…
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 - 14:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Οσες φορές βλέπω την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκέρι θαυμάζω τις αποστάσεις της, την κυκλοφορία στην μπάλα, τα συστήματα της, τις συνεργασίες της, την οργάνωσή της. Προσγειώνομαι απότομα βλέποντάς τη να τα πράττει άριστα (κυρίως) με τον Ολυμπιακό και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό απέναντι σε άλλες ομάδες. Η περσινή υποψία έγινε δεδομένο. Επιβεβαιώθηκε χθες. Η Μπάμπεργκ δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να την ακολουθήσει. Δεν μπορεί να τη «ματσάρει». Οπως ακριβώς βρίσκει μπελάδες με τη Ρεάλ, έτσι συμβαίνει και με την Μπάμπεργκ που έχει εξελιχθεί πραγματικά σε «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού. 0/3 μέσα στη Βαμβέργη και 1-4 συνολικά έχουν οι Πειραιώτες απέναντι στους Γερμανούς. Πέρσι, μην ξεχνάτε, έκανε το 2/2 με τον Ολυμπιακό με τον Μίλερ στο ΣΕΦ να πραγματοποιεί ανάλογη εμφάνιση με τη χτεσινή. Αυτός ήταν που «σκότωσε» στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο τον Ολυμπιακό με 15 (από τους 20) πόντους. Παρά τη σαφή εντολή του κόουτς για το παιχνίδι του, η άμυνα πάνω του δεν βγήκε. Δεν βγήκε καμία άμυνα εδώ που τα λέμε -με εξαίρεση κάποιες καλές στο 3ο δεκάλεπτο που συνετέλεσαν στο να πέσει η διαφορά στους 9 πόντους- και πραγματικά δεν κατάλαβα από το ξεκίνημα του αγώνα, γιατί ο Μάντζαρης ήταν πάνω στον Ζήση και ο Σπανούλης στον Κοζέρ. Ο Γάλλος έκανε τεράστια ζημιά και από τους 17 πόντους (όλοι στο πρώτο μέρος), οι 12 απ’ όσο θυμάμαι είναι στο μαρκάρισμα του Σπανούλη. Γιατί ο Γάλλος ξεχνιόταν και ολομόναχος μέσα στη ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός πραγματικά ήταν δύο ταχύτητες κάτω από την Μπάμπεργκ, σε ενέργεια, σε μυαλό, σε οργάνωση, σε πλάνο. Εβαλε 68 πόντους σε μία ομάδα που δέχεται 82 και επιβεβαίωσε με την άμυνά του, το γιατί είναι η κορυφαία σε αποτελεσματικότητα μέσα στη ρακέτα στην Ευρωλίγκα. 20/35 προσπάθειες και 57% ευστοχία είχε. Δεν την κατέβασε στο παραμικρό. Ακόμα και τα ριμπάουντ κατάφερε και τα έχασε από μία ομάδα που έχει αδυναμία στον τομέα αυτόν.

Ο Ολυμπιακός «βυθίστηκε» στη Βαμβέργη, αλλά όπως γρήγορα άφησε πίσω του το 4-0 που έτρεχε, πλέον καλείται να λάβει τα μαθήματά του και να το ξεχάσει κι αυτό τάχιστα. Να ανασυνταχθεί, να γίνει και η προσθήκη για τον αντι-Χάκετ και να κοιτάξει μπροστά. Φέτος όλοι έχουν απώλειες, όλοι κάνουν ήττες, πολλές εξ αυτών απροσδόκητες. Ανασύνταξη και συνέχεια στην προσπάθεια. Δεν έγινε τίποτα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και την αναμενόμενη νίκη.

Τοίχος και μυαλό!

Τοίχος και μυαλό!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για τα όσα είδε από την χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα.

Το πρόσωπο της ημέρας!

Το πρόσωπο της ημέρας!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έβαλε 28 πόντους στον ΠΑΟΚ και αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.