Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι δυσκολίες της εποχής και τα ερωτηματικά για Ουότερς!

Οι δυσκολίες της εποχής και τα ερωτηματικά για Ουότερς!
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 - 22:52

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις παίκτη Δεκέμβρη μήνα, που να πληροί τουλάχιστον τα περισσότερα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο προπονητής. Η Ζενίτ ζήτησε 500 χιλιάρικα για τον Στέφαν Μάρκοβιτς, ο Σαμ Βαν Ρόσομ δεν θα ερχόταν για μισή σεζόν, ενώ στον Ολυμπιακό προβληματίζονταν από το γεγονός ότι δεν παίζει πολύ φέτος στη Βαλένθια (έχει μπροστά του βέβαια τους Ντιό και Βίβες). Ο Ντομινίκ Ουότερς είναι μια καλή λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή και από αυτές που μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πρωταθλητές.

Μην περιμένετε να βγει Λο. Μιλάμε για μια προσωρινή λύση που καλείται να βοηθήσει ως ένα κορμί που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός να προσθέσει στο ροτέισόν του, ως ένας γκαρντ που θα βοηθάει για λίγα λεπτά με ειδικό και συγκεκριμένο ρόλο και θα δίνει ανάσες στην Α1.

Ο 30χρονος -ο οποίος βρίσκεται από το 2010 στην Ευρώπη αλλά ποτέ του δεν έχει αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί για 9 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα και 16 στο Eurocup με τον Αρη πέρσι- σκοράρει και δημιουργεί καλά. Γενικότερα είναι επιθετικός παίκτης. Αυτό δείχνει η πορεία του, αυτό μας έδειξε και με τον Αρη που τον είχαμε εδώ στα μέρη μας. Ομως: Ο Ουότερς έχει μάθει να παίζει αρκετά. Να έχει την μπάλα στα χέρια του. Ο Κόλινς είχε μάθει το ίδιο, ο Οντομ το ίδιο. Να παίζουν πολύ και να παίρνουν πάνω τους αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Είναι δύσκολο -κι αυτό είναι το όποιο ρίσκο, αλλά, θα το έπαιρνε με τον οποιοδήποτε παίκτη στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός- να καλουπωθεί ο καθένας σε ειδικό ρόλο, με ολιγόλεπτη συμμετοχή. Να δώσει πράγματα, σε ασίστ και σκορ με λίγα σουτ, στα 5 άντε 10 λεπτά που θα κληθεί να βοηθήσει. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες αυτοί που προσαρμόζονται σε τέτοιον ρόλο και προσφέρουν.

Το δεύτερο, ας το πούμε ερωτηματικό, τουλάχιστον κατ’ εμέ, έχει να κάνει με την άμυνά του. Ισως το κυρίαρχο στοιχείο που θα ήθελε ο Ολυμπιακός από την προσθήκη του. Δεν θυμάμαι να είναι αποτελεσματικός στην άμυνά του ο Ουότερς. Σαφέστατα θα παλέψει και θα προσπαθήσει όπως έκανε και ο Οντομ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι στα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του. Δεν είναι ψηλό κορμί (1,85μ.), αναμφισβήτητα δεν θα μπορεί να βοηθήσει μετά τις αλλαγές σε «μις ματς» όπως έκανε ο Χάκετ, ωστόσο θεωρητικά μπορεί να πιέσει στην μπάλα. Να πέσει πάνω στον αντίπαλο σκόρερ; Δύσκολο… Θα τα δούμε όλα βέβαια στο παρκέ. Σοβαρές αμφιβολίες, όμως, για την άμυνά του υπάρχουν…

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από παίκτη. Δεδομένα. Δεν θα μπορούσε να πορευτεί ως είχε μετά τον τραυματισμό του Χάκετ. Αν ο Ουότερς δίνει 2-3 από τα 5 που ζητάει ο προπονητής, θα βοηθήσει και θα προσφέρει πραγματάκια. Αν όχι, δεν χάνει τίποτα σε σύγκριση με την κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Τέτοια εποχή όμως ήταν αδύνατο να βρει έναν… Χάκετ, για παράδειγμα. Εναν παίκτη δίμετρο, αθλητικό, με καλή άμυνα και που θα δημιουργεί για τους υπόλοιπους, αλλά θα είναι σε θέση να πάρει και 3-4 επιθέσεις πάνω του όντας αποτελεσματικός. Χάκετ δεν υπάρχει άλλωστε, που να ανταποκρίνεται και στον ρόλο που έχει ο Ιταλός στον Ολυμπιακό, γι’ αυτό και θα κοιτάξουν να τον ανανεώσουν. Μην ξεχνάτε, λήγει και αυτού το συμβόλαιο το καλοκαίρι, όπως του Πρίντεζη, του Μάντζαρη, του Λοτζέσκι, του Γιανγκ.

Ο Ουότερς, για τον οποίο έμαθε ο Σφαιρόπουλος πολύ καλά λόγια από τον Πρίφτη για τον χαρακτήρα του, ήταν τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες-απαιτήσεις, παικτών-ομάδων, μια καλή λύση. Μία περίπτωση που ελλοχεύει μικρότερο ρίσκο από του Μαρκ Λάιονς (είχε κοπεί λόγω χαρακτήρα) ή του Πιέρια Χένρι. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

ΥΓ.: Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν η Θύρα 7 έβαλλε κατά των Αγγελόπουλων, απείχε από τα παιχνίδια στο ΣΕΦ και άφηνε σοβαρές υπόνοιες για παρεμβάσεις, τρόπους ώστε να σιωπήσει η κριτική, ψυχολογικούς εκβιασμούς κτλ.; Φαντάζεστε τι θα γραφόταν και τι θα λεγόταν… Τώρα;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Τη διαφορά οι Ελληνες!

Τη διαφορά οι Ελληνες!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει την άποψή του στον «ΓΑΥΡΟ» για τα παιχνίδια στα οποία «μιλάει» η καρδιά του Έλληνα.

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και την αναμενόμενη νίκη.

Δεν του ταιριάζει…

Δεν του ταιριάζει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για την Μπάμπεργκ που έχει εξελιχτεί σε «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού.