Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έλειψε ο Σπανούλης, όχι το μυαλό!

Έλειψε ο Σπανούλης, όχι το μυαλό!
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 - 15:41

Τεράστιο «διπλό», ξεκάθαρα, σπουδαίο, που δύσκολα θα το βρουν άλλες ομάδες, το κυριότερο από έναν Ολυμπιακό που ούτε έθελξε ούτε εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Αυτό θα περίμενε κανείς να είχε κάνει μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για να επιβληθεί της Μπαρτσελόνα που είχε μοναδικό απόντα τον Περπέρογλου (τον Λαουάλ από την αρχή της σεζόν δεν τον έχει), πόσω μάλλον από τη στιγμή που θα απουσίαζε ο Βασίλης Σπανούλης -όλοι γνωρίζουν τις συνέπειες και τις αντιδράσεις αυτού- ο Πρίντεζης είχε μόλις ένα παιχνίδι στα πόδια του μετά τον τραυματισμό και κατ’ επέκταση ο Ολυμπιακός ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα στη Βαρκελώνη. Ολα αυτά τα χρόνια είχε μόλις μία νίκη μέσα εκεί.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, όχι απλά δεν έπαιξε σε ένα επίπεδο πιο πάνω όπως αναμενόταν, αλλά έβλεπε και παίκτες-κλειδιά, που θα περίμενε κανείς να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν εν τη απουσία του Σπανούλη, να μην είναι σε καλή βραδιά. Πολύ κακός και άστοχος ο Λοτζέσκι, άφαντος πραγματικά ο Μάντζαρης από το παρκέ, όχι στα καλύτερά του ο Πρίντεζης στο πρώτο μέρος (5 πόντους), χωρίς σκορ από τον Παπανικολάου. Με εξαίρεση το 1ο δεκάλεπτο όταν τα πάντα λειτούργησαν εντελώς ανάποδα με βάση την εικόνα των 30 λεπτών, ο Ολυμπιακός ακολούθησε το δόγμα του: Αν δεν μπορείς να το πάρεις από την επίθεση, θα το πάρεις από την άμυνα. Αυτό έκανε ξεραίνοντας την Μπαρτσελόνα. Πραγματικά της πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα, που έβλεπε στο 4ο δεκάλεπτο να ξεφεύγει με 64-58, ωστόσο δεν είχε υπολογίσει τον χαρακτήρα και το μέταλλο που διαθέτει αυτή η ομάδα όσο ο χρόνος τείνει στην ολοκλήρωσή του. Αρχικό 7-0, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει τρίποντο από τα 8 μέτρα, να ευστοχεί σε κρίσιμες βολές στο τέλος και πιο πριν ο Λοτζέσκι να πετυχαίνει κρίσιμο καλάθι προερχόμενος από 3/10 σουτ. Δύο παίκτες που ήταν αρνητικοί επισφράγισαν το σπουδαίο αυτό «διπλό», «μιλώντας» στο τέλος.

Οσο ο Ολυμπιακός μπροστά, όμως, είχε μόνο αξιόπιστο τον Πρίντεζη, καθώς τα σέντερ όλα μαζί έδωσαν 9 πόντους, πίσω δάγκωνε ιδίως στο 4ο δεκάλεπτο (13 πόντους δέχθηκε, αλλά και έβαλε) χαλώντας το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και κάνοντας όσα δεν άρεσαν στα βαριά όπλα της. Μόλις 11 ασίστ, δεν κυριάρχησε στα ριμπάουντ, είχε 45% και 35% σε δίποντα τρίποντα, ωστόσο προσέξτε: 5 μπλοκ, 6 κλεψίματα, περιόρισε στο 38% τη δράση των Καταλανών στα δίποντα (όταν το 44% είναι το καλύτερό του) και κυρίως είχε 9 λάθη. Μπορεί να έλειψε ο Σπανούλης, όχι όμως το μυαλό.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Ντε και καλά να χάσει!

Ντε και καλά να χάσει!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ.

Να 'χα χίλια μάτια...

Να 'χα χίλια μάτια...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού με 92-62 επί της Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Δεν αντέχεται το 50-50!

Δεν αντέχεται το 50-50!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟ, οι οποίοι πλέον τα ρίχνουν... στη διαιτησία.