Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι!

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι!
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 - 18:04

Περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Περήφανα. Περήφανοι και γεμάτοι γι’ αυτή την ομάδα. Για τις στιγμές τις μοναδικές που (μας) χαρίζει. Γιατί, ρε μάγκες, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτή η ομάδα μάς αντιπροσωπεύει. Να πέφτει μαχόμενη στο παρκέ. Να έχει δώσει τα πάντα. Μην ξεγελάσει κανέναν η μεγάλη διαφορά. Πάλεψαν όσο τίποτα. Δεν τους βγήκε. Ηταν ακατόρθωτο. Ηταν πολύ, μα πολύ δύσκολο. Είναι και άτυχος, ρε γαμώτο. Εχει παίξει τρεις τελικούς από τους 8 συνολικά στην έδρα του αντιπάλου. Σαραγόσα με τη Ρεάλ. Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Και τώρα εδώ με τη Φενέρ. Στην Πόλη (του).

Δεν του βγήκε. Δεν τα κατάφερε αυτήν τη φορά. Οπως έχει πει και ο Σπανούλης «δεν γίνεται να τους κερδίζουμε όλους και πάντα. Δεν είμαστε θεοί». Οση πικρία και απογοήτευση να μένει, δεν γίνεται παρά να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, το ταξίδι, τις στιγμές. Υπάρχουν πολλά πιο σοβαρά πράγματα για να στεναχωρηθούμε στη ζωή. Περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα που πάλεψε και εδώ. Εδώ μέσα με 12.000 Τούρκους να μου έχουν προκαλέσει βουητό στα αυτιά. Μπράβο και ευχαριστούμε…

Αγωνιστικά τώρα… Είχαμε μπει σε ένα τρυπάκι ότι η Φενέρ «ματσάρει» καλύτερα με τον Ολυμπιακό απ’ ό,τι η Ρεάλ. Παραβλέψαμε πολλά, όμως. Το ότι είναι στο «πικ» της, το ότι έχει παίκτες που μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να γείρουν τη πλάστιγγα υπέρ της, ναρκοπέδιο μέσα στη ρακέτα με Ούντο και Βέσελι (είχε 9 μπλοκ, 5 ο Ούντο), το ότι έχει καλά χέρια. Τα τρίποντα σκότωσαν τον Ολυμπιακό. Είχε 52% ευστοχία με 13/25. Εκοψε σε κομβικές φάσεις τον Ολυμπιακό. Μπορούσε και τον πήγε στο physical σκληρό παιχνίδι και φυσικά το έκανε. Του πήρε 10 ριμπάουντ παραπάνω (40, έναντι 30) με 11 επιθετικά. Στο δεύτερο μέρος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της για τα καλά. Και είναι ομάδα που αν φύγει με 13, 15, 18 πόντους διαφορά, ειδικά και μέσα στην έδρα της, δεν της το γυρνάς. Δεν μπορούσε.

Χάλασε και το μυαλό του μετά. Πολλές επιθέσεις δεν ήταν ορθολογικές. Σκόραρε στο δεύτερο μέρος μόλις 20 πόντους (14 και 16), ενώ δέχθηκε 41. Σε κάποια στιγμή επέμεινε πολύ στο τρίποντο. Ισως και να έπρεπε να περάσει την μπάλα μέσα, όπως έγινε στη συνέχεια (αλλά η διαφορά είχε φύγει), ενώ είναι εμφανές πως η άμυνα δεν βάστηξε, αλλά… μετά Χριστόν Προφήτες πολλοί. Ας τα αφήσουμε αυτά καλύτερα, λοιπόν.

Μπράβο για την προσπάθεια. Ευχαριστούμε για το ταξίδι. Πάμε τώρα να πάρουμε το πρωτάθλημα.

ΥΓ.: Γράφουμε στα παρασκήνια για τους ελέγχους. Οτι σε κάποια σημεία είναι αστείοι. Το καταλάβατε από τα καπνογόνα που πέρασαν.

ΥΓ.2: Ο Σλούκας με το που τελείωσε το ματς πήγε στους παίκτες, τους προπονητές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους αγκάλιασε και τους χαιρέτησε.

ΥΓ.3: Κάποτε θα το έπαιρναν και αυτοί. Τόσα εκατομμύρια σκορπάνε τόσα χρόνια.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/05/2017)

Διαβάστε επίσης

Η ώρα είναι… ΤΩΡΑ!

Η ώρα είναι… ΤΩΡΑ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός στους τελικούς με τον ΠΑΟ πρέπει να μπει στο παρκέ έτοιμος και θεριεμένος για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή, για κάθε ριμπάουντ και κάθε άμυνα!