Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

That’s business…

That’s business…
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 - 11:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το τι είχε ακούσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν επέμενε στον Ματ Λοτζέσκι και όχι στον Καρτιέρ Μάρτιν… Είναι δυνατόν να θέλει έναν άγνωστο από το Βέλγιο και όχι έναν ΝΒΑer με 42% τρίποντο; Επέμενε πολύ και τόνιζε «ξέρει άριστα τα βασικά του μπάσκετ». Δεν είναι και λίγο. Μην απορείτε. Υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να ντριμπλάρουν. Αυτό είναι ένα από τα βασικά για παράδειγμα. Η πάσα επίσης, το ποστ παιχνίδι…

Μην περιμένετε να γράψω τίποτα το κακό για τον Ματ, επειδή πήγε στον Παναθηναϊκό. Εχει κάθε δικαίωμα να κοιτάξει το καλό το δικό του και πάνω απ’ όλα της οικογένειάς του. Είναι επαγγελματίας και φυσικά τα χρόνια του ρομαντισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ειλικρινά πλέον δεν με πειράζει για κανέναν ή για να ακριβολογώ, μόνο για τον Πρίντεζη θα πείραζε.

Πήρε μία απόφαση, έχει άριστη γνώση για όλα και ειλικρινά εύχομαι να είναι υγιής και να χαίρεται την οικογένειά του και τα παιδάκια του. Νομίζω περιμένει το τέταρτο τώρα. Αντε με το καλό και να είναι κορίτσι, μετά τα τρία αγόρια.

Στα τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε «λίρα εκατό» και αν εξαιρέσει κανείς φέτος τα μούτρα και κάποιες γκρίνιες για το συμβόλαιό του, καθότι ήθελε να νιώθει ασφάλεια όπως έλεγε, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Οικογενειάρχης γαρ, λάτρης της ήρεμης ζωής.

Εδωσε πολλά, πήρε πολλά από τον Ολυμπιακό, καθώς στον Πειραιά έγινε γνωστός και μεγάλωσε το όνομά του, ενώ μην ξεχνάτε πως είναι ο μοναδικός ξένος παίκτης (μπορεί και γενικότερα, ακόμα και από Ελληνες, αν θυμάμαι καλά) που μετά από τραυματισμό, Νοέμβρη μήνα, επεκτάθηκε το συμβόλαιό του από τους Αγγελόπουλους. Ο μοναδικός…

Η ιστορία σίγουρα θα είχε γραφεί διαφορετικά αν δεν είχε ευπάθεια στους τραυματισμούς. 70 ματς στην 4ετία είναι… μία σεζόν ολόκληρη. Είναι πολλά. Ο Ολυμπιακός τον στερήθηκε σε Final 4 και τελικούς πέρσι και όλοι ξέρουμε πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οπως είπε όμως και ο Ντάνιελ Χάκετ «that’s business». That’s life… Αυτή είναι η ζωή! Προχωράμε…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/08/2017)

Διαβάστε επίσης

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς και το «αντίο» του από τους πάγκους.

Όποιος αξίζει θα παίζει

Όποιος αξίζει θα παίζει

Ο Θεόφιλος Τυριντζής τονίζει ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός γιγάντωσε και σε κάθε προπόνηση και αγώνα, όλοι θα πρέπει να ματώνουν για να κερδίζουν καθημερινά το χρόνο και τη θέση τους.

Εχει ανάγκη από έναν «killer» ακόμα!

Εχει ανάγκη από έναν «killer» ακόμα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον παίκτη που χρειάζεται στο «2-3» ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα πρέπει να βρει έναν γκαρντ που θα αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες.