Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα γκαρντ και το «τεσσάρι»!

Τα γκαρντ και το «τεσσάρι»!
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 - 11:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, το επισημαίνουν και από τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε δει ακόμα την ομάδα όπως πρέπει. Δεν μιλάμε ούτε κατά διάνοια για συνοχή, ομοιογένεια, χημεία. Μιλάμε να την δούμε πλήρη. Ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς τα βασικά του γκαρντ, χωρίς το βασικό του δίδυμο αν θέλετε. Τον Σπανούλη και τον Ρόμπερτς. Πορεύεται με αλχημείες στην περιφέρεια, με σχήματα που αν είναι πλήρης ενδεχομένως να μη τα ξαναδούμε και σα να μην έφταναν όλα αυτά τραυματίστηκαν και τα άλλα δύο. Ο Μάντζαρης και ο Στρέλνιεκς.

Το ότι δεν έχουμε δει τον Ολυμπιακό ακόμα με τους δύο «εγκεφάλους» του στο παρκέ, μαζί ή χώρια, είναι βασικό. Γιατί αυτοί, Ρόμπερτς και φυσικά ο Σπανούλης κατά πρώτο και τελευταίο λόγο, κινούν όλα τα νήματα. Ωθούν όλη την ομάδα. Ρυθμίζουν την όλη λειτουργία της.

Αυτός είναι ο βασικός πονοκέφαλος των ανθρώπων του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση. Αυτό είναι που τους απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο ζήτημα και δεν είναι λίγο. Για βγάλτε από τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας τα δύο βασικά κεφάλια του παιχνιδιού της απ’ έξω;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει πρώτα μια ηρεμία σε αυτό το κομμάτι. Θέλει υπομονή, θέλει χρόνο και κυρίως καμία πίεση ώστε να μην βιάζεται κανείς να επιστρέψει πιο γρήγορα από το επιτρεπτό για να μην έχουμε τα ίδια στη συνέχεια.

Αυτό λοιπόν είναι το κύριο μέλημα σε αυτή τη φάση και έπεται το «τέσσαρα» το οποίο δεν το έχουν αμελήσει, δεν το έχουν πάει πιο… πίσω το θέμα. Απόφαση δεν έχει παρθεί. Ίσως τη στιγμή που μιλάμε να βρίσκονται περισσότερο στο «μένουμε ως έχουμε», το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει αν βρεθεί στην πορεία κάτι καλό. Κάποια αξιόλογη περίπτωση η οποία σίγουρα δεν θα περάσει απ’ έξω από το ΣΕΦ και θα του πουν «μπες μέσα» αλλά θέλει ψάξιμο γερό. Γνώση της αγοράς έχουν. Πάντα έχουν μία ενημέρωση για το πώς κινείται, ενώ –έχουν, δεν έχουν αποφασίσει- οι ατζέντηδες ενημερώνουν για τους διαθέσιμους πελάτες τους. Για πιο ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτή την απόφαση θα μπορούμε να μιλήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης