Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλουραλιστικός όσο ποτέ…

Πλουραλιστικός όσο ποτέ…
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 15:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ομάδα του… ενός δεν προχωράει! Είναι νόμος αυτό στην Ευρωλίγκα. Δεδομένο. Ομάδα που στηρίζεται σε έναν σκόρερ (όπως με Λάνγκφοντ, Γκάουντλακ, με Μπόμπι Μπράουν, Μακάλεμπ κτλ.) δεν καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή. Υπάρχει μία «κατάρα» άλλωστε για τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας. Αυτόν που παίρνει το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ»… δεν κατακτά το τρόπαιο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν φτάνει με την ομάδα του στο Final 4. Φωτεινή εξαίρεση τα τελευταία – αρκετά χρόνια- ο Ντε Κολό το 2015-16 με την ΤΣΣΚΑ. Το έχει… βιώσει κι αυτό ο Ολυμπιακός με τον Λίνας Κλέιζα το 2010 ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο τρόπαιο στο Παρίσι. Ένα δικό του «παράδειγμα», μία σύγκριση ανάμεσα στις μονάδες και την πραγματική… ομάδα!

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον Ολυμπιακό είχε τονίσει την αναγκαιότητα και το «θέλω» ο Ολυμπιακός να παρουσιάζεται πλουραλιστικός. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται να βρίσκεται στο απόγειό της φέτος. Σε ένα διάστημα μάλιστα που απουσίαζε ο Βασίλης Σπανούλης. Ας μην… φλυαρούμε όμως εμείς. Ο Κώστας Παπανικολάου το είπε καλύτερα αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Βαλένθια.

«Το σημαντικότερο, το καλύτερο και αυτό που με κάνει να απολαμβάνω αυτή την ομάδα είναι πως οτιδήποτε ζητηθεί από τον καθένα είναι έτοιμος να το δώσει. Ίσως να μην κάνει το τέλειο, αλλά θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Και αυτό είναι πραγματικά η έννοια της ομάδας».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, σε αυτές τις 10 πρώτες αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα έχει έξι παίκτες που σκοράρουν από 8 πόντους και πάνω. Από έξι παίκτες παίρνει 54.6 πόντους από τους 72.6 που σκοράρει κατά μέσο όρο.

Έχει εφτά παίκτες που πετυχαίνουν 7 πόντους και άνω, αν βάλουμε στην εξίσωση και τον Κώστα Παπανικολάου.

Δείτε αναλυτικά…

Πρίντεζης 11.8
Στρέλνιεκς 9.7
Μακλίν 8.4
Μιλουτίνοφ 8.3
Ρόμπερτς 8.3
Τόμπσον 8.1
Παπανικολάου 7.2

Ο Ολυμπιακός πέρα από αυτούς τους εφτά παίρνει ακόμα 11 πόντους από το δίδυμο Μάντζαρη-Παπαπέτρου. Δεν είναι λίγοι… Σκοράρουν όλοι, δίνουν όλοι σε 10 αγωνιστικές μάλιστα από τις οποίες απουσιάζει ο Βασίλης Σπανούλης. Κάτι τους πάρει, θα σκεφτείτε, αλλά αναλογιστείτε και το τι θα τους δώσει…

Διαβάστε επίσης

Και αν δεν γίνει αυτό…

Και αν δεν γίνει αυτό…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη… συμμορία με τα «ερυθρόλευκα» που κάνει ανάστα όλη την Ευρώπη και τιμωρεί τους… θεατρινισμούς και τα καραγκιοζιλίκια

Πόσο (μας) έλειψες…

Πόσο (μας) έλειψες…

Η ντρίμπλα-μαστίγιο πέταξε όρθιο όλο τον «ερυθρόλευκο» πάγκο που χειροκροτούσε. Το χάιδεμα στο κεφάλι του Παπανικολάου και το γερό πάτημα - Καλώς ήρθες αρχηγέ… - Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής.

«Αρχηγέ… θα παίξω και για σας»!

«Αρχηγέ… θα παίξω και για σας»!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη σπουδαία εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου στην Ισπανία και τη μεγάλη νίκη του Θρύλου επί της Βαλένθια.