Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκεί που πρέπει όπως πρέπει… τον Μάιο!

Εκεί που πρέπει όπως πρέπει… τον Μάιο!
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 - 23:18

Το «έφτιαξε» στην Ευρωλίγκα και το… χάλασε στην Ελλάδα! Το να μην πέφτει στην παγίδα των θεωρητικά τελευταίων ομάδων στην Ευρώπη, εννοούμε, και να μην προσπερνάει αυτή που ελλοχεύει μπροστά του στο πρωτάθλημα. Πέρσι στην Ευρώπη κέρδιζε τα μεγάλα παιχνίδια και έκανε γκέλες με τις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Το έφτιαξε κι αυτό φέτος. Έλα ντε που το χάλασε στην Ελλάδα…

Τρίτη ήττα ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο είχε να κάνει από το 2009-10. Τότε είχε χάσει από τον Πανιώνιο (96-94), το Μαρούσι (82-74) και τον Παναθηναϊκό (98-90), όλα εκτός. Το έκανε και τώρα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ που έπαιζε «το ματς της χρονιάς» στη Θεσσαλονίκη.

Προτού προχωρήσουμε να προσθέσουμε κάτι σημαντικό: Από πέρσι έχουν συμφωνήσει στο ΓΣ του ΕΣΑΚΕ να δίνεται μία ημέρα πλεονέκτημα στον φιλοξενούμενο. Φέτος έχει κάτσει… στραβά το πρόγραμμα και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Γιατί μπορεί να στεκόμαστε στο «Ευρωλίγκα παίζουμε την Παρασκευή» αλλά υπολογίστε πως ο ΠΑΟΚ παίζει Ευρώπη την Τρίτη. Δεν γίνονταν δηλαδή το ματς να αλλάξει μέρα. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε Τετάρτη στο Cl το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα γίνονταν τη Δευτέρα και θα είχαν μία ημέρα ξεκούρασης.

Η εικόνα του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη στην Πυλαία. Ήταν πανομοιότυπη με αυτή που έβγαλε στην ΑΕΚ. Δεν μπορούσε… Δεν είχε δυνάμεις, δεν είχε αντοχές. Καμία φρεσκάδα και υπόλειμμα ενέργειας, ούτε 48 ώρες μετά τη Μιλάνο, με αποτέλεσμα να φαίνεται σε όλα μία (μην πούμε δύο) ταχύτητα πίσω. Από την άμυνα όπου άκουσον-άκουσον αυτός ο ΠΑΟΚ του έβαλε 29 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο σχεδόν 10 πόντους πάνω στα 40 λεπτά (78) από τον μέσο όρο του στην… Ευρωλίγκα. Δεν μπορούσε στην άμυνα να ακολουθήσει, να βγάλει σωστά τις περιστροφές…

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παράλληλα, έκλεισε τη ρακέτα του, έστελνε «παγίδες», στον Πρίντεζη δε έβγαιναν τρεις παίκτες και από τη στιγμή που δεν υπήρχε ταχύτητα και κυκλοφορία, καθαρό μυαλό για σωστές επιλογές, περίμενε τι θα καταφέρουν από μακριά (έλλειπαν και οι Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς). Ο Ολυμπιακός από μακριά… τα έσπασε: 1/15 τρίποντα στο 30΄είχε, τελείωσε με 5/23- 21%. Το ριμπάουντ δεν το είχε με τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν 12 επιθετικά και να έχουν διπλάσιες προσπάθειες στα δίποντα (44 έναντι 22… μιλάμε για κατοχές μπόλικες όχι αστεία) η άμυνα στο χαμηλό ποστ δεν λειτούργησε και αν προσθέσουμε και το 41% τρίποντα που είχαν (10/24) όλοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αυτός… δεν ήταν ο Ολυμπιακός που ξέρουμε και φυσικά αν κέρδιζε θα ήταν και… θαύμα. Το πάλεψαν με πείσμα στο 4ο δεκάλεπτο (21-30 επιμέρους), από το -16 πήγαν στο -8 αλλά ήταν εμφανές ότι δεν άντεχαν. Δεν μπορούσαν να περπατήσουν, όχι απλά να τρέξουν.

Έγινε και αυτό λοιπόν… Στη Θεσσαλονίκη θα το θυμούνται για χρόνια, στον Πειραιά θα πάρουν το μάθημά τους και θα συνεχίσουν στο επόμενο. Ας περάσουν από την Μπασκόνια κι ας πάει το παλιάμπελο με τον ΠΑΟΚ και στα… κομμάτια το πλεονέκτημα έδρας. Ούτως ή άλλως όπως είχαμε αναφέρει και μετά την ΑΕΚ, «πήγαινε, κέρδισε και πάρε το πρωτάθλημα» εκεί που θα σου λάχει. Σημασία έχει τον Μάιο να είναι καλά. Και να μην έχανε στην Πυλαία ή να μην έκανε άλλη γκέλα στο πρωτάθλημα πλεονέκτημα δεν θα είχε. Όχι όταν είδαμε για παράδειγμα αυτά που έγιναν στη Ρόδο την προηγούμενη αγωνιστική.

Ανασύνταξη, ξεκούραση, δουλειά και… συνεχίζουμε.

Όπως στο 12-4 στην Ευρωλίγκα έτσι ακριβώς και στο 8-3 στο πρωτάθλημα…

Διαβάστε επίσης

Μόνο… «ερυθρόλευκες» φανέλες!

Μόνο… «ερυθρόλευκες» φανέλες!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής δεν… είδε κανέναν Ολυμπιακό να πατάει παρκέ στη Βιτόρια παρά κάποιες άδειες φανέλες, στέκεται στο τρίποντο με το οποίο δεν ζει αλλά πεθαίνει και στους… (μη) ρόλους!

Catch him if you can…

Catch him if you can…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την μπασκετάρα που έπαιξε ο Ολυμπιακός και ξεσήκωσε τον κόσμο του και για τις… παιδικές ασθένειες που φαίνεται να αφήνει στην άκρη.