Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν έχει διαφανεί το ταβάνι τότε χρειάζεται… παρέμβαση!

Αν έχει διαφανεί το ταβάνι τότε χρειάζεται… παρέμβαση!
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 - 11:20

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός είναι βαριά άρρωστος και ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει γιατρειά. Αν υπάρχει φάρμακο. Βλέπουμε τον ίδιο Ολυμπιακό ξανά και ξανά, δίχως κάποια αλλαγή, δίχως το κάτι παραπάνω. Μια αγωνιστική «αντίδραση» μετά τα όσα έχουν συμβεί που έχουν συνταράξει συθέμελα την ομάδα.

Μετά το ραντεβού της διοίκησης με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη στήριξη των προέδρων. Μετά το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας... Θα περίμενες κάτι, έστω ένα ψήγμα αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει δείχνει πως… τα χειρότερα έρχονται. Γιατί θεωρητικά από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει στη σειρά, αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν και το πιο εύκολο. Έχει Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, περιμένει τη Φενέρ στο ΣΕΦ και πάει Μαδρίτη για τη Ρεάλ. Η κρίση δηλαδή μπορεί να γιγαντωθεί και να έρθει πληθώρα αντιδράσεων που θα επιφέρει κι άλλα… Περισσότερα…

Ήμουν αντίθετος με την αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν… Υπέρ, ενός κλίματος ενότητας και στήριξης με σκοπό να βγει από όλο αυτό, πιο δυνατός, να φέρει στην επιφάνεια την αντίδρασή του και να παρουσιάσει τις πραγματικές του δυνατότητες από τη στιγμή μάλιστα που… κάτι είχαμε δει από αυτό που πραγματικά μπορεί. Δεν πήγε ξαφνικά στο 9-2 και στο 12-4. Δεν ξύπνησε στην 2η θέση και καρφώθηκε εκεί. Κάτι έκανε καλά που τώρα το έχει χάσει. Κάτι έκανε που τώρα δεν μπορεί. Δεν του βγαίνει…

Το να βγεις από την κρίση και να διορθώσεις πράγματα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει βέβαια να βλέπεις μια συστηματική πρόοδο και αλλαγή στα πάντα. Να βλέπεις πράγματα. Να βλέπεις τουλάχιστον ένα βήμα τη φορά.

Δεν τα βλέπουμε… Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Ολυμπιακός κάνει ένα… βήμα πίσω τη φορά. Στηρίζεται στο ίδιο και στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο ωστόσο συν τοις άλλοις έχει χάσει για τα καλά και τα όπλα του. Την δύναμή του. Η άμυνά του-η καλύτερη στην Ευρωλίγκα- και δέχτηκε 89 πόντους από μία ομάδα που σκοράρει 77 μ.ο. και έλειπε και ο δεύτερος σκόρερ της. Και ξέρετε κάτι; Δεν το δέχομαι αυτή τη φορά πως η κακή επίθεση χάλασε το μυαλό και την άμυνα. Δεν υπάρχει αυτό. Ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο ματς και τα έβαζε, είχε ροή. Μετά το τάιμ άουτ πάλι δέχτηκε αρχικά 9-0 και ένα επιμέρους 18-10. Τελείωσε το 3ο δεκάλεπτο έχοντας σκοράρει 29 πόντους και ήταν μπροστά στο 4ο με σουτ των Ρόμπερτς και Ουίλτζερ. Πως διάβολο λοιπόν χάλασε το μυαλό του στην άμυνά του; Πως χάλασε όταν στο 3ο δεκάλεπτο έβγαζε ένταση και σκληράδα στη ρακέτα του (και έτρεξε) και τους κράτησε στους 14 πόντους και μετά το… έχασε και πάλι; Βαλίτσα είναι για να χαθεί; Γιατί καλό είναι να λέμε πως ο Ένις τα έβαζε αλλά και ο Όμιτς έκανε μεγάλη ζημιά κάτω από το καλάθι. Ο… δύο μέρες μόλις στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι άρρωστος. Δεν έχει ταυτότητα! Έφτασε σε σημείο να χάνει έχοντας το προβάδισμα, με κάτω τα χέρια, να βγάζει μια μικρή αντίδραση που να μην είναι αρκετή, από λάθη του, από κακό «διάβασμα» από… από… Χάνει όμως και η εικόνα είναι τραγική. Είναι άρρωστος και δεν ξέρω αν υπάρχει γιατρειά. Στον ορίζοντα δεν βλέπω κάτι. Θα καταφέρουν να το γυρίσουν; Μακάρι… Χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και οι ήττες απ’ ότι βλέπουμε δεν είναι ικανές να τον συνεφέρουν απλά διαδέχεται η μία την άλλη.

Η διαχείριση του ρόστερ δεν είναι η ιδεατή ενώ κάποιοι παίκτες δεν είναι καλά. Ο Ρόμπερτς ξεκίνησε καλά και βγήκε στο 7΄. Ο Μάντζαρης ήταν κάκιστος με τον Ένις να τον περνάει για πλάκα. Ο Στρέλνιεκς είναι κουρασμένος όπως το ίδιο είναι και ο Πρίντεζης. Είναι φως φανάρι. Από τις επιστροφές στην άμυνα που χωλαίνει, από τα σουτ που ακουμπάνε με το ζόρι σίδερο. Με τον Σπανούλη (16 πόντους, 12 προσπάθειες… 3 ασίστ) η ομάδα είναι στατική. Είναι ξεκάθαρο. Κάθονται και τον περιμένουν. Ανοίγουν και περιμένουν τι θα κάνει ο αρχηγός. Δίχως αυτόν τρέχει περισσότερο με τον Ρόμπερτς να το κάνει καλύτερα όπως και ο Παπανικολάου (6 ασίστ) στο τρανζίσιον μετά το ριμπάουντ. Ο Τόμπσον τι να παίζει τι όχι είναι το ίδιο. Μπήκε 5 λεπτά πάλι. Χαραμίζεται ένας ξένος (το βαρύ πυροβολικό της ομάδας υποτίθεται) έτσι χωρίς ρόλο χωρίς προσανατολισμό μέσα στο παρκέ. Πάλι καλά που βγαίνει ο Ουίλτζερ που δίνει το παιδί στην επίθεση και προσπαθεί στην άμυνα.

Συν τοις άλλοις… 31 σουτ στα δίποντα (45 ο Αστέρας) 26 τρίποντα. Ωραία, έβαλε 11 τούτη τη φορά κέρδισε και 13 επιθετικά αλλά έχασε πάλι.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση ίσως και φιλοσοφία. Πρέπει να βάλει πράγματα, να αλλάξει άλλα… Να πάει σε εσωτερικές αλλαγές με άλλο αγωνιστικό πλάνο. Μπορεί να το υποστηρίξει; Αν κριθεί απαραίτητο ακόμα και αλλαγή που θα τον βοηθήσει και θα τον στηρίξει και φυσικά όχι να κάνει για… να κάνει. Αν έχεις για παράδειγμα τον Τόμπσον και δεν μπορείς να πάρεις πράγματα, δεν μπορείς να τον αξιοποιήσεις είναι… σα να μην τον έχεις, οπότε…

Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να λύσουν και να δουν και άμεσα γιατί η σεζόν τρέχει. Η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή και να προχωρήσει μαζί του με εμπιστοσύνη για να το… γυρίσουν όλοι μαζί. Αν όμως έχει διαφανεί το… ταβάνι, τότε θα πρέπει να μπει το καλό της ομάδας μπροστά και να κάνει παρέμβαση!

ΥΓ: Πόσο λανθασμένη η δήλωση του Μίλαν Τόμιτς πως αν είχε κερδίσει δεν θα ασχολούμασταν με το πρώτο ημίχρονο. Πόσο λάθος…

Διαβάστε επίσης

Έτσι σε γουστάρουμε…

Έτσι σε γουστάρουμε…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει πως η αντίδραση ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ωστόσο για να έχει αξία, τώρα θέλει διάρκεια, ταπεινότητα και διόρθωση των αδυναμιών

Ξεκινάνε από την αρχή…

Ξεκινάνε από την αρχή…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει πως «ότι έγινε… έγινε». Ο Ολυμπιακός οφείλει να βγει συσπειρωμένος, ενωμένος και πιο δυνατός και να δείξει το πρόσωπο που μπορεί και θέλει.

Για… ψυχίατρο!

Για… ψυχίατρο!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής δεν αναγνωρίζει αυτόν τον Ολυμπιακό- Δεν είναι ομάδα, έχει χαθεί το dna του- Χρειάζονται άμεσα ριζικές αλλαγές…- Είναι κρίμα γι αυτούς που έχουν δώσει και το αίμα τους να ξεφτιλίζονται.