Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπήκε σε μια τάξη…

Μπήκε σε μια τάξη…
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 - 10:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Φτάσαμε Μάρτιο αλλά σε μια σειρά ο Ολυμπιακός μπήκε! Αυτό το μήνυμα άλλωστε περνάει με την εικόνα του. Μία προσθήκη ήταν ικανή γι αυτό; Ήταν… Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το έθεσε άριστα μετά το παιχνίδι με τον Άρη: «Δεν είναι… ο Μεσσίας ένας παίκτης, χρειάζεται να ανέβουν όλοι», ωστόσο αυτό που κατάφερε ο Μπράουν- με την γενικότερη στάση του κιόλας τώρα στις πρώτες του στιγμές με την «ερυθρόλευκη» που δεν είναι έτοιμος όσο θα ήθελαν στον Πειραιά- είναι πρώτα απ’ όλα να επιδράσει θετικά στους συμπαίκτες του. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός δούλεψε στο άριστο και ο τύπος με την κορδέλα τσίγκλησε και τους υπόλοιπους με πρώτο και καλύτερο τον Ρόμπερτς.

Ο Αμερικανός συνέχισε- σε έναν νέο ρόλο στο «2»- επιθετικά, με αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία, τις εμφανίσεις του μετά την άφιξη του Μπράουν, δίνοντας λύσεις και κυρίως σκορ. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός τους πόντους του και στο παιχνίδι με τον Άρη, δεν ήταν μόνο τα σουτ (3/3 σουτ στο ημίχρονο, 4/8 σε 19΄ συμμετοχής) αλλά και η γενικότερη εικόνα του. Ιδίως στην πρώτη του παρουσία στο παρκέ ήταν θετικός (πολύ μάλιστα) και στις άμυνές του, με τον Σφαιρόπουλο να του φωνάζει «μπράβο» από τον πάγκο. Να μια… δεύτερη προσθήκη λοιπόν για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο ο Μπράουν αλλά και ο Ρόμπερτς!

Τρίτη… προσθήκη φυσικά ο Κιμ Τιλί. Τον είχε στην ομάδα… αλλά δεν τον είχε στο παρκέ. Κάθε κίνησή του ιδίως στα μικρά πράγματα, κλεψίματα, ριμπάουντ, άμυνες, υπενθυμίζει τι έχανε ο Ολυμπιακός κατά τους μήνες της απουσίας του. Ο Τιλί είναι κομβικός παίκτης και αλλάζει όλο το ροτέισον της ομάδας. Σκεφτείτε κάτι… Δεν είναι ότι ξεκουράζει μόνο τον Πρίντεζη και από τον πάγκο έρχεται μια έτοιμη λύση, ένα έτοιμο και κανονικό «τεσσάρι» και όχι… ιμιτασιόν. Με την παρουσία του πλέον ο Παπαπέτρου καρφώνεται και πάλι στο «3» που του αρέσει και νιώθει βολικά εκεί. Έπαιξε λίγο για δυο-τρεις φάσεις εκεί (στο 4) αλλά την περισσότερη ώρα από τα 25 λεπτά που πέρασε στο παρκέ βρίσκονταν στην αγαπημένη του θέση και το σπουδαιότερο… είχε κι αυτός μια 2η συνεχόμενη καλή εμφάνιση.

Μετά τον Παναθηναϊκό, είχα επισημάνει ότι δεν θα ήθελα η παρουσία των Ρόμπερτς και Παπαπέτρου να είναι… πυροτέχνημα, αλλά από δω και πέρα να επιδείξουν συνέπεια και συνέχεια. Το έκαναν και οι δύο σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και δεν είχε στο μυαλό του, το… «με τη φανέλα και μόνο τους κερδίζουμε». Ο Παπαπέτρου δεν βγήκε τυχαία MVP του ματς και σαφέστατα χαροποίησε τον προπονητή του, που είπε πως περιμένει από όλους! Έναν Παπαπέτρου που με αυτοπεποίθηση κοιτούσε σε κάθε ευκαιρία να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη πηγαίνοντας σε «κόουστ του κόουστ».

Όσον αφορά την καθ΄ εαυτού προσθήκη, είναι εμφανές πως ο Μπράουν θέλει χρόνο. Να βρει τον εαυτό του, τα πατήματά του, τον ρόλο του στην ομάδα. Σε δυο –τρεις περιπτώσεις τον θυμάμαι να μένει στην άλλη πλευρά με τα χέρια σηκωμένα και να ζητάει μπάλα. Θέλει να βρει τον ρυθμό του μέσα από το σύνολο, το σουτ του, να «δέσει» με τους υπόλοιπους και να ενορχηστρώσει κι αυτός από την μεριά του την ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Οι ψηλοί, ο «γύρνα» και ο… αλλού!

Οι ψηλοί, ο «γύρνα» και ο… αλλού!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τους 45 πόντους από τρεις ψηλούς του Ολυμπιακού, για την… υπερβολή με τον Χάκετ αλλά και τον Τόμπσον που δείχνει σε… άλλο κόσμο!

Στα όπλα...

Στα όπλα...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής βλέπει τον Ολυμπιακό να είναι σε εγρήγορση και έτοιμος να αγγίξει τα όριά του, στέκεται στην «παγωμένη σκέψη του Στρέλνιεκς και αρνείται να μιλά για την ηλικία του Σπανούλη

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός!

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον «γεμάτο» πλέον Ολυμπιακό, για την επίδραση του Μπράουν στον Ρόμπερτς, την ταχύτητα που τον κάνει άλλη ομάδα και τη… μία γροθιά μέχρι τέλους!

Η ομάδα του Σπανούλη!

Η ομάδα του Σπανούλη!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει πως ο Ολυμπιακός… ζει και πεθαίνει με τον αρχηγό του και τη Βαλένθια την κέρδισε με την «ασφάλεια» που του παρέχει και το supporting cast που είχε.