Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έστω τώρα, την ύστατη στιγμή…

Έστω τώρα, την ύστατη στιγμή…
Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 - 21:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με το πείσμα του(ς), με τον εγωισμό του(ς)… Αυτό το ματς, με τον ΠΑΟΚ, για τον Ολυμπιακό ήταν πολλά περισσότερα από όσο συνήθως και πάλι καλά που ήταν και κεκλεισμένων των θυρών. Το ήθελαν για δεκάδες λόγους παραπάνω από τους συνηθισμένους και φάνηκε όταν ακόμα και σε μία άμυνα που οδήγησαν σε μπρος πίσω τον αντίπαλο… πανηγύρισαν όλοι λες και πέτυχαν… γκολ, με τον πάγκο του ΠΑΟΚ μάλιστα να το σχολιάζει σε φάση όμως «κοιτάξτε πόσο το θέλουν».

Και πραγματικά έτσι ήταν για το καταρρακωμένο ηθικό τους. Θέλουν να κάνουν ένα restart, να περάσουν αυτή την περίοδο κάνοντας και διαχείριση του ρόστερ ελέω των τραυματιών που άλλοι είναι off άλλοι παίζουν με μικροπροβλήματα ακόμα (πλην του Μπόγρη) και να ετοιμαστούν για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και τον τελευταίο χρονικά τίτλο της χρονιάς που έχουν να διεκδικήσουν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κοίταξε να μοιράσει τον χρόνο ή καλύτερα να διαχειριστεί σωστά τους παίκτες του (δεν έπαιξε κανείς πάνω από 23 λεπτά), δεν πήγε σε διαφορετικά σχήματα αλλά κυρίως σε ορθολογικά, παίζοντας για λίγα λεπτά με τρία γκαρντ και σε κάποια φάση με τους δύο «Παπ» αλλά τον Παπαπέτρου στο «4», οπότε δεν… παραξενεύει το σχήμα και είδε να δίνουν οι περισσότεροι στην ομάδα.

Ο Ρόμπερτς, με εξαίρεση τα 6 λάθη του ήταν επιθετικός, εκτελεστική πρωτοβουλία είχε ο Στρέλνιεκς, ο Μπόγρης ήταν καλός σε άμυνα – ριμπάουντ, ο Ουίλτζερ πήρε τον περισσότερο χρόνο για να μπαίνει και πάλι σε ρυθμό, ο Παπαπέτρου είχε πολύ καλό finish με 16 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο από τους 21 συνολικά, γενικότερα πέραν της άμυνας είχαν πλουραλισμό και στην επίθεση. Αν δεν είχε φορτωθεί με δύο φάουλ σε 1 λεπτό και κάτι, στην αρχή του ματς ο Μακλίν, ίσως βλέπαμε περισσότερα και από αυτόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλό ποσοστό στο τρίποντο (48%), πήραν 14 πόντους από αιφνιδιασμό, σταμάτησαν 9 μπάλες με κλεψίματα και μπλοκ, αλλά στον αντίποδα, έδωσαν 16 πόντους στον ΠΑΟΚ από 2πλη ευκαιρία και 20 πόντους από τα λάθη τους (20 σύνολο), ενώ σε δύο σημεία επέτρεψαν σερί στον αντίπαλό τους: Ένα 13-0 στο 1ο δεκάλεπτο και ένα 10-0 στο 3ο δεκάλεπτο έχοντας 4 λεπτά να σκοράρουν.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κτύπησαν άσχημα στο μάτι, τη στιγμή που ήλεγχε σε όλο το ματς τον ρυθμό. Αυτό που δεν άρεσε είναι πως πάλι σε full court press ο Ολυμπιακός έκανε λάθη. Φάνηκε να τα χάνει στην πίεση σε όλο το γήπεδο. Αυτό που του έκανε η Ζαλγκίρις, αυτό που θα του κάνουν κι άλλοι στην πορεία και ιδίως πιο αθλητικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα. Δεν «κτύπησε» καλά επίσης το να στριμώχνονται τέσσερις «ερυθρόλευκοι» και πάλι στη μία πλευρά του παρκέ στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έχει να ανέβει το… βουνό του όλες αυτές τις ημέρες στην πορεία για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Έχει παίκτες να εντάξει ξανά σε ρυθμό (Ουίλτζερ, Παπανικολάου) αλλά και να μπουν ξανά στην ομάδα (Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ), έχει αγωνιστικά θέματα που πρέπει να επιλύσει αλλά δεν δύναται όταν λείπουν συνέχεια παίκτες. Ίσως να πρέπει να βγάλει και κάποια χαρτιά τώρα που… ευδοκιμούν, έστω την ύστατη στιγμή. Δηλαδή… Πιστεύω ότι μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από τον Ρόμπερτς που σε Κάουνας και με τον ΠΑΟΚ έδειξε επιθετικά να στέκεται καλά. Ίσως πρέπει να (τον) «ξεκλειδώσει». Το ίδιο και με τον Στρέλνιεκς φυσικά... Ο Παπαπέτρου είναι καλά το τελευταίο διάστημα και δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του…

Από την άλλη, δεν μπορεί να ποντάρει στον Μπράουν. Δεν ξέρω ποιος φταίει για αυτό(ν) αλλά δεν μου φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει. Στο γήπεδο περπατάει, δεν ξέρει που να σταθεί, δεν παίρνει πρωτοβουλία παρά μόνο όταν είναι να σουτάρει ενώ πήρε δύο προσπάθειες για ντράιβ και έχασε τη μπάλα μέσα στο μπουρδούκλωμα.

Στον Ολυμπιακό θέλουν το πρωτάθλημα, θα μοχθήσουν, θα παλέψουν όπως και όσο μπορούν μέχρι τέλους γι αυτό, θα υπερβάλουν εαυτούς και θα δούμε στο τέλος τι έχουν καταφέρει. Ας πάνε τουλάχιστον ταπεινά και με κάτω το κεφάλι και ότι βγει…

ΥΓ: Έπεσε άτσαλα μετά από λέι απ ο Μακλίν και εκεί που φοβήθηκαν όλοι μην κτύπησε κι αυτός, ο Αμερικανός έκανε… πους απς.

ΥΓ2: Πάλι λάθος στην επαναφορά.

ΥΓ3: Άστοχο τρίποντο ο Τολιόπουλος «μπράβο ήταν καλή προσπάθεια». Τρώει το τρίποντο πίσω… Χαμός!!

ΥΓ4: Σηκώνεται ο Μπράουν να μπει και ο Σπανούλης πάει να κάτσει στον πάγκο. Η μπάλα παίζονταν και ο κόουτς του λέει «Μπίλι, τι κάνεις; Η μπάλα παίζει…».

ΥΓ5: Ο κόουτς είπε πως ο Ολυμπιακός είχε φρεσκάδα και μία άλλη ταχύτητα μετά από αυτή τη μία εβδομάδα αλλά πραγματικά θα ήθελα να το δω μέχρι τέλους και όχι να αδειάσει το ντεπόζιτο και πάλι στους τελικούς.

Διαβάστε επίσης

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!

Τέλος η πλακίτσα και η κοροϊδία. Όποιος δεν ματώνει δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Ας συνέλθουν… χτες, γιατί θα ξεφτιλιστούν και αρκετά έχει καταπιεί ο κόσμος - Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια… ο Θεός γελάει!

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια… ο Θεός γελάει!

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τα προβλήματά του και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος μπροστά του, ξεκίνησαν οι… επιτακτικοί λόγοι για την «επόμενη μέρα» όταν το βασικό και σημαντικό θέμα είναι άλλο!

Δεν θα κερδίζει πάντα… η ψυχή!

Δεν θα κερδίζει πάντα… η ψυχή!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Ζαλγκίρις και το μπάσκετ που παίζει και τονίζει πως ο Ολυμπιακός θέλει και το πιστεύει, το ερώτημα είναι όμως… μπορεί;