Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 - 12:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ούτε χίλιοι άνθρωποι δεν ήταν στο ΣΕΦ για να δουν τον Ολυμπιακό και άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν σε αυτούς τους «ήρωες» μία συγνώμη! Μία συγνώμη γι αυτό το έκτρωμα που βλέπουν. Που πονάνε τα μάτια τους με αυτό που παρουσιάζουν στο παρκέ, που φεύγουν από το γήπεδο και αντί να είναι «γεμάτοι» έχοντας περάσει δυο ξέγνοιαστες και ευχάριστες ώρες, έχουν του κόσμου τα νεύρα. Φτάνουν στο σημείο να λένε «καλύτερα να αποκλειστούμε στα ημιτελικά γιατί στους τελικούς τι θα δουν τα ματάκια μας…»!

Αυτό το πράγμα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό… πονάει. Τα μάτια, την ψυχοσύνθεση του καθενός, τα νεύρα. Κι ας αφήσω κατά μέρους τη νίκη με τη ψυχή στο στόμα. Μια νίκη που εύκολα θα μπορούσε να είχε γίνει και… «διπλό». Πονάει τα νεύρα του καθενός όταν βλέπει να χάνεται διαφορά 25 πόντων (36-11). Πονάει όταν βλέπει να δέχεται αυτή η πολυδιαφημισμένη άμυνα 43 πόντους σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο και 47 (όπως έκανε και ο μισός Προμηθέας προχτές) στο β΄ ημίχρονο. Πονάει όταν βλέπουν να χάνουν τη μία μπάλα πίσω από την άλλη… μέσα από τα χέρια τους. Να μην ξέρουν πως να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ και πως να ανταποκριθούν στην πίεση σε όλο το γήπεδο. Να τους βγάζουν… άλεϊ ουπ κάρφωμα με 1.20 για τη λήξη και το ματς… ντέρμπι. Είναι ντροπή. Για να μην πούμε πως βγήκε ελεύθερο σουτ στην τελευταία φάση από τη Κύμη.

Πονάνε τα μάτια του κόσμου να βλέπει μέσα Μαΐου μια επίθεση άναρχη, που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ο Πρίντεζης μπήκε μετά από το Κάουνας με σκοπό να πάρει λίγα λεπτά και να αρχίσει να βρει ρυθμό. Πάνω-κάτω πήγαινε χωρίς να ακουμπάει μπάλα. Ένα σύστημα, μία βοήθεια γι αυτόν δεν βγήκε. «Σήκω Βασίλη» άρον-άρον για να κερδίσουμε την Κύμη και κάνε… τα δικά σου και πάλι. Ο Μπράουν δεν στρίβει με τίποτα. Under του φώναζε ο πάγκος (πλην του Γκατζούλη και του Μπαφέ δεν φώναζε/παρότρυνε κανείς άλλος) over έπαιξε αυτός τον ΜακΦάντεν (με 21 πόντους τελείωσε ενώ είχε 2 στο πρώτο μέρος).

Ο Παπανικολάου έχει πάρα πολλά νεύρα και καλό είναι να το λύσει το θεματάκι αυτό… χτες. Από το Κάουνας τα έχει. Με την Κύμη κτυπιόνταν μία, δεύτερη, πήγε έριξε μπουνιά στη μπασκέτα… πήρε την τεχνική ποινή. Δύο φορές μανούριασε με συμπαίκτη του γιατί δεν του έδωσε τη μπάλα. Έτσι μάγκες δεν βγαίνει… Δεν βγαίνει με τίποτα.

Οι σκέψεις είναι σκόρπιες αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι… Κάποιοι μπήκαν στο ματς σε mood πλακίτσας. Στην προθέρμανση κάνεις πλακίτσα και το μόνο που έχεις στο νου σου είναι να πειράξεις τον συμπαίκτη σου; Και μετά στο ματς τι κάνεις; Χάνεις απανωτές μπάλες μέσα από τα χέρια σου. Αυτό κάνεις… Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα βρεθούν υπόλογοι στον κόσμο.

Γιατί έτσι δεν τιμάνε τη φανέλα και τον οργανισμό. Και μην ακούσω καμία μ@λ@κί@ για τις πληρωμές γιατί αυτό συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια… Ένας μήνας είναι η διαφορά φέτος στους Έλληνες και οι ξένοι είναι πιο μπροστά πληρωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το ότι είναι… αλλού, δεν φταίει λοιπόν αυτό το θέμα.

Ο μόνος που παίζει τον τελευταίο καιρό στα κόκκινα και μπράβο του γιατί θα μπορούσε να τα είχε… γράψει στα παλιά του παπούτσια είναι ο Ουίλτζερ. Γιατί έχει και στραβά, όταν τον κτυπάνε στα πόδια, αλλά στην άμυνα στην επαφή προσπαθεί και τα πάει και καλά. Σε μία φάση έβαλε το ανάποδο χέρι ενώ ήταν εκτός πορείας και εν τέλει έκοψε τον αντίπαλό του. Αυτός και ο Σπανούλης, που κι αυτός έχασε το μυαλό του σε μία περίοδο μέσα στο ματς που πραγματικά δεν θύμιζαν καν… επαγγελματική ομάδα μπάσκετ. Ότι ήθελε έκανε ο καθένας. Οι άλλοι;

Έτσι δεν προχωράει ο Ολυμπιακός. Αν δεν συνέλθουν θα ξεφτιλιστούν. Όποιος δεν μπορεί, δεν γουστάρει, οτιδήποτε ας το ζητήσει να κάτσει έξω και να παίξουν αυτοί που θέλουν να ματώσουν και ότι βγει. Τέλος η κοροϊδία και το χάιδεμα. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτό το πράγμα δεν είναι Ολυμπιακός, δεν αντιπροσωπεύει τον κόσμο του. Ας κοιτάξουν να βγάλουν τίμια και με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν και μετά να γίνουν όλα αυτά που πρέπει ώστε να αλλάξει σελίδα η ομάδα!

ΥΓ: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν στο ΣΕΦ ωστόσο πριν ολοκληρωθεί το ματς δεν τον είδα στη θέση του.

Διαβάστε επίσης

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την «ντροπή» του Σφαιρόπουλου, για την οποία είναι ο κύριος υπεύθυνος, αλλά και τους παίκτες που βρήκαν άλλοθι στον κόουτς και δεν τιμάνε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο που πληρώνει για να τους δει…

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό που επιτέλους έτρεξε, αλλά και για την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Πειραιώτες «θέλουν». Το ερώτημα είναι στο «μπορούν» (;), γιατί ακόμα… δεν έχει πειστεί.

Έστω τώρα, την ύστατη στιγμή…

Έστω τώρα, την ύστατη στιγμή…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για κάποια χαρτιά που πρέπει να «βγουν» έστω και τώρα, για να τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα, αλλά και το full court press που «έδειξε» η Ζαλγκίρις στους αντιπάλους του