Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 - 17:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν θα κρυφτώ ότι στο 1ο δεκάλεπτο… έβριζα (ναι, πάλι). Πρώτη φάση και… χαμένη μπάλα, πάσα πάλι στον Σπανούλη στα 3΄΄ πριν τη λήξη της επίθεσης και φυσικά «σκοτωμένο» σουτ από τα 7 μέτρα, χάσανε τους παίκτες τους στην άμυνα και… σκουντούφλησαν. Παίκτης να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας για το λέι απ… Σταδιακά το ισορρόπησαν και το… ίσιωσαν. Κυρίως είχαν μία παραπάνω ένταση και «θέλω» στο παιχνίδι τους, όπως άρμοζε σε mood ημιτελικού. Φάνηκε και στο βλέμμα τους από το ξεκίνημα ακόμα, από το πως αγκαλιαστήκαν ένας –ένας πριν το τζάμπολ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θέλουν. Οι ενδοιασμοί μου είναι (ακόμα) στο «μπορούν» (;).

Αυτό που μου άρεσε στη συνέχεια βέβαια είναι το κομμάτι της επίθεσης. Η άμυνα στο 2ο τα πήγε πολύ καλύτερα (δέχτηκαν άλλωστε 9 πόντους) αλλά το θέμα είναι πως αφενός επιμένανε να βγουν τα συστήματά τους, αφετέρου επιτέλους έτρεξαν στον αιφνιδιασμό. Στο πρώτο μέρος πήραν 8 πόντους στο ανοικτό γήπεδο (όσους είχαν σε όλο το 2ο ματς με την Κύμη) ενώ τελείωσαν με… 25 πόντους στα 40 λεπτά σε αιφνιδιασμό. Το επιδίωξαν και το ζητάνε. Να δούμε αν θα έχει συνέχεια.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, επέμειναν αρκετά στον Μιλουτίνοφ και ιδίως ο Σπανούλης για να πάρει μπάλες ο Σέρβος, να συνεργαστούν ώστε να βρει τα πατήματά του μετά την αποχή. Το ίδιο έγινε και με τον Πρίντεζη. Επέμειναν να τον «βλέπουν» ακόμα κι αν υπήρχε ανοικτό τρίποντο δίπλα τους, γιατί κι αυτός το έχει ανάγκη. Με την Κύμη, πάνω κάτω τον είχαν, χωρίς να παίρνει μπάλα.

Σε ένα διάστημα ήταν υπερηχητικός και ο Παπανικολάου κάνοντας τα πάντα. Έκλεβε, κατέβαζε, μοίραζε, έβγαλε ένταση στην άμυνα ξεπερνώντας τα νεύρα που πήγαν να του δημιουργηθούν και πάλι. Μουρμούραγε σε μία φάση και το αποτέλεσμα ήταν να κάνει λάθος στην επαναφορά. Το έστρωσε μετά…

Η επίθεση λειτούργησε καλά και μπήκαν και πάλι τα τρίποντα (13/24 ενώ έφτασαν τις 31 ασίστ), ωστόσο το ξαναλέω πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να επαναπαύεται σε αυτό. Δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο τρίποντο. Με τον Προμηθέα είχαν καλά ποσοστά στα δίποντα (82% στο πρώτο μέρος και τελείωσαν με 69%), έχουν πλέον και δύο παίκτες στο ποστ (Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) ενώ έβαλε τα καλάθια του και ο Παπαπέτρου από κει. Έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και ήταν πλουραλιστικοί. Έτσι πρέπει να συνεχίσουν και… ότι βγει.

Τι δε μου άρεσε; Οι 31 πόντοι που δέχθηκαν στο 3ο δεκάλεπτο εκ των οποίων οι 16 ήταν του Πράδερ, οι 15 πόντοι από επιθετικό καθώς επίσης και οι 2 λάθος επαναφορές στο 3ο δεκάλεπτο. Πάλι σε πίεση ψηλά δυσκολεύτηκαν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το δουν. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο ο Γιατράς ζητούσε απανωτά «μπακ σκριν» και έβγαλε ουκ ελεύθερα σουτ. Το φώναζε, το ακούγαμε και εμείς… στα ορεινά (ελέω του άδειου γηπέδου). Καλώς ή κακώς ο Γιασικεβίτσιους «έδειξε» πολλά με το πως αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάτι που πιάνει, οι άλλοι το ακολουθούν.

ΥΓ: Ο Μπόμπι Μπράουν δεν έχει κάτι. Δεν αγωνίστηκε για λόγους τακτικής και μάλιστα πήγε στο 4ο δεκάλεπτο την ώρα του αγώνα ο κόουτς και του είπε στον πάγκο ότι δεν θα τον βάλει και ο Αμερικανός του απάντησε «οκ» κατανοώντας την απόφαση του προπονητή του. Και για προλάβω ορισμένους… Ο Μάντζαρης έβαλε το τελευταίο τρίποντο (είχαν προηγηθεί δύο του Στρέλνιεκς) και ο Αμερικανός πανηγύριζε με την πετσέτα στον πάγκο.

ΥΓ2: Ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου είπε δύο φορές τη λέξη «βελτίωση». Μου κάνει κάπως όταν φτάσαμε τέλη Μάη και μιλάμε ακόμα για βελτίωση.

ΥΓ3: Κάθε χρόνο γράφονται και ακούγονται πολλά για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα που ο Σίνγκλετον έχει κλείσει στη Φενέρμπαχτσε και ισχύει στο 100% το… παραμικρό!

Διαβάστε επίσης

Νισάφι πια…

Νισάφι πια…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει πως απαγορεύεται και είναι ανεπίτρεπτο να είσαι σε mood πρωταθλήματος και απλά να… εφησυχάζεις!

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την «ντροπή» του Σφαιρόπουλου, για την οποία είναι ο κύριος υπεύθυνος, αλλά και τους παίκτες που βρήκαν άλλοθι στον κόουτς και δεν τιμάνε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο που πληρώνει για να τους δει…

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!

Όποιος δεν γουστάρει… σπίτι του!

Τέλος η πλακίτσα και η κοροϊδία. Όποιος δεν ματώνει δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Ας συνέλθουν… χτες, γιατί θα ξεφτιλιστούν και αρκετά έχει καταπιεί ο κόσμος - Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής