Ντουντούκα
Κρίμα ρε Θρύλε για την τεράστια προσπάθεια! Πάμε τώρα γερά για την ΑΕΚ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Νισάφι πια…

Νισάφι πια…
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 - 10:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Θα ξεκινήσω ανάποδα… Αυτή η μετάπτωση και τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού οφείλονται, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στον εφησυχασμό μετά το +22. Φαντάστηκαν πως είχε τελειώσει η δουλειά και έγιναν όλα… λάθος στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι υπήρχε και το… «δεδικασμένο» της κανονικής περιόδου. Ότι οι ίδιοι έλεγαν πως περιμένουν πολύ πιο ανταγωνιστικό τον Προμηθέα (άρα το είπαν για τους… τύπους), ότι επιβάλλεται (κι όχι απλά «πρέπει») να βρίσκονται άπαντες σε mood ανταγωνιστικό και να δουλεύουν για τους τελικούς με το πόδι πατημένο στο γκάζι και όχι να τραβάνε χειρόφρενο.

Ποιος φταίει που χάσανε λέι απ; Εδώ έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Παπανικολάου στον βηματισμό, μόνος του με το καλάθι... Πότε χάνεις λέι απ; Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος… Ποιος φταίει που δεν άκουσαν το πρώτο καμπανάκι και από το +22 στο 21΄ (60-38) δέχτηκαν 13 πόντους από τους πατρινούς σε κάτι παραπάνω από 3 λεπτά στην 3η περίοδο; Πως μπορείς αυτόν τον εφησυχασμό λοιπόν να τον συντηρείς και μετά το τάιμ άουτ να… τρως τρίποντο και 26 πόντους στο δεκάλεπτο;

Και έρχεται η διακοπή μεταξύ 3ου και 4ου δεκάλεπτου. Και τι κάνει ο Ολυμπιακός έχοντας διαγνώσει για τα καλά ότι ο Προμηθέας θα του κάνει τη ζωή δύσκολη; Ποια η αντίδρασή του; Μπαίνει στην τελευταία περίοδο με 2-18 επιμέρους. Και μετά φωνάζουμε γιατί δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο να αφήσει το 5 ευρώ του για να δει αυτό το θέαμα. Να φύγει με καρδιοχτύπι και νεύρα από το γήπεδο. Ε, όχι… Εσείς τον διώξατε, εσείς να τον γυρίσετε πίσω. Γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται να βλέπει τον Ολυμπιακό να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του κάθε Προμηθέα (με όλο τον σεβασμό στους Πατρινούς) και για ένα σουτ… προσευχή, μία άμυνα ή μία κατοχή αν θέλετε να κερδίζει η ομάδα του από την οποία προσδοκά και να πάρει το πρωτάθλημα.

Πως μπορείς να εφησυχάζεις λοιπόν όταν παίρνεις το πρώτο μήνυμα στο 3ο δεκάλεπτο; Ποια η αντίδρασή στο 4ο; Στάσιμο και προβλεπόμενο μπάσκετ, ο Μάντζαρης να τυραννάει με ντάμπα-ντούμπα τη μπάλα και… τρίποντο και άγιος ο Θεός. Και δώστου τρίποντο ξανά και πάμε πάλι τρίποντο και καμία… ποικιλία μέσα και ότι βγει. Και πίσω; Ανέκδοτο… 30 πόντους στον αιφνιδιασμό πέτυχε ο Προμηθέας. 30 πόντους, 30 πόντους…

Το επιμέρους στο δεύτερο μέρος ήταν 34-50!!

Ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ την επιμονή του κόουτς στον Μάντζαρη στο 2ο μέρος και τον Ρόμπερτς στον πάγκο τη στιγμή που ο πρώτος δεν πρόσφερε ούτε τα ουσιώδη στην άμυνα και ο δεύτερος είχε μπει καλά στο ματς. Όπως ίσως ατυχές ήταν το σχήμα στο τέλος με τους δύο Παπ αλλά τον Ουίλτζερ αντί για «5άρι». Δύο συνεχόμενα καλάθια πέτυχε ο Φαγιέ. Πανομοιότυπα.

Μετά τον 1ο ημιτελικό είχα γράψει πως αφενός ο Προμηθέας είναι καλή ομάδα αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας με ένα δείγμα και θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφετέρου ανέμενα διάρκεια. Ξεκίνησε καλά, είδαμε ωραία πραγματάκια, όπως να τρέχει ξανά στο τρανζίσιον, να βγαίνει η πάσα έξω από τον ψηλό, οι αλλαγές στην άμυνα, να έχει πλουραλισμό στην επίθεση και να δίνουν όλοι, αλλά μετά… μία από τα ίδια. Οπότε για πια διάρκεια να μιλήσουμε…

Απαγορεύεται να είσαι σε mood πρωταθλήματος και να… εφησυχάζεις. Πώς να το κάνουμε… Απαγορεύεται!! Σε σημείο που ψάχνεις να επανέλθεις σε έναν ρυθμό και επίπεδο που θες, να δουλέψεις πράγματα και μετά να τρέχεις και να μην φτάνεις για να μην χάσεις στο γήπεδό σου, από μία ανταγωνιστική αλλά χωρίς μέταλλο και εμπειρία ομάδα που μάλιστα την είχες στο +22. Νισάφι πια… Ήμαρτον.

ΥΓ: Και «σήκω» πάλι Μπίλι να σώσεις την κατάσταση…

ΥΓ2: 12 πόντους στον αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός στο 1ο μέρος. Με πόσους τελείωσε το ματς; Με… 12.

Διαβάστε επίσης

Να σκίζεσαι για τη φανέλα και το έμβλημα!

Να σκίζεσαι για τη φανέλα και το έμβλημα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις «αλλαγές» που έδειξε ο Ολυμπιακός με το «καλημέρα» στο ΟΑΚΑ αλλά και την ηρεμία που πρέπει να επιδείξουν άπαντες καθώς έγινε μόλις το 1-0!

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό που επιτέλους έτρεξε, αλλά και για την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Πειραιώτες «θέλουν». Το ερώτημα είναι στο «μπορούν» (;), γιατί ακόμα… δεν έχει πειστεί.

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ευθύνη έχουν όλοι…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την «ντροπή» του Σφαιρόπουλου, για την οποία είναι ο κύριος υπεύθυνος, αλλά και τους παίκτες που βρήκαν άλλοθι στον κόουτς και δεν τιμάνε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο που πληρώνει για να τους δει…