Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η "ελπίδα πεθαίνει τελευταία", έτσι δεν λένε;

Η
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 - 00:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε απλά το χρέος του στην Πάτρα. Βέβαια, μετά τον 2ο ημιτελικό… αυτό θα έλειπε, να μην «κατέβαινε» σοβαρός στο ματς, με συγκέντρωση και στα 40 λεπτά (10-27 το 4ο δεκάλεπτο) και κυρίως, να μην προσπαθούσε να βγάλει plays που θέλει/επιζητά, αλλά πολύ περισσότερο και τρανζίσιον game. Δεν έκανε το παραμικρό, δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από μία απλή… υποχρέωση. Τώρα είναι τα πραγματικά δύσκολα. Τώρα είναι τα καλά. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουν πόσο πολύ θέλουν τον τελευταίο τίτλο που έμεινε. Πόσο τον αξίζουν.

Δεν αιθεροβατώ. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός κι όχι μόνο λόγω έδρας. Βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια από τον Ολυμπιακό, διαθέτει αθλητικότητα και περισσότερους παίκτες στο ροτέισον. Ιδίως δε τακτικά, αν πάει στην… πεπατημένη και «κλείσει» τη ρακέτα και δώσει απλόχερα το τρίποντο στον Ολυμπιακό. Αυτά στην θεωρεία. Μένει να δούμε και την πράξη η οποία είναι αποκλειστικά στα χέρια των «ερυθρόλευκων» για να το μπορούν να την ορίσουν διαφορετικά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν κρατά το μαγικό ραβδάκι και φυσικά δεν περιμένω σε πέντε μέρες να αλλάξουν τα πάντα. Ενδεχομένως όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποια διαφορετικά πράγματα με κυρίαρχο το τρανζίσιον. Δεν πρέπει να μπει στο «τρυπάκι» ο Ολυμπιακός ή να βουτήξει αυτό που θα του δώσει ο αντίπαλος. Θα πρέπει να κυνηγήσει το εύκολο καλάθι. Σε κάθε ευκαιρία.

Επιπρόσθετα, φάσεις του στυλ… χάνω τρίποντο, μετά το επιθετικό λέι απ και… περπατάμε 4 για την άμυνα τη στιγμή που ο Σαλούστρος βρίσκεται ήδη κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού, απαγορεύονται δια ροπάλου. Καλά, για τα νεκρά διαστήματα ούτε λόγος. Δύο φάσεις στους τελικούς είναι ικανές να αλλάξουν όλο το ματς.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πείθει (η ελπίδα δεν λένε πεθαίνει τελευταία;) αλλά είναι καλό που πηγαίνει έτσι στους τελικούς. Χωρίς να τον υπολογίζει κανείς. Το θέμα είναι να το πιστέψουν πάνω απ’ όλα οι ίδιοι και να βγάλουν (πέραν του τομέα της τακτικής) ότι έχουν στο παρκέ. Να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, να «κατέβουν» διαβασμένοι και να δώσουν το 110% ο καθένας. Και ότι βγει…

ΥΓ: Επιτέλους… Από το 2012 είχαμε να δούμε τον Μάντζαρη να στέλνει με –μακρινή- πάσα τη μπάλα για τον αιφνιδιασμό κι όχι να την κατεβάζει με ντρίμπλες.

Διαβάστε επίσης

Να σκίζεσαι για τη φανέλα και το έμβλημα!

Να σκίζεσαι για τη φανέλα και το έμβλημα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις «αλλαγές» που έδειξε ο Ολυμπιακός με το «καλημέρα» στο ΟΑΚΑ αλλά και την ηρεμία που πρέπει να επιδείξουν άπαντες καθώς έγινε μόλις το 1-0!

Νισάφι πια…

Νισάφι πια…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει πως απαγορεύεται και είναι ανεπίτρεπτο να είσαι σε mood πρωταθλήματος και απλά να… εφησυχάζεις!

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ότι θέλουν… θέλουν! Ο ενδοιασμός είναι άλλος.

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό που επιτέλους έτρεξε, αλλά και για την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Πειραιώτες «θέλουν». Το ερώτημα είναι στο «μπορούν» (;), γιατί ακόμα… δεν έχει πειστεί.