Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μπάλα στα χέρια του Γκος!

Η μπάλα στα χέρια του Γκος!
Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018 - 18:36

Κάποτε ήταν οι ψηλοί! Τα τελευταία (πολλά) χρόνια είναι οι κοντοί… Αυτοί ελέγχουν, αυτοί κουμαντάρουν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός διάλεξε τον Γκος ή για να ακριβολογούμε, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε τον Γκος ως βασικό κουμανταδόρο και ενορχηστρωτή του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο (+1) χρόνια. Τον Αμερικανό τον οποίο- όπως ο ίδιος ο παίκτης αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ- τον είχε σταμπάρει από τον περασμένο Ιανουάριο και έκανε προσπάθεια να τον πάρει στην Νταρουσάφακα αλλά δεν τον έδωσε η Παρτιζάν. Με το που έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός και έβαλε μπρος τον σχεδιασμό, πήρε τηλέφωνο τον Γκος και τον υπέγραψε, με τον 24χρονο γκαρντ να νιώθει περήφανος (και συνάμα… υποχρεωμένος) που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού της… Μπλατ εποχής!

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ο Γκος (θα) είναι η κομβική μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο παίκτης-βαρόμετρο για τους «ερυθρόλευκους». Όπως πίστευα και πέρσι ότι ο Ρόμπερτς, τόσο ατομικά όσο και μέσα από την ομαδική προσπάθεια (και φυσικά στο πως θα «κούμπωνε» με τον Σπανούλη) θα ήταν αυτός που θα «καθόριζε» τρόπον τινά την πορεία και το ταβάνι του Ολυμπιακού, έτσι λοιπόν θεωρώ τον Γκος ως την πλέον καθοριστική και κομβική προσθήκη των «ερυθρόλευκων» γι αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ να δημιουργήσει.

Ο «άσος»- ο οποίος στα χέρια του Μπλατ έχει απόλυτη ελευθερία στο επιθετικό κομμάτι και εμπιστοσύνη στο ταλέντο του παίκτη- είναι αυτός που θα κατευθύνει και θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό. Που θα «τρέξει» τους Πειραιώτες.

Το προσωπικό ερώτημα που θέλω να καταθέσω (αν και υπάρχει απάντηση κατά μεγάλο ποσοστό στο μυαλό μου) είναι το εξής: Ποιος θα έχει τη μπάλα στα χέρια; Τα τελευταία χρόνια γιγαντώνεται η κουβέντα για τον χρόνο του Σπανούλη. Για το πόσο πρέπει να παίζει, πόσα λεπτά να περνάει στο παρκέ, για τα γκαρντ που μετά τον Έισι Λο ΔΕΝ έχουν «κουμπώσει» δίπλα του κτλ.

Ο Μπλατ φαίνεται πως θα πάει σε μία διαφορετική διαχείριση του αρχηγού, αλλά το κύριο (κι όχι μοναδικό) θέμα πιστεύω δεν είναι τα λεπτά, αλλά ποιος θα έχει τη μπάλα στα χέρια. Ποιος θα κατευθύνει το παιχνίδι, ποιος θα το τρέξει. Προσέξτε, δεν μιλάω για το τελευταίο σουτ, αλλά για τον γενικό κουμανταδόρο. Αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι που περιμένω με αδημονία να δω από τον Μπλατ και πιστεύω πως η μπάλα θα βρίσκεται στα χέρια του Γκος!!

ΥΓ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η διαχείριση των γκαρντ από τον Μπλατ. «Καθαρά» πόιντ γκαρντ μπορεί να είναι οι Γκος και Μάντζαρης, αλλά μην ξεχνάτε και τον Τολιόπουλο που θέλει να στηρίξει και να «βγάλει». Συν του ότι υπολογίζει και πιστεύει πολύ και τον Αρσενόπουλο.

ΥΓ2: Ίσως το ρόστερ να μην έχει «κλείσει». Δεν μιλάω για άμεσα αλλά μετέπειτα. Η ιδέα για έναν ψηλό δεν έχει εγκαταλειφθεί. Το παράθυρο είναι ανοικτό. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης

Άλλος... Ολυμπιακός!

Άλλος... Ολυμπιακός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής είδε ωραία πραγματάκια απέναντι στη Μάλαγα από τον… μισό Ολυμπιακό του Μπλατ και ανυπομονεί για απαρτία.

Ολυμπιακός 2018 Vs Ολυμπιακός 2019!

Ολυμπιακός 2018 Vs Ολυμπιακός 2019!

Μία πρώτη πρώιμη σύγκριση- Τι στοιχεία πρόσθεσε που απουσίαζαν- Που υπολείπεται σε σχέση με πέρσι- Ηλικία/Ύψος και… λάμψη!

Η decision ενός… αδικημένου!

Η decision ενός… αδικημένου!

Από πού κι ως που θα συμφωνούνται στα συμβόλαια οι χρόνοι και οι βασικοί; Ο ίδιος τι έκανε για την βελτίωσή του; Δύο χρόνια ο Ολυμπιακός δεν πήρε παίκτη για να στηρίξει τις επενδύσεις του. Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής