Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα...τρία πρόσωπα!

Τα...τρία πρόσωπα!
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 - 05:01
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο είχε… τρία πρόσωπα! Ένα στο πρώτο μέρος όπου η άμυνα δεν ήταν στα φόρτε της, ένα στο δεύτερο, το κανονικό του, όπου έβγαλε το παιχνίδι του όπως ακριβώς ήθελε και… το «νέο» τον Δημήτρη Αγραβάνη. Αυτό είναι το κέρδος του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όπως πολύ εύστοχα είπε και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Η επιστροφή του Αγραβάνη μετά από 11 μήνες, ο οποίος παρεμπιπτόντως μπήκε στο «5».

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα…

Ο Ολυμπιακός κάπου ήταν λογικό να μπει έτσι στο ματς με τον Πανιώνιο στο 1ο ημίχρονο. Είναι συχνό το φαινόμενο σε όλες τις ομάδες μετά από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Η άμυνα δεν βαστούσε, τα λάθη ήταν πολλά (8 στο πρώτο μέρος) και γενικά ο Πανιώνιος «γέμιζε» με ελπίδες αλλά προς τα τέλη της 2ης περιόδου το πράμα έστρωσε για τα καλά.

Εμφανίστηκε ο κανονικός Ολυμπιακός- με τον Μπλατ να συνεχίζει να δουλεύει το ροτέισον της ομάδας-μπαίνοντας μάλιστα με ένα 20-7 επιμέρους στην 3η περίοδο, όπου έκανε πραγματικά ότι ήθελε. Εντάξει το τρίποντο από το πρώτο μέρος το είχε, αλλά στη συνέχεια έτρεξε το παρκέ όπως ακριβώς ήθελε. Εκεί που είχε πάρει 7 πόντους από αιφνιδιασμό (και 11 ο Πανιώνιος) οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν με… 32 πόντους στον αιφνιδιασμό (και 28 ασίστ), βγάζοντας συνδυασμούς και έχοντας πλουραλισμό.

Ο χρόνος από την Μπατ μοιράστηκε κατά πως ήθελε με τον Βεζένκοφ να παίρνει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (25), πράμα λογικό καθώς ξεκουράστηκε ο Πρίντεζης (εκτός αναμέτρησης), αλλά και ο Μπλατ θέλει να τον βάλει ξανά στο ροτέισον ενεργό.

Ο Ολυμπιακός ήταν χορταστικός στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό με το οποίο «γέμισαν» άπαντες ήταν όταν στο 5.09 πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Μπλατ σήκωσε τον Αγραβάνη. Όσοι έκαναν τον κόπο και πήγαν στο ΣΕΦ σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν ενώ όλος ο πάγκος πανηγύρισε έξαλλα όταν ο Αγραβάνης πέτυχε το πρώτο του καλάθι λίγα δευτερόλεπτα μετά. Το χάρηκε δεόντως ο ίδιος, το χαμόγελο δεν έφευγε με τίποτα και εμείς να του ευχηθούμε να είναι πάντα σιδερένιος.

Οι μέρες που μεσολαβούν (την Παρασκευή περιμένει την Μπούντουσνοστ) ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει κάπως από τα απανωτά παιχνίδια, να πάρουν ανάσες και να μπει και ο Αξέλ Τουπάν κι αυτός στο πρόγραμμα της ομάδας ώστε να εμφανιστούν πλήρεις επιτέλους, για πρώτη φορά, απέναντι στην ομάδα από το Μαυροβούνιο.

Διαβάστε επίσης

Α ρε Λεντέι που χρειάζεστε…

Α ρε Λεντέι που χρειάζεστε…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον «διαβασμένο» και επαγγελματία Ολυμπιακό, αλλά και τη μαγική βραδιά του Αμερικανού που τρέλανε το ΣΕΦ και όχι μόνο!

Το «έργο» θα αλλάξει…

Το «έργο» θα αλλάξει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την μηδαμινή αντίδραση στο «ξύλο» της Ζαλγκίρις, το ξέσπασμα του Ντέιβιντ Μπλατ, το ένα γκαρντ και πάλι αλλά και τη νοοτροπία που… θέλουν δεν θέλουν θα αλλάξει!

Στις... ράγες ξανά!

Στις... ράγες ξανά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό που βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Μπλατ, την επιρροή των γκαρντ, την κίνηση με Λεντέι και το… σέρβικο τοίχος.

Επιστροφή στο… αρχικό πλάνο!

Επιστροφή στο… αρχικό πλάνο!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής προτιμά να κρατήσει τα καλά στοιχεία που ανήλθαν ξανά στην επιφάνεια, από το μη θελκτικό μπάσκετ και φωνάζει «trust the process» μαζί με το (έτοιμο) γκαρντ που θα έρθει.